1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ti tényleg úgy benyelitek az orosz propaganda hazugságait mint a kacsa a nokedlit. Ordít arról a szövegről, hogy kamu. Pedig korábban betettem, hogy a valóságban mit mondott.
  Ezt tényleg ő mondta, meg lehet hallgatni, de amivel a kamuoldalakon hülyít titeket az FSZB azt soha nem fogjuk hallani mert el sem hangzott és sehol máshol nem fog felbukkani ez az álhír csak orosz kamuoldalak alternatív valóságában.
   
  Roni likes this.
 2. Roni

  Roni Well-Known Member


  És mit mond a videoban ? légyszíves!
   
 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mondjuk nekem sem tűnik hihetőnek, hogy Porosenko ezt mondta volna, pláne nem olyan kifejezést használva, hogy az "utolsó töltényig". Legalábbis nyilvános beszédben, nyilatkozatban biztosan nem mondhatta, szerintem. Ha mondta, akkor esetleg úgy odavetve mondhatta, elszólásként.
   
  lgabo likes this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Semmi szenzációsat. Diplomatikus szöveg nincs benne semmi új, gratulál a megválasztásához, kész az együttműködésre, stb. Nem azt mondta, hogy megszűnt Amerikában a demokrácia, hanem azt, hogy győzött a demokrácia.
   
  Roni likes this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Szerintem bárki bármit mond mindenkinek egy nagy kérdőjel Trump. Senki nem tudja mit fog csinálni, talán még ő maga sem. Bármi kitelik tőle és bárminek az ellenkezője is. Öntörvényű szabálytalan ember akit a személyes benyomásai vezetnek. És hiú is, élvezi ha hízelegnek neki és felfuvalkodik ha megsértik. Nem egy politikus mégis a világpolitika meghatározó alakja lett.

  Most mindenki kivár. Mindenki reményeket táplál vele szemben mert senki nem tudja mi lesz és ilyenkor előjön a remény a vágyálmok beteljesülésére. Ebben az a jó, hogy van pár nyugodt hónapunk amíg Moszkvától sem várható semmilyen provokáció, mert most ott is szép remények csillognak amit nem érdemes provokációkkal veszélyeztetni. Kijevben nincsenek ilyen eltúlzott remények, ők nem gyökeres fordulatra várnak hanem azzal is beérik ha a kapcsolatuk nem lesz rosszabb. A háttérben már biztos megy a puhatolózás, Porosenko lehet bevállalja a hízelgést, kérdés hogy Putyin képes-e hízelegni.

  Szerintem a gyökeres fordulat túlzott ábránd. Trump már megtette a legelső lépést, Theresa May lesz az első elnök akivel találkozni fog, Farage-al már együtt mulatnak, Trump Nagy-Britanniát tette az első helyre. Ez eddig is így volt, az ő különleges kapcsolatuk biztosan megmarad. A többiek várhatnak és reménykedhetnek és hízeleghetnek amit Donnie nagyon fog élvezni.
   
  Roni likes this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 8. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 10. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Mind két helyre egyszerre, mert hát ki tudja?
   
  borisz, cinikus, szegcsab and 2 others like this.
 11. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Pesten vagyok :D
  De lassan készülök vissza menni :)
   
 12. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Az új belügyminiszter helyettes luvnya azt merte kijelenteni, h az országnak nincs szüksége hivatásos tűzoltókra! Jók lesznek az önkéntesek is.
  Apropó.
  Észre vettétek, h Ukrajna már negyedik napja nem panaszkodik az agresszor Oroszokra? Szerintem nincs kinek panaszkodni! :D
   
  tindalos, borisz, antigonosz and 3 others like this.
 13. joker

  joker Well-Known Member

  Nem bántásként az önkéntes tűzoltóknak, mert igenis tudnak segíteni bizonyos helyzetbe és jó ha van egy félig meddig képzett tartalék emberanyag ha nagy a gebasz és hosszas a rendezés, de egy háztűz vagy hasonló esetén mire az önkéntes tűzoltók kiérnek a helyszínre, arra általában a hivatásosok már eloltották a tüzet és elhúztak haza. Akinek ennyi esze van csak, az tényleg csak Ukrajnában lehet belűgyminiszter, meg Romániában, meg durvább Afrikai országokban, stb.

