1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Értem amit írsz, de ezek vágyak. Lehet rezsimezni, de kiürül Magyarország, ha a Fegyőr-féle kretének, Feri embereivel magukhoz ragadják a hatalmat. Félre értés ne essék, ott is fognak maradni vagy 40 évig. Na az tényleg rezsim lesz. Most annyi a rezsim, hogy a volt kommer hálózati hatalomátmentők már "csak" évi 1,5-2 milliárdot kaszálnak évente, nem 100-150et FEJENKÉNT, mint a régi időben tették, és ez nekik nagyon fáj. Na azért, hogy Feri emberei visszatérjenek, és ismét tömhessék a zsebüket "rezsimet váltani" nóóórrrmááális!? :) Ingatlan adót akarsz? Meg látszatkormányzást, mint 1945-1989,1994-98, 2002-2010 között? Tényleg Bosznia-Hercegovina/Bulgária szintre menjünk vissza? Ez a cél? Mert akkor persze, értem, tűnjenek el.

  Tegnap leadták az Ügynökök a paradicsomba mennek (aka Ügynökök a parlamentbe mentek) c. filmet a Pesti tévén. Nos, tanulságos volt. Bemutatta, hogyan mentették át a hatalmat a hálózat emberei 1990 előtt a rendszerváltozásban, és hogyan lett belőlük az, ami miatt most jönnének vissza. (Demszkyt mutatta be a film, bár a szereplők neve más volt.) Ezeket tehát ha lehet többé ne. Vagy roló le és kiürül az ország.

  Hont írt egy remek postot a facebookra. Hová máshová!? :D

  https://mandiner.hu/cikk/20200928_a_momentum_szakertoi

  "Az értesülést eddig a következők cáfolták (a cáfolat időrendjében): Oszkó Péter, Bajnai Gordon, Balázs Péter és most legutóbb Jeszenszky Géza. (Bod Péter Ákos külföldön lehet, vagy hétvégére kikapcsolta az internetet). Én nem tudom, ki cseszte el, a lap vagy a pártelnök vagy is, de jó kör volt. Szerintem Palvin Barbit is bele lehetett volna keverni, arra legalább sokan fölfigyelnek. Meg még valami. Kifejezetten jó viszonyban vagyok Bajnaival, Jeszenszkyvel és Oszkóval is, szerkesztettem már Balázs Péter- és Bod Péter Ákos-szöveget, szóval nem azért mondom, de 2020. van. Tényleg változatlanul ennyi az ötlet?"


  Vácra visszatérve. Az alacsony ingatlanárak nem a te szintedet fogják odavonzani, hanem a cigányokat és a csóringer prolikat. Ha az a cél, hogy még inkább ledózerolják Vácot, akkor hajrá!

  Egyébként Hódezővásárhely és Vác az, amit anno Esztergom kapcsán éreztem, amikor Tétényi Éva volt a polgármester. Mellé jön az összes belpesti kerület tevékenysége, élükön Győrivel, Neandermüllerrel, meg a kretén klubrádióssal, a III. és az I. szintén lassan kuka a két szaGértő miatt, a XI. éppen most indult el véglegesen a lejtőn. Csak a látszatpolitizálás megy mindenhol. Akinek ez elég, nem szereti, hogy fejlődjön ahol lakik, "jóbarátja a Póló" a csövesek között, akkor nem szóltam, mindenkinek van egy szintje, ahová magát belövi és az neki jó. De ha többre vágyik, nem Győriekre, Neandermüllerrekre, vagy holmi Pikókra kellene építkezni!
   
  tong djagbu and zztop like this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem jövő időben, hanem a fővárosban már most is az. Tényleg csak a vicc kedvéért linkelem, de zseniálisan mutatja be ez a videó. :cool:
   
  tong djagbu, zztop, laiki and 5 others like this.
 3. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Boccssss....de csak belenéztem....a kávé megvót...
   
 4. zeal

  zeal Well-Known Member

  Úgy kábé a 10. percnél lövik le a poént. Megéri megnézni.
   
 5. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Augusztusi adatok nem akkor diadalmenet mint a július, de a trend továbbra is jó. Ha nincs ez a k*rva covid teljesen a családpolitikáé lehetett volna az év. Most teljesen elvisz minden figyelmet pedig kellene a "marketing" hogy ne hagyjon alább a gyermekvállalási kedv. Az elkövetkező pár évben megállt volna a népességfogyás.
  https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nep/nep2008.html
  2020. augusztus
  8094 gyermek jött világra, 1,4%-kal, 111 újszülöttel több, mint 2019 augusztusában.

  9658 fő vesztette életét, 2,5%-kal, 244 elhunyttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

  A halálozások számának csökkenése és a születések számának emelkedése következtében a havi természetes fogyás 1564 fő volt, ami a 2019. augusztusi 1919-hez képest 18%-os mérséklődést jelent.

  A házasságkötések száma csökkent, 10 498 pár lépett frigyre, 7,0%-kal, 792-vel kevesebb a 2019. augusztusinál.
   
  csibeszke likes this.
 6. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  A nèpesség politika azèrt nem ugy müködik, hogy havonta nézik a számokat. Hosszabb tâvú dolog az. Persze ettöl lehet nèzni.
   
 7. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Óriási húzás volt.... Úgy megnéztem volna a pofájukat, mikor megtudták, hogy saját főpolgármesterük kreálmányát minősítették! :)
  Én ezt hetente, fő műsoridőben leadnám!
   
 8. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Valóban nem, de attól még lélektanilag fontos, tele vagyunk defetistákkal, ezért hozni fogom ezeket a pozitív adatokat továbbra is.

  A havi adatoknak itt most részemről a koronavírus miatt kialakult negatív környezet miatt van fontosabb jelentősége. Tavaly ilyenkor volt egy általános békés időszak szárnyaló gazdasággal, erős kormányzati gyerekvállalási ösztönző kommunikációval. Most mi van ? Mindenki megásta lövészárkait a maga kis nézetei mentén és hiába maradtak meg az ösztönzők ha nem ez van az embereknek még a tudatalatiábba is küldve hanem hogy minden sz*r...
   
  anonim999, aquarell, Pogány and 4 others like this.
 9. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Ez jó. Bizonyítékot mutasson bárki, amikor milliószám tüntették el az aktákat. Persze Pokorni kapcsán előkerült egy, mert zsarolási potenciál volt bizonyos kezekben. És ha mutatna? Akkor úgy is járhatna, mint egy bizonyos újságíró, aki egy püspök hálózati papírjait nyilvánosságra hozta. A végén pár éve megnyerte a pert a...püspök (rágalmazás), dacára a dokumentumoknak. Nagyapámat aki megfigyelte a rendszerváltás idején átballagott, bocsánatot kért majd főbe lőtte magát. Tudod nekem elég bizonyíték egy olyan emberektől ismerni a történéseket, akiknek a körmét tépték le, vagy ceruzát törtek az orrüregébe...és nem volt módja Tolkient fordítani, miközben a cellatársait hordták a bitora.
   
 10. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Nekem meg elég bizonyíték arra, hogy rágalmazol, hogy már régen előkerültek volna a papírok, mert előkerítette volna Hóbagoly elvtárs. De nincsenek. A többi szimpla gyűlölet. Mellesleg ahogy elnézem az ítéletét, őt is manikűrözhették eleget.
   
  fishbed likes this.
 11. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Tényleg a dutyiban kezdte fordítani vagy ez csak valami néphit?
  Mert a könyv angolul 1955-ben jelent meg, és Réz Ádám kezdte fordítani, akinek a halála után folytatta Árpi bácsi, 1978-tól. Viszont a börtönből kiengedték 1963-ban.
   
  Veér István likes this.
 12. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Néphit, és én is a nép tagja vagyok.:rolleyes: Nem valószínű, hogy pont egy börtön (melyik is?) könyvtárába kerül egy angol könyv. Szerintem a Bradbury fordításai szuperek. Úgy tudom, a börtönben tanult meg angolul. De lehet, ez is urbánus legenda. Majd jön Rappali, és elmondja, hogy nem lehet, mert folyamatosan besúgott.
   
  fishbed likes this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Annyira vakon mosdatod a kedvenceidet már napok óta, hogy közben észre sem veszed, Rappaliról leperegnek az ilyen pitiáner beszólásaid. Szerintem ne erőltesd. :oops:
   
  csibeszke, megazez, LMzek 2.0 and 2 others like this.
 14. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Szerintem ti ne erőlködjetek, nem sikerül bemocskolnotok... Gyűlölködötök meg lehet. Inkább nézzétek meg Mádl Ferenc és Boross Péter életútját, utána kérdezzétek meg, hogy Göncz lánya hogyan végezhette el a jogot...
   
  alali77 likes this.
 15. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Árpi bácsit nem azért patkányoztuk a 90-es években, mert besúgó volt, hanem mert az első szabadon választott magyar kormányt igyekezett minden eszközzel megbuktatni. Többek között azzal, hogy élő egyes adásban azt hazudta az ország köztársasági elnökeként, hogy a taxisblokád ellen az akkori emdéefes kormány be akarta vetni a hadsereget, és ezt csak ő akadályozta meg.

  Patkány volt és az is marad.
   
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ha másokat besározol, attól még nem jobb ember Göncz.

  Egyszer lement Kengyelre, mesélték az ottaniak. Szépen népviseletbe öltöztek az emberek, úgy várták a köztársasági elnököt. Akkor még színmagyar falu volt, ma is csak elvétve akad egy-két kisebbségi, de hogy akkor honnan vittek oda cigányokat, azt senki nem tudja. A nagyember csak a kisebbségiekkel volt hajlandó beszélni, a magyarokat meg le se szarta... :oops:
  Akkor még nem tudták, hogy ez a tipikus szdsz-es mentalitás. Ma már sokkal tisztábban látunk mindent. ;)
   
 17. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Én csak arra kértelek, hogy nézd meg a két prominens jobboldali politikus életrajzát, aztán gondolkodj egy kicsit.
  Az esetről nincs információm, biztos úgy volt. De ettől nem lett besúgó. De nyugodtan lehet gyűlölködni.
   
 18. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Arra bizony én is emlékszem, hogy Horváth Balázsnak (talán neki) voltak ilyen ötletei. Igaz, majdnem ki is esett az ablakból... Egyébként nem akarta, hanem fontolgatta.... Ez mondjuk különbség.
   
  fishbed and Robur like this.
 19. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Akkor neked is kötelező darab kell, hogy legyen "Az ügynökök a paradicsomba mennek"! (Kötelező darab azoknak akik szerint ITT diktatúra van!)  De, ha már körömletépés ...

  Jöttünk haza a 11esen Esztergom felől, erre szembeköszönt egy ilyen Szentendrén:

  KORMOS & BAUER

  :D

  Először azt hittem félre olvastam valamit, de nem:

  http://www.szepsegszalonszentendre.hu/
   
  rappali_ likes this.
 20. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  LMzek 2.0 likes this.

Ezen oldal megosztása