Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 647
113
Nem értem ezt a polgárháborús baromságot, ma itt nincsen semmi ilyen hangulat! Csak Orbán tud 1 M embert kivinni az utcára, a többi együtt is csak egy két tízezret, milyen polgárháború lenne is ez? Amúgy meg az emberek leszarják a politikát főleg ha jól élnek. Nekik csak ez a fontos meg hogy egészségesek legyenek a többi nem számít!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 446
17 657
113
Speciel az ország értelmesebb fele már régen rájött, hogy a NER tagjait tényleg a korrupció, a szavazóit pedig az állandó ellenségkép keresés tartja egyben. Amit persze a kormányzópárt generál, egyrészt olyan ügyekkel foglalkozva és törvényeket hozva, amely a normális gondolkodású embereket felháborítja. Ugyanakkor ezek csak terelések, hogy a NER-hez köthető tőkés osztálynak a lopásáról a figyelmet elvonja. A NER szavazókat másrészt összetartja, a nem Fideszre szavazó tömegek megvetése és utálata. Egyrészt a Fidesz szavazók meg vannak győződve, hogy a migránsok elveszik a munkájukat, brüsszelből buzikat csinálnak a gyerekeikből és nem fogják tudni kifizetni a számláikat, mert a gonosz ballibsi ellenség (ide tartozik, párt és felekezet nélkül minden másképp gondolkodó magyar ember), nem is magyar és nem is nemzet része, mert csak Ők a letéteményesek. Nos ténylegesen a Fidesz már a legműveletlenebb vidéki falvakban is kistelepüléseken élő emberekre, valamint az erdélyi és ukrán szavazatokra támszakodik, Van még egy olyan most már nem kis réteg amelynek munkája miatt függősége van a NER-től, (ezek talán ha 100ezren vannak). Persze átvitt értelemben a vidéki kistelepüléseken élők is, mert ha nem oda szavazol akkor nem lesz a falunak pénze, nem veszik át a terményt, a másik faluban lesz a konzervfeldolgozó, náluk lesz orvosi rendelő, iskola stb.

A másik oldal is megveti a Fidesz szavazókat, és pld Bírkamenet stb. megy ott a kormánypártra szavazókra. Ez pedig teljesen rossz megközelítés, mert akik téged lehülyéznek, primitíveznek és bunkóznak arra nem fog szavazni ez egyszerűen pszichológia . Az emberek közül nagyon kevés látja be életében a rossz döntéseket, és sokan mindent az államtól várnak (taníttatás, munkát, hatóaági árat stb.). Alig-alig vannak akik bevallják azért tartanak ott ahol,mert nem tanultak, nem dolgoztak, vagy egyszerűen hibás döntéseket hoztak. Persze mindig vannak külső hatások több-kevesebb, de a legtöbb döntést az egyén hozza. De sokkal jobb brusszel, soros, baloldal??, buzik, stb. (még a zsidók nincsenek) -re kenni mindent. Nos ennyit az általános elhülyülésről.