  Elég durva, hogy a négy napja nem panaszkodás már különlegesnek számít, és tényleg azért lehet, mert nincs akinek.
   
  karpatalja and cinikus like this.
 14. ehnaton

  ehnaton Active Member

  bízok trumpba ilyen tèren hogy egy kicsit vegyen vissza poros arcából,mert szegény kicsit olyan mint a kis pincsi,amíg csukva az kertkapu csahol mint az őrült,de ha kinyitják szalad a gazda lábához rettegni.
   
  karpatalja, cinikus, szegcsab and 2 others like this.
 15. vendég3

  vendég3 Well-Known Member


  Itt ausztráliában is nagy hagyománya van az önkéntes tűzoltóságnak. A bozóttüzeknél jól jönnek.
   
  karpatalja likes this.
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2016/11/14/felpofoztak-ljaskot-video/
  "Jurij Bojko ellenzéki képviselő kétszer is szájon vágta Oleg Ljasko radikális pártvezért.
  Az ökölharcra a parlament mai egyeztető ülésén került sor. A Radikális Párt elnöke egyformán szidalmazta a kormányoldalt és az ellenzéket is. A hatalmon lévőket az elbukott európai integrációs politikájuk miatt kritizálta. Mint mondta, semmi sem lett a vízummentességből és a társulási egyezmény ratifikálása is megtorpant a holland elutasítás miatt. Az Ellenzéki Blokk képviselőit pedig azért kritizálta, mert sokat utaznak Moszkvába. Szerinte ott kapják az utasításokat, hogy miként bomlasszák Ukrajnát. Amikor arról beszélt, hogy szerinte az ellenzékieknek börtönben lenne a helyük, a mellette helyet foglaló Jurij Bojko felpattant és egy szép jobbegyenessel kínálta meg Ljaskót.
  Az incidens után, mintha mi sem történt volna, minden folytatódott tovább. Ljasko sem hagyta abba a provokációt, ami után jött az újabb pofon a volt régiós honatyától.
  Az esetről videó is készült (az események 3:10-nél durvulnak és 4:46-nál)"

   
  antigonosz, szegcsab and zeal like this.
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2016/11/14/kijev-tuntetesekre-keszul/
  "Kijevben nagy erőkkel készülnek a keddre beharangozott tüntetésre...
  ...Az a hír járja, hogy a nemzetbiztonsági tanácsban úgynevezett Antimajdan-törzskarok alakultak, melyeknek az a feladata, hogy megakadályozza, hogy tömeges demonstrációba menjenek át a tüntetések. Olekszandr Turcsinov, a nemzetbiztonsági tanács elnöke azonban cáfolta ezt."

  http://karpathir.com/2016/11/14/hatarblokad-tobb-helyen-folytatodik-a-tiltakozas/
  "
  A hétvégén elkezdett határbokád még mindig tart Kárpátalja néhány határátkelőjénél. A kárpátaljai aktivisták az Ungvár melletti ukrán-szlovák átkelőt és az Aknaszlatina melletti ukrán-román átkelőt tartják blokád alatt.
  A Lemberg megyei aktivisták a hétvége folyamán blokád alá vették a Ráva-Ruszka ukrán-lengyel átkelőt is, igaz ott csak egy pár óráig tartott a lezárás..."
   
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2016/11/14/tavozik-a-policia-gruz-vezetoje/
  "Hétfő délutánra sajtótájékoztatót hívott össze az ukrán nemzeti rendőrség vezetője, amelyen várhatóan bejelenti lemondását...
  ...Az elmúlt időszakban sorra távoznak a grúz vezetők Ukrajