1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Távol-Kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 7..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem mertek leloni? :D Akkor meg mire fel az izmozas, csak kinevettetik magukat.
   
 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ez az akció sokkal összetettebb volt mint ahogy nálunk hozták. Vannak itt vitatott légtérzónák, meg egy további orosz gép is, de ami a legérdekesebb: az orosz gépek kínai gépekkel egyidejűleg repültek. Ezt a 2 nagyobb és több kisebb sziklát a gugli nekem Liancourt-szirtek néven mutatja, egyébként Dél-Korea és Japán szerint is az övé.
  https://edition.cnn.com/2019/07/23/asia/south-korea-russia-military-intl-hnk/index.html
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  antigonosz likes this.
 4. rudi

  rudi Well-Known Member


  Egy érdekes cikk az USA Birodalom másik határvidékének - Dél-Koreának - a kit szeretsz jobban: apucit vagy anyucit? dilemmájáról..
  A cikk lényege hogy D.K.nak hamarosan döntést kell hoznia kit választ:
  - marad USA szövetségben aki eddig a biztonságát garantálta
  - vagy átáll Kína oldalára akivel már most nagyobb a kereskedelmi forgalma mint az USA-val és Japánnal együttvéve.
  A szigorú gazdasági racionalitás az hogy ha D.K. fenn akarja tartani - ne adj isten növelni akarja - a világgazdasági szerepét akkor muszály Kínát választania.
  Az USA mellett gyakorlatilag csak olyan érvek szólnak mint "szövetségesi hűség" meg hasonló nehezen pénzre váltható dolgok.
   
  tindalos, gergo55, borisz and 5 others like this.
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Japán törölte Dél-Koreát amegbízható partnerek listájáról, ezért DK is törölte Japánt a hasonló listájáról. Ezen kívül DK bepanaszolja japánt a WTOnál az export korlátozások miatt.
  Ezzel gyakorlatilag kitört a japán-koreai kereskedelmi háború ami valójában már kb 2 hónapja csendesen elkezdődött és mindenki megszívja aki olyan készüléket akar venni amiben RAM van. vagy kijelző. vagy elektronika.
   
  zsolti likes this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mi volt ennek a már két hónapja elkezdődött feszültségnek közöttük?
   
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Attól függ kit kérdezel. Az egész úgy kezdődött, hogy Japán megszállta Koreát..... :)

  Pár hónapja a koreai bíróság elmeszelte a Mitsubishit, hogy rabszolga koreaiakat alkalmazott a háború alatt és fizessen kártárítést.
  A Japánok hallani sem akartak erről és export korlátozásokat vezettek be néhány elektronikai komponensre Koreával szemben. Most meg ez.

  Koreát jelenleg 2 oldalról szorongatják (a másik Kína még mindig a THAAD miatt). Valakiknek nagyon érdekük Korea meggyengítése. Az egyesülési szellem kiszabadult a palackból ha nem sikerül másként megtorpedózni hát elérik hogy olyan gyenge legyen Korea, hogy ne bírja ki az egyesüléssel járó terheket. Senki sem akar ott egy erős, gazdag 80 milliós rengeteg nyersanyagon ülő fejlett Koreát. Egyesülve majdnem 2 millió katonájuk lenne + atombomba.
   
  borisz, Python, zeal and 7 others like this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én ennyire nem vagyok képben Ázsiával, thx!
   
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  A koreaiak a kezdetektől fogva egyesülni akarnak, csak az a fránya világpolitika, és a nagyhatalmak.... Az érdekes az, hogy az ásványkincsek északon vannak, és a hatvanas évek végéig dél elsősorban mezőgazdasági ország volt. Az életszínvonal nem volt magasabb, mint északon, voltak, akik át is lógtakk a határon. Akkor beléjük pumpáltak egy rahedli pénzt (az USA), és japán mintára kezdték fejleszteni az ipart. Az egyesülés egyébként nagyon visszavetné délt (nagyon sokba kerülne, ahogy a németeknél is történt), de szívesen megfizetnék. Hosszútávon meg nagyon nagy tüske lenne az egyesült Korea a kínaiak ülepében.
   
 10. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  80 éve ilyenkor fontos csata volt Japán és a Szovjetunió között. Akkor a határkonfliktus miatt csaptak össze. De egyáltalán nem volt ez egyedi eset. Japánnak évtizedek óta vannak határvitái: jelenleg is!

   
 11. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Ellesznek egy darabig egymással, mint ahogy többen jeleztétek is korábban :).

  A problémák gyökereit, tuti vissza tudják vezetni a Föld keletkezéséig is. :eek:

  "Mun Dzse In dél-koreai elnök a televízióban élőben közvetített, szokatlanul határozott hangvételű pénteki beszédében szintén ellenlépésekkel fenyegetett. "Japán nem fog újra legyőzni minket" - szögezte le miniszterei előtt a Koreai-félsziget 1910-től 1945-ig tartó japán megszállására utalva. Mun önző mitugrásznak nevezte Japánt, amely tönkreteszi a globális ellátási láncot. Az államfő azt pedzegette, hogy Tokió valódi szándéka csapást mérni gazdasági vetélytársára.

  Hong Nam Ki dél-koreai gazdasági és pénzügyminiszter pénteken közölte, hogy panaszt tesznek a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a japán exportkorlátozások miatt.

  Dél-Korea szerint a korlátozások ártanak exportfüggő gazdaságának. Szöul azzal vádolta meg Tokiót, hogy fegyvert kovácsol a kereskedelemből, és így vág vissza a háborús időkből kiinduló viták miatt. A japán korlátozások dühödt tüntetéseket és a japán termékek bojkottját váltották ki a dél-koreaiakból.

  A szomszédos országok viszonya azt követően keseredett meg, hogy a dél-koreai legfelsőbb bíróság tavaly arra kötelezett több japán vállalatot: fizessen kárpótlást a Koreai-félsziget 1910-től 1945-ig tartó japán megszállása alatt kényszermunkára kötelezett dél-koreaiaknak. Tokió azzal érvelt, hogy a jóvátételek kérdését lezárták a kétoldalú kapcsolatokat rendező 1965-ös szerződésben. Szöul jelezte, hogy nem avatkozhat bele a polgárjogi ügyekbe, és tiszteletben tartja a bíróság döntését."

  https://privatbankar.hu/makro/tovab...ak-egymast-a-kereskedelmi-vip-listarol-327568
   
  Pogány and fishbed like this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Korea és Japán soha nem háborúzott egymással.
  Amikor 1905-ben a japánok elverték az oroszokat akkor a koreai király és több mint 1 millió koreai könyörgött, hogy japán vonuljon be és csatolja a területet japánhoz.
  Japán iparosította az addig a történelem folyamán örökké kínai gyarmatként élő koreát.
  Addig koreában az emberek emberi ürüléket ettek, rabszolgaság és vérfertőzés volt.
  Japán adott állampolgárságot és eltörölte a rabszolgatartást. A rabszolgáknak is állampolgárságot adott.
  Japán építette ki az infrastruktúrát, magas színvonalú oktatást és közegészségügyet vezetett be. Ennek hála a koreai lakosság megduplázódott.
  Korea mint állam csak 1948 óta létezik.
  Korea irígy a Japán és kínai hosszú és dicsőséges történelemre ezért talál ki mindenféle hazugságokat (kényszermunka, bio kisérletek, elrabolt nők, gyilkosságok stb a japánokról)
  Hálásnak kellene lenniük, mert a Japánoknak köszönhetnek mindent.  ................. Látom a tágra nyílt pupillákat WTF. Igen, a japán nackók ezeket hangoztatják.
  Köpni nyelni nem tudtam. A romulánok meg a slotákok sehol sincsenek történelem hamisításban a japcsikhoz képest.
   
  silurusglanis, fip7, tindalos and 5 others like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. jani22

  jani22 Well-Known Member

  ?

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Korea_a_Japán_Birodalom_részeként
   
 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Azért az USA próbálkozik. Az eredmény is látszik. Dél-Koreai és Japán külügyminiszter.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  fip7, fishbed, tindalos and 1 other person like this.
 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Szerelem elsö latasra.
   
  borisz and svajcibeka like this.
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Simán az amerikai hegemónia gyengülésének az indikátora az egész cécó.
  Az USA védőernyű/kereskedelmi hálózat részeként elnyomták az egymás iránti gyűlöletet - azonban ez az erő relative gyengült, már nem kizárólagos. Mióta Kína kitört a parti vizeiről, nincs meg a kizárólagos superhatalom védelme tudat, így viszont nem is éri meg annyira a USA elvárásainak megfelelni. Vagyis előkerülhetnek nyíltan a saját viták.
   
 18. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Hahaha, ez tényleg vicces. Én úgy tudtam, a mandzsuk a mai Észak-Koreából hódították meg Kínát, így Kína volt Korea gyarmata. Ezek a japók.... :)
   
  borisz likes this.
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Fennek likes this.
 20. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása