[BIZTPOL] Japán, Dél-Korea és Délkelet-Ázsia (Dél-kínai tenger)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 191
3 469
113

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 040
4 967
113
Under-Sea-Explosion_large.jpg

https://halturnerradioshow.com/inde...e-has-been-an-incident-in-the-south-china-sea

Víz alatti robbanás történt a Dél-Kínai tengeren, melyet követően radoiaktív sugárzást mértek több helyen is. Folynak a találgatások, hogy mi történhetett., de valószínüleg egy kínai atomtengeralattjáróval történhetett baleset.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 040
4 967
113
EKXGoOGUcAAkxxe
EKXGoOIU4AAvBxn
EKXGoONUcAECBsn
EKXGoONUEAA3xaC

November 25-én Hiroshi Yamamura admirális tárgyalásokat folytatott Nikolai Ekhmenov orosz tengernaggyal, a két haditengerészet együttműködéséről. Az utolsó fotó, azért trollkodásnak is elmegy japán részről (a fényképen a háttérbenTōgō Heihachirō admirális). :)
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 191
3 469
113
https://m.origo.hu/gazdasag/2020012...ozsaban-ami-sokkal-nagyobb-bajnak-a-jele.html
"Komoly gondokkal küzd a rizstermelés Kambodzsában, mely egyben a távol-keleti ország egyik legfontosabb gazdasági szegmense. A kiszáradás veszélye fenyegeti, mégpedig szó szerint és átvitt értelemben egyaránt, s ha beüt a baj, azt az egész ország pénzügyi rendszere megérezheti. Az Asia Times összeállítása alapján bemutatjuk a kambodzsai mezőgazdaságra leselkedő csapdahelyzetet."
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113

Miért? Volt amikor szerette őket? Már a hivatalba lépésétől finoman szólva nem volt felhőtlen a viszony.

Ideje hogy a gyarmattartók/megszállók távozzanak. Pont elég volt a Fülöp-Szigeteknek az amerikai protektorátus, majd pedig az USA által támogatott Marcos uralma. El is küldték az usákokat 1991-ben. Azután amikor éppen Amerikához közelebb álló elnököt sikerült hatalomra juttatni, akkor... kötöttek egy egyezményt 1998-ban arról, hogy visszaszivároghatnak forgó rendszerben "látogatásra" "gyakorlatozni, és humanitárius segítségnyújtásra". Csak 2016-ban jött Duterte... Ő inkább Kínával és Oroszországgal szeretne katonai téren együttműködni.

Úgy tűnik nem várja meg, hogy a felfegyverzett amerikai "látogatók" túl sokan legyenek és már elküldeni se lehessen őket. Pont úgy, ahogy nem akarnak elmenni Irakból sem. Meg az is lehet, hogy az INF egyezmény felmondásából is leszűrte a jó ember, hogy az nem csak Európa, hanem Kelet-Ázsia amerikai atomfegyverekkel való (újra) betelepítését szolgálja. Mondott is olyat, hogy az amcsik titokban atomfegyvert visznek a Fülöp-Szigetekre (is). Esetleg a Dél-Koreai elnök akarata ellenére történt jenki THAAD telepítésből is levonta a megfelelő következtetést. Na meg a térségben (például Japánban) az utóbbi időben szaporodó amcsi bázisokból. Valószínűleg nem szeretne kínai atomcélpontot csinálni a Fülöp-Szigetekből. Főleg mivel az utóbbi időben Amerika egyre inkább igyekszik páros lábbal beleállni a kínaiakba a Dél-Kínai tengeren és ennek fő bázisa a Fülöp-Szigetek lenne, annak minden következményével együtt. Valószínűleg észrevette, hogy az USA előszeretettel használja fel szövetségeseit és mindazokat, akikre nyomást tud gyakorolni Kína, Oroszország, Irán, stb... ellen, az érintettek kárára. Duterte pedig nem szeretné, hogy az ő micsodájával kaszálják a jenkik a kínai csalánt.

Még a végén ragadós lesz a példa más kelet-ázsiai megszállt országokban, mint Dél-Korea, vagy Japán. Ezt igazán nem hagyhatja az USA. A Fülöp-Szigeteknek égető szüksége van a megdemokratizálásra... Csak lehet hogy erről már lekéstek az amcsik, mert Kína nem nézné ölbe tett kézzel. Sőt akár az oroszok sem.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 351
113
https://kitekinto.hu/2020/02/11/eur...a-fulop-szigetek-es-az-usa-kapcsolata/178785/
"A Fülöp-szigeteki kormány kedden felmondott egy, az Egyesült Államokkal 1998-ban kötött katonai szerződést, amely az amerikai csapatok látogatását szabályozta a délkelet-ázsiai országban."

Amúgy tök jól jártak, a kínaiakat ugyanis ezzel együtt beengedték, akik azonnal el is kezdték az ország kolonizálását. Kicsit olvass utána, már elindult a kiházasítások rendszere (kínában nőhiány van), gyakorlatilag korlátozás és főleg gátlások nélkül felvásárolják/megszerzik/belakják az országot. Persze a főni jól járt, mert engedik a kínaiak tegyen amit akar - hülye vezetőket így lehet átverni. A népét pedig a szó szoros értelmében kolonizálják.
Olvass utána, megéri. Nagyjából eladta az országát, egy nem valami jó szövetségesről váltott egy olyanra, ami felzabálja.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
hülye vezetőket így lehet átverni. A népét pedig a szó szoros értelmében kolonizálják.
Olvass utána, megéri. Nagyjából eladta az országát, egy nem valami jó szövetségesről váltott egy olyanra, ami felzabálja.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha betennéd ide a linkeket amik mindezt bizonyítják.
Elvégre te már olvastad őket.
Nem?
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and csibeszke

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 351
113
Jaja még volt is valami beszólása, hogy nem zavarja, ha a FSZ Kína egyik tartományává válik.
Én csodálom, hogy nincsenek ellene tüntetések meg lázongások.

Na eddig tartotta a nagy szerelem Kínával:

Visszavonták az USA-val való szakítást (180 nap volt a felmondási idő). Rájöttek ugyan az USA nem a legjobb szövetséges - aztán bele kóstoltak a kínai soft-gyarmatosításba. Az, hogy Duerte visszatáncol, azért kemény dolgokat enged sejtetni...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113