[BIZTPOL] Távol-Kelet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
3 936
5 132
113
Szerinted, egy koreai, vagy kínai nyilván máshogy látja. Évtizedekre megszállnak, százezrek halnak meg ez alatt, és hasonló számú nőt erőszakolnak meg, annak maradandó nyoma marad. Van aki ezen már átlendült, van, aki nem. Politikában viszont bármikor előhúzható a kalapból.
Az országunk elvesztésének 70% nem összehasonlítható azzal, hogy a japók megszállva tartották Koreát.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
5 176
6 463
113
Az országunk elvesztésének 70% nem összehasonlítható azzal, hogy a japók megszállva tartották Koreát.
A te szemedben. Az övékben meg nyilván igen. 50 év megszállás, kizsákmányolás, az utolsó évtizedben kényszermunka, nők tízezreinek prostitúcióra kényszerítése, és mire tényleg függetlenek lettek, ők az ország felét veszítették el.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
3 936
5 132
113
A te szemedben. Az övékben meg nyilván igen. 50 év megszállás, kizsákmányolás, az utolsó évtizedben kényszermunka, nők tízezreinek prostitúcióra kényszerítése, és mire tényleg függetlenek lettek, ők az ország felét veszítették el.
Nem vesztették el, hanem egy másik politikai berendezkedés honosodott meg náluk, ráadásul igen nagy a valószínűsége, hogy idővel egyesűl a két ország. A mi esetünkben ez nem fog megtörténni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
1 857
2 434
113

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
771
3 158
93

https://halturnerradioshow.com/inde...e-has-been-an-incident-in-the-south-china-sea

Víz alatti robbanás történt a Dél-Kínai tengeren, melyet követően radoiaktív sugárzást mértek több helyen is. Folynak a találgatások, hogy mi történhetett., de valószínüleg egy kínai atomtengeralattjáróval történhetett baleset.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
771
3 158
93

November 25-én Hiroshi Yamamura admirális tárgyalásokat folytatott Nikolai Ekhmenov orosz tengernaggyal, a két haditengerészet együttműködéséről. Az utolsó fotó, azért trollkodásnak is elmegy japán részről (a fényképen a háttérbenTōgō Heihachirō admirális). :)
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
1 857
2 434
113
https://m.origo.hu/gazdasag/2020012...ozsaban-ami-sokkal-nagyobb-bajnak-a-jele.html
"Komoly gondokkal küzd a rizstermelés Kambodzsában, mely egyben a távol-keleti ország egyik legfontosabb gazdasági szegmense. A kiszáradás veszélye fenyegeti, mégpedig szó szerint és átvitt értelemben egyaránt, s ha beüt a baj, azt az egész ország pénzügyi rendszere megérezheti. Az Asia Times összeállítása alapján bemutatjuk a kambodzsai mezőgazdaságra leselkedő csapdahelyzetet."
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
2 977
5 483
113

Miért? Volt amikor szerette őket? Már a hivatalba lépésétől finoman szólva nem volt felhőtlen a viszony.

Ideje hogy a gyarmattartók/megszállók távozzanak. Pont elég volt a Fülöp-Szigeteknek az amerikai protektorátus, majd pedig az USA által támogatott Marcos uralma. El is küldték az usákokat 1991-ben. Azután amikor éppen Amerikához közelebb álló elnököt sikerült hatalomra juttatni, akkor... kötöttek egy egyezményt 1998-ban arról, hogy visszaszivároghatnak forgó rendszerben "látogatásra" "gyakorlatozni, és humanitárius segítségnyújtásra". Csak 2016-ban jött Duterte... Ő inkább Kínával és Oroszországgal szeretne katonai téren együttműködni.

Úgy tűnik nem várja meg, hogy a felfegyverzett amerikai "látogatók" túl sokan legyenek és már elküldeni se lehessen őket. Pont úgy, ahogy nem akarnak elmenni Irakból sem. Meg az is lehet, hogy az INF egyezmény felmondásából is leszűrte a jó ember, hogy az nem csak Európa, hanem Kelet-Ázsia amerikai atomfegyverekkel való (újra) betelepítését szolgálja. Mondott is olyat, hogy az amcsik titokban atomfegyvert visznek a Fülöp-Szigetekre (is). Esetleg a Dél-Koreai elnök akarata ellenére történt jenki THAAD telepítésből is levonta a megfelelő következtetést. Na meg a térségben (például Japánban) az utóbbi időben szaporodó amcsi bázisokból. Valószínűleg nem szeretne kínai atomcélpontot csinálni a Fülöp-Szigetekből. Főleg mivel az utóbbi időben Amerika egyre inkább igyekszik páros lábbal beleállni a kínaiakba a Dél-Kínai tengeren és ennek fő bázisa a Fülöp-Szigetek lenne, annak minden következményével együtt. Valószínűleg észrevette, hogy az USA előszeretettel használja fel szövetségeseit és mindazokat, akikre nyomást tud gyakorolni Kína, Oroszország, Irán, stb... ellen, az érintettek kárára. Duterte pedig nem szeretné, hogy az ő micsodájával kaszálják a jenkik a kínai csalánt.

Még a végén ragadós lesz a példa más kelet-ázsiai megszállt országokban, mint Dél-Korea, vagy Japán. Ezt igazán nem hagyhatja az USA. A Fülöp-Szigeteknek égető szüksége van a megdemokratizálásra... Csak lehet hogy erről már lekéstek az amcsik, mert Kína nem nézné ölbe tett kézzel. Sőt akár az oroszok sem.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
1 446
3 267
113
https://kitekinto.hu/2020/02/11/eur...a-fulop-szigetek-es-az-usa-kapcsolata/178785/
"A Fülöp-szigeteki kormány kedden felmondott egy, az Egyesült Államokkal 1998-ban kötött katonai szerződést, amely az amerikai csapatok látogatását szabályozta a délkelet-ázsiai országban."

Amúgy tök jól jártak, a kínaiakat ugyanis ezzel együtt beengedték, akik azonnal el is kezdték az ország kolonizálását. Kicsit olvass utána, már elindult a kiházasítások rendszere (kínában nőhiány van), gyakorlatilag korlátozás és főleg gátlások nélkül felvásárolják/megszerzik/belakják az országot. Persze a főni jól járt, mert engedik a kínaiak tegyen amit akar - hülye vezetőket így lehet átverni. A népét pedig a szó szoros értelmében kolonizálják.
Olvass utána, megéri. Nagyjából eladta az országát, egy nem valami jó szövetségesről váltott egy olyanra, ami felzabálja.