1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. panoz

  panoz Well-Known Member

  Végül is el lehetne oroszosítani Magyarországot hogy kulturálisan jobban beleilljen a oroszok szövetségi rendszerébe. Igény lenne rá ahogy látom. A bolgárokból is szláv nép lett, a magyarokból is az lehet 1000 év késéssel. Igény lenne rá.
   
 2. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
  </blockquote>

  Súlyos beteg vagy.

  </blockquote>

  Többé kevésbé mind betegek vagyunk, hiszen a közép-európai lét eléggé megviseli az ember egészségét. Amúgy meg láttam én már karón varjút, meg olyan perverzül "beteg" forgatókönyveket megvalósulni a nagyvilágban, hogy a fogadóirodák 1:10 000 el ha megtették volna.
   
 3. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nézzétek ukrán lakosság 45,49 millió wikipedia.
  Dr. Nógrádi György már jó ideje elmondja, hogy a V4 államok ukrán menekült áradatra készülnek fel mert nagyon szar a helyzet. Átlag bérek 30 000 ft körül vannak.
  Kijev túl feszíti a húr akkor oroszok nem fognak finomkodni. így 20 M menekült eshetősége tényleges kockázat.
   
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Itt senki nem akar orosz lenni. De tény hogy arab létre még kevésbé vágyik.. A középkorban sem, és most sincs tömegesen rá igény Európában.
  Lassan nemcsak elméleti lehetőség lesz az, hogy max 30 éven belül a mostani nyugat európai országokban nagy arab enklávék, sőt önálló országok lesznek. És szinte ez a jobb verzió. És akkor egy rosz védernyő-szövetség nagyis is reális lehet. De ez akár már 15-20 év múlva is bekövetkezhet. Márpedig ha önálló arab enklávék és /vagy országok létesülnek, akkor tízmillió, és aztán százmillió számra ömölhetnek az arab országokból az onnan kiszoruló mély szegény rétegek..
  És a darabokra eső Ukrajna milyen vallású lesz akkor? Gyanítom, azonnal megtalálják még az Ukrán ukránok is ortodox orosz gyökereiket.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Abból a 45 millióbol vond ki a DNR,LNR-t és a Krímet. marad kb 40-41 millió.
   
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusnext.ru/news/1471088417
  A DNR műveleti parancsnokság tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt napon 289 alkalommal lőtték DNR területét.

  http://www.mariupolnews.com.ua/descr/71923

  [​IMG]
   
 7. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav: És akkor egy orosz védernyő-szövetség nagyonis is reális lehet
   
 8. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  45,5 millió VOLT Ukrajna lakossága a kilencvenes évek végén. Azóta elszállt a Krím – -2 millió, Elszállt Donyeck-Luganszk ami alsó hangon -1,5 millió ember, az utolsó népszámlálás óta becslések szerint elhullott és kivándorolt másik -2 millió, a közelmúltban világgá ment szerencsét próbálni, vendégmunkásnak (szintén becslések szerint) 1,5-1,7 millió. Az annyi mint -7 millió ember! Az ország jelenlegi lakossága most reálisan olyan 38-39 millióra tehető. Igen, ez több ponton csak becslés, de azért szerintem van valóságalapja, mert a személyes tapasztalatom arányaiban ezt mutatja. Ennek a 38-39 milliós lakosságnak azért nem hiszem hogy a fele felbatyuzna és világgá menne, mert azért ahhoz az kellene, hogy Csaptól Sztanyica Lugaszkajáig egyidejűleg álljon a bál. Ráadásul az oroszajkúak egyértelműen inkább mennek majd Oroszországba akár egy belorusz kitérő árán is semmint nyugatra ahol jelenleg nem túl menő orosznak lenni.
  Mindez persze csak spekuláció. Most van egy kis ökölrázás mindkét oldalon mert a krími diverzáns eksön jól jön Putyin papának hiszen jönnek a választások. Az orosz kardcsörtetés meg jól jön Porosnak hiszen ismét van ellenségkép akivel meg lehet indokolni az ország xar gazdasági helyzetét meg a nyomort. Árnyékbokszra kezd hasonlítani az egész, mert ha valamelyik fél mert és tudott volna lépni, már zengne az ég.
   
 9. bogaras

  bogaras New Member

  rumcajsz monda:
  Árnyékbokszra kezd hasonlítani az egész, mert ha valamelyik fél mert és tudott volna lépni, már zengne az ég.
  Az oroszok tudnának lépni de nem akarnak.
  Valahol Kijev környékén találkoznának a NATO erőkkel. Így ezzel a befagyasztott konfliktussal még mindig meg van az ütköző övezet.
  Amíg van konfliktus Addig nincs NATO csatlakozás ukrán részről.
  (Simán fel vennék a NATO-ba függetlenül attól hogy milyen a kattpol/gazd. helyzete.
  Szerintem
   
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  Módosítani kell a menekültekről szóló, tavaly módosított törvényt, miszerint ha egy menekültnek van hova menekülnie a háborúban álló saját országán belül (az adott országban vannak békében élő tartományok), akkor nem jogosult a menedékjogra Magyarországon akkor sem, ha olyan szomszédos országból jön, ahol háború van!
   
 11. misinator

  misinator Well-Known Member

  <b>Ha</b>, mondom, ha megindulnának- mert úgy alakulna a helyzet - az oroszok, és tutira akarnának menni, akkor szerintetek "csak" Kijev mélységéig támadnának/vonulnának, vagy egyből Ukrajna nyugati határáig blokkolnának, hogy elvegyék a kedvét egy esetleges intervenciótól a nyugati erőknek?
  Kérdésemben gondolok az etnikai törésvonalak okozta későbbi problémáikra is.
  Szerintetek?
   
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  <b>Ha</b>, mondom, ha megindulnának- mert úgy alakulna a helyzet - az oroszok, és tutira akarnának menni, akkor szerintetek "csak" Kijev mélységéig támadnának/vonulnának, vagy egyből Ukrajna nyugati határáig blokkolnának, hogy elvegyék a kedvét egy esetleges intervenciótól a nyugati erőknek?
  Kérdésemben gondolok az etnikai törésvonalak okozta későbbi problémáikra is.
  Szerintetek?

  </blockquote>

  Vinnék az egészet, a nyugati határig bezárólag.
  Oka: ha Lengyelo. bemenne Ukrajnába, és vihetné Lvov környékét, akkor Mo. nem lenne határos az Eurázsiai Unióval.
  Ez az USA-nak érdeke, de Oroszo.-nak nem.
   
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusvesna.su/news/1471120508

  Aknára futott ukrán tank - berobbant a lőszer.

  https://www.youtube.com/watch?v=cfD5Osxh7rw
   
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusnext.ru/news/1471113233

  http://dan-news.info/defence/razvedka-dnr-soobshhila-o-perebroske-ukrainskix-gradov-v-rajon-grecheskogo-poseleniya-sartana.html

  A DNR műveleti parancsnokság hírszerzési jelentésekre hivatkozva azt közölte, hogy ma kb 16 órakor a Mariupol melletti Szartanához vezényeltek 2 egység Ukrán Gradot. A jelentések szerint az ukránok úgy tervezik hogy onnan bombázzák a DNR déli lakott központjait.
   
 15. honved

  honved Well-Known Member

  http://www.honvedelem.hu/cikk/58717_az_orosz_titkosszolgalatok_megneveztek_a_krimi_diverziokiserlet_szervezojet
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 17. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Pár napja egy Mariupoli ukrán hírportálon azt írták, hogy Zaharcsenkoval is hasonlóan akartak végezni mint ahogy Plotnyickijjal próbálták, de egy DNR egység egy órával korábban felfedezte az útvonalán a bombát.
  Nyikolaj Minyina nem túl valószínű hogy mind a kettőben benne lehetett volna, tehát még ha igaz is, hogy köze volt a kísérlethez,legfeljebb információkat adhatott Plotnyickij útvonaláról. Kis hal.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/az-ukran-gazdasag-osszeroppanhat-az-eszaki-aramlat-miatt
  "Az Északi Áramlat 2 tervezet megvalósítása az ukrán gazdaság összeomlásához vezethet - jelentette ki az USA állami külügyminisztériumának a világ energetikai kérdésével foglalkozó követe, Amos Hochstein.
  A megbízott elmondása szerint az Ukrajnát elkerülő kőolajvezeték megépítése miatt az ország gazdaság akár 2 milliárd dollárt is veszíthet. Ukrajna gazdasága nem fogja majd elbírni ezt a hatalmas méretű veszteséget, és emiatt a gazdasága összeomolhat - tette hozzá..."

  http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/ketszer-annyit-fizet-az-ukrajnai-lakossag-gazert-mint-amennyit-valojaban-kellene
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása