1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Távol-Kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 7..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Az országunk elvesztésének 70% nem összehasonlítható azzal, hogy a japók megszállva tartották Koreát.
   
  tindalos likes this.
 2. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A te szemedben. Az övékben meg nyilván igen. 50 év megszállás, kizsákmányolás, az utolsó évtizedben kényszermunka, nők tízezreinek prostitúcióra kényszerítése, és mire tényleg függetlenek lettek, ők az ország felét veszítették el.
   
  borisz likes this.
 3. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem vesztették el, hanem egy másik politikai berendezkedés honosodott meg náluk, ráadásul igen nagy a valószínűsége, hogy idővel egyesűl a két ország. A mi esetünkben ez nem fog megtörténni.
   
  aquarell likes this.
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Bezony,a kis csapat 2000 év jogán szerezte vissza az országot,amiben most vannak.
   
  aquarell, Pogány and antigonosz like this.
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Közös amerikai-japán-indiai gyakorlat kezdődött szeptember 26-án, ezúttal Japán központtal.

   
  fishbed likes this.
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Dél-Korea, Ulsan. Robbanás egy vegyi anyag szállító hajón.
   
  fishbed likes this.
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Dzsakarta, diákok vs. rendőrök.
   
 8. Loken

  Loken Well-Known Member

 9. wankel

  wankel Well-Known Member

  fip7, fishbed and arbalest like this.
 10. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  November 25-én Hiroshi Yamamura admirális tárgyalásokat folytatott Nikolai Ekhmenov orosz tengernaggyal, a két haditengerészet együttműködéséről. Az utolsó fotó, azért trollkodásnak is elmegy japán részről (a fényképen a háttérbenTōgō Heihachirō admirális). :)
   
  fishbed, arbalest and Morishima like this.
 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A Japánban partra sodródott É-Koreai halászhajó.
   
 12. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 13. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/gazdasag/2020012...ozsaban-ami-sokkal-nagyobb-bajnak-a-jele.html
  "Komoly gondokkal küzd a rizstermelés Kambodzsában, mely egyben a távol-keleti ország egyik legfontosabb gazdasági szegmense. A kiszáradás veszélye fenyegeti, mégpedig szó szerint és átvitt értelemben egyaránt, s ha beüt a baj, azt az egész ország pénzügyi rendszere megérezheti. Az Asia Times összeállítása alapján bemutatjuk a kambodzsai mezőgazdaságra leselkedő csapdahelyzetet."
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. altx

  altx Well-Known Member

 16. laiki

  laiki Well-Known Member

  Miért? Volt amikor szerette őket? Már a hivatalba lépésétől finoman szólva nem volt felhőtlen a viszony.

  Ideje hogy a gyarmattartók/megszállók távozzanak. Pont elég volt a Fülöp-Szigeteknek az amerikai protektorátus, majd pedig az USA által támogatott Marcos uralma. El is küldték az usákokat 1991-ben. Azután amikor éppen Amerikához közelebb álló elnököt sikerült hatalomra juttatni, akkor... kötöttek egy egyezményt 1998-ban arról, hogy visszaszivároghatnak forgó rendszerben "látogatásra" "gyakorlatozni, és humanitárius segítségnyújtásra". Csak 2016-ban jött Duterte... Ő inkább Kínával és Oroszországgal szeretne katonai téren együttműködni.

  Úgy tűnik nem várja meg, hogy a felfegyverzett amerikai "látogatók" túl sokan legyenek és már elküldeni se lehessen őket. Pont úgy, ahogy nem akarnak elmenni Irakból sem. Meg az is lehet, hogy az INF egyezmény felmondásából is leszűrte a jó ember, hogy az nem csak Európa, hanem Kelet-Ázsia amerikai atomfegyverekkel való (újra) betelepítését szolgálja. Mondott is olyat, hogy az amcsik titokban atomfegyvert visznek a Fülöp-Szigetekre (is). Esetleg a Dél-Koreai elnök akarata ellenére történt jenki THAAD telepítésből is levonta a megfelelő következtetést. Na meg a térségben (például Japánban) az utóbbi időben szaporodó amcsi bázisokból. Valószínűleg nem szeretne kínai atomcélpontot csinálni a Fülöp-Szigetekből. Főleg mivel az utóbbi időben Amerika egyre inkább igyekszik páros lábbal beleállni a kínaiakba a Dél-Kínai tengeren és ennek fő bázisa a Fülöp-Szigetek lenne, annak minden következményével együtt. Valószínűleg észrevette, hogy az USA előszeretettel használja fel szövetségeseit és mindazokat, akikre nyomást tud gyakorolni Kína, Oroszország, Irán, stb... ellen, az érintettek kárára. Duterte pedig nem szeretné, hogy az ő micsodájával kaszálják a jenkik a kínai csalánt.

  Még a végén ragadós lesz a példa más kelet-ázsiai megszállt országokban, mint Dél-Korea, vagy Japán. Ezt igazán nem hagyhatja az USA. A Fülöp-Szigeteknek égető szüksége van a megdemokratizálásra... Csak lehet hogy erről már lekéstek az amcsik, mert Kína nem nézné ölbe tett kézzel. Sőt akár az oroszok sem.
   
  megazez, b4l4g3, borisz and 2 others like this.
 17. Loken

  Loken Well-Known Member

  Nemerson and borisz like this.
 18. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Loken likes this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Amúgy tök jól jártak, a kínaiakat ugyanis ezzel együtt beengedték, akik azonnal el is kezdték az ország kolonizálását. Kicsit olvass utána, már elindult a kiházasítások rendszere (kínában nőhiány van), gyakorlatilag korlátozás és főleg gátlások nélkül felvásárolják/megszerzik/belakják az országot. Persze a főni jól járt, mert engedik a kínaiak tegyen amit akar - hülye vezetőket így lehet átverni. A népét pedig a szó szoros értelmében kolonizálják.
  Olvass utána, megéri. Nagyjából eladta az országát, egy nem valami jó szövetségesről váltott egy olyanra, ami felzabálja.
   

Ezen oldal megosztása