Ugyanakkor látni kell, hogy ellenzéki győzelem esetén (esélye kevés) ténylegesen rosszabb lenne sok minden, mert Magyarország most nagyon rossz gazdasági helyzetben van, gyakorlatilag ha nem az ellenzék nyer, akkor is kemény évek jönnek. A demokrácia azonban azt jelenti, hogy konzervatív és szoci/liberális kormányok váltják egymást, és ez ciklikus. (A világ minden országában ez így van kivéve a diktatúrákban.). Ez a modell müködik, ennél jobbat nem találtak ki. Az nem müködik, hogy a magyarországon egy bibó kollégiumos szobatársaság irányítsa és lopjon el strómanok közremüködésével az országot müködtető erőforrások jelentős részét, és az UNIO által biztosított felzárkozási pénzeket. Rövid távon a diktatura még hatékonyabb is lehet, mert nem kell hozzá demokrácia, és elfogadni máshogy gondolkodók érvelését, máshogy látva a folyamatokat. Hosszabb távon a demokráciák legyürik a diktatúrákat, ez nem kérdés. Lássd például eladósodásunk mértékét (belső és külső államadóság), a forint árfolyamát, a NER cégek életképtelenségét a világpiacon - utóbbiak csak állami tendereken (márha van kiírás) többszörös túlárazással tudnak működni, folyamatos határidő csúszásokkal. Lásd például autóipar alig van NER beszállító, mert nem tudnak minőséget, határidőt tartani. Ezek a cégek folyamatos állami megrendelések alapján léteznek. Nem véletlenül ezért a NER nem is próbál versenyhelyezben müködni, kiválaszt nyugati cégeket, amelyek profit maximalizálásért hajlandók velük összefogni, és ezek olyan multik,amelyek köthetőek elsősorban Németországhoz és kicsit Franciaországhoz (EU két legerősebb állama), hogy a profitkivitel miatt azok politikai erői ne blokkolják ténylegesen - csak szavak szintjén - ennek a hibrid diktaturának a működését. Lehetne még írni nagyon sokat, de most befelyezem, amúgy is lesznek soraimra válaszok bőségesen. Jól éjszakát kívánok!.
Sok igazság van abban amit írtál, viszont a különböző politikai oldalak 4 évenkénti hatalomra jutása egyáltalán nem kívánt követelmény, hovatovább rengeteg olyan demokrácia van ahol egyik vagy másik oldal hosszabb ideig volt hatalmon. Csak egy példa. Németországban (NSZK) évtizedekig a konzervatívok voltak hatalmon. Ha egy párt sikeres és jól vezeti az országot miért kellene leváltani? Szóval szerintem ez nem törvényszerű és nem is kell így lennie. Ami meg a korrupciót illeti.... Nos az szerintem olyan mintha azt akarnád elérni, hogy megszűnjön a prostitúció a társadalomban. Minden politikai erő (igen külföldön is!) ami hatalomra kerül korrupt lesz, pont. Moralizálhatunk, hogy ez attól még nem ad felmentést. Igen igaz, nem ad senkinek felmentést, de jelen lesz mindaddig amíg a pénz létezni fog és jó ha tudja mindenki és az agyába vési, hogy felesleges és gyerekes, naív dolog azt hinni, hogy egy párt aki azt hangsúlyozza, hogy kiírtjuk a korrupciót az meg is fogja tenni, mert nem, nem fogja, mert a tagjai tele vannak éhes emberekkel akik azért lesznek politikusok mert így nagy pénzekhez juthatnak. Inkább szavazzon valaki egy pártra azért mert a programjában lát fantáziát és reális jövőképet semmint azért mert azzal hülyít, hogy na majd ő megszünteti a korrupciót. Ez egy soha be nem teljesülő vágyálom sajnos.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 614
55 062
113
Hát, én remélem,hogy 30 évnyi hideg polgárháború ellenére még mindig egy Nemzet vagyunk.
Hogy jôn ez most ide? Hol van itt hideg polgárháború? Politikai versenyhelyzet van. Mint sok helyen mashol is. Persze sok helyen màr csak egy velemény (az un balliberális) ervényesül.Lásd Nemetországot... De szerencsére nem itthon.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Mik azok az oldalak? :D Normális esetben nem kellene létezniük.

ohh, ezek szerint senki szava nem számít a törekvés szent. öööö, a szenten ti már túlléptetek. Ööö, biztos van valami szavatok rá. :D Sérthetetlen? Hát, megsértenem sikerült, törvény lett a dologból, rátok is vonatkozik. Fájjon.

Szarok rá, hogy neked valami kóserelt félistenre lenne szükséged ahhoz, hogy egymás után rakott mondatokra bólogatni merészelj.

Igen és nem. Megtanultam és átéreztem a devianciáját, de nem vallom a magaménak. Iszonyatos lélekrombolást okoz, még tudományos értékeléssel is. A fiatalok nem így ülnek neki. Náluk csak a rombolás marad, a tudás nem, csak a szenvedő keresgélés a hiba után.

:D Na ...sztad szájba magad egy félméteressel. :D A '68-asok pédaképek az általad hivatkozott, tehát példaértékűen tekintélyes cikk szerint. Tehát Kaleta, (akit megjegyzem nem a fidesz ültetett a székébe, hanem gyurcsifecód) a példaképed. Most akkor Kaleta rossz felszabadító, vagy csak azért rossz mert lebukott, vagy azért rossz, mert mellé írhatod(újra meg újra hazugan), hogy fidesz, ner? Ha a 68-asok akkora királyok és Kaleta 68-as, akkor szerinted akkora király, tehát szerinted a pedofila jó? Ha nem nem jó, akkor a többi 68-as miért példakép? :D

Ó dehogynem. Hiszen az óvodába nem vihettek be a tébolyt szabadon. Lehet, hogy a többi fertőt nem akadályozza ezt meg, de legalább még egy fronton nem indulhat a dolog, ráadásul szándékosan, szervezetten.

Igen, és ez szomorú. Viszont ahogy írtad, a neve bűncselekmény. A normális emberek üldözik is. Nem viszik be az óvodába lelkeket átformálni.
valaki megint részegen igazat beszélt: https://hvg.hu/itthon/20211205_Kocs...p1wBytGYwB4VAPACcHYyb0SEeoVt8my6Zb0Dbc9sPNkhc
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 020
113
Tök jól tudok linkelni én is, hogy a kék sorral megmagyarázzam, hogy nem is úgy van, de de, de nem, mert izé. Olyanon vagdalkozol, hogy itt aztán senki nem akar ilyet, amit istenítesz, hogy ilyet akartok. :D Nem fog menni.

Nemi átalakítás: egy 12 éves gyerek életét akarják örökre tönkretenni (888.hu)
50 évvel előttünk járnak, tehát nekünk mucsai bőgatyásoknak követni kellene a haladást igaz? :rolleyes:

Kanadában már kézikönyv van arról, hogyan titkolózzanak a tanárok a gyerekekről a szüleik előtt (origo.hu)
Az apát bírságolták meg Kanadában, mert ellenezte kiskorú lánya nemváltását - a gendertörvények elveszik a szólők jogait gyerekeiktől - Informația Liberă (informatialibera.ro)
Ez meg aztán olyan kontinens, ami a szentséget szórja nekünk ide a sötétbe, bárcsak követnénk már, de amúgy itt senki nem akarna ilyet közületek, csak kövessük má'...

Szerencsére ilyen sehol a világban nincs. Te sem létezel, mert mozgalom sincs, meg így gondolkozók sem, akik szerint ez jó.
Skóciában négy éves kortól változtathatnak nemet a gyerekek, szülői beleegyezés nélkül | 168.hu

Elképesztő LMBTQ-propaganda: gyermekeknek a transzneműségről indít sorozatot a francia köztelevízió (origo.hu)
Nincs is ennek propagandája, akárhogy is állítják a fasiszták. :D

Norman Spack – Wikipédia (wikipedia.org)
Ohh, csak nem egy kiválasztott?

Na, tök jól tudtam linkelni, mostmár aztán enyém a tekintélyes linkelő rang, meg lettél verve, nem támasztódtál alá az egy linkes egybites magyarázatodban.

Gondolom úgy vélted, hogyha egy sem történt itthon, akkor nincs ilyen törekvés a világban hasbarával már meg is nyerted az ország bizalmát.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 941
30 788
113
Ez az egesz sehogy sem gombolu.18 eves korig minden valamire valo orszagban nem donthet semmi lenyegesrol onalloan.Nem surgossegi eletmento beavatkozashoz is szuloi/gyamhatosagi engedely kell.Nonsensz,hogy egy kiskoru gyermek viszafordithatatlan orvosi beavatkozasrol,mint a nematalakito mutet,felelos onallo jogalanykent donthessen.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Tök jól tudok linkelni én is, hogy a kék sorral megmagyarázzam, hogy nem is úgy van, de de, de nem, mert izé. Olyanon vagdalkozol, hogy itt aztán senki nem akar ilyet, amit istenítesz, hogy ilyet akartok. :D Nem fog menni.

Nemi átalakítás: egy 12 éves gyerek életét akarják örökre tönkretenni (888.hu)
50 évvel előttünk járnak, tehát nekünk mucsai bőgatyásoknak követni kellene a haladást igaz? :rolleyes:

Kanadában már kézikönyv van arról, hogyan titkolózzanak a tanárok a gyerekekről a szüleik előtt (origo.hu)
Az apát bírságolták meg Kanadában, mert ellenezte kiskorú lánya nemváltását - a gendertörvények elveszik a szólők jogait gyerekeiktől - Informația Liberă (informatialibera.ro)
Ez meg aztán olyan kontinens, ami a szentséget szórja nekünk ide a sötétbe, bárcsak követnénk már, de amúgy itt senki nem akarna ilyet közületek, csak kövessük má'...

Szerencsére ilyen sehol a világban nincs. Te sem létezel, mert mozgalom sincs, meg így gondolkozók sem, akik szerint ez jó.
Skóciában négy éves kortól változtathatnak nemet a gyerekek, szülői beleegyezés nélkül | 168.hu

Elképesztő LMBTQ-propaganda: gyermekeknek a transzneműségről indít sorozatot a francia köztelevízió (origo.hu)
Nincs is ennek propagandája, akárhogy is állítják a fasiszták. :D

Norman Spack – Wikipédia (wikipedia.org)
Ohh, csak nem egy kiválasztott?

Na, tök jól tudtam linkelni, mostmár aztán enyém a tekintélyes linkelő rang, meg lettél verve, nem támasztódtál alá az egy linkes egybites magyarázatodban.

Gondolom úgy vélted, hogyha egy sem történt itthon, akkor nincs ilyen törekvés a világban hasbarával már meg is nyerted az ország bizalmát.
fogad hogy linkjedi 80 százaléka 888ponthu, és kiáncsi vagyok mekkora része menne át egy fact checken...
 
  • Vicces
Reactions: Bubu bocs

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 020
113
fogad hogy linkjedi 80 százaléka 888ponthu, és kiáncsi vagyok mekkora része menne át egy fact checken...
Ki fakt csekkeli a fakt csekkert akiben megbízol mert odaírta, hogy ő aztán faktcsekkelő szaktekintélytudós? :D amúgy a linkjeim között minden van még 168 tóra is.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ki fakt csekkeli a fakt csekkert akiben megbízol mert odaírta, hogy ő aztán faktcsekkelő szaktekintélytudós? :D amúgy a linkjeim között minden van még 168 tóra is.
ha, hogy lájkvadász vagy,,, mondhattad volna előre. Na meg azt is, hogy teljesen mást ír le, mint amit te állítani akarsz... meglepő ugye? (nem)
 
  • Vicces
Reactions: Pogány

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 614
55 062
113
Ez az egesz sehogy sem gombolu.18 eves korig minden valamire valo orszagban nem donthet semmi lenyegesrol onalloan.Nem surgossegi eletmento beavatkozashoz is szuloi/gyamhatosagi engedely kell.Nonsensz,hogy egy kiskoru gyermek viszafordithatatlan orvosi beavatkozasrol,mint a nematalakito mutet,felelos onallo jogalanykent donthessen.
Sajnos ez nincs már igy, sok valamire való országban. Pl: Kanada, UK...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 941
30 788
113
Ez az egesz sehogy sem gombolu.18 eves korig minden valamire valo orszagban nem donthet semmi lenyegesrol onalloan.Nem surgossegi eletmento beavatkozashoz is szuloi/gyamhatosagi engedely kell.Nonsensz,hogy egy kiskoru gyermek viszafordithatatlan orvosi beavatkozasrol,mint a nematalakito mutet,felelos onallo jogalanykent donthessen.
Szoval szerintem ez par hulye idiota baromsaga,ami max a szenzacio hajhasz aljamedia felfuj (meg az alja agitprop) ,de kulonben egy politikai gumicsont.Egy ilyrn idiota torvenyjavaslstot minden valamire valo jogallam alkotmany/legfelsobb/hol mi illetekes sikitva visszadobna.
 
  • Tetszik
Reactions: szzsolt81
Status
Not open for further replies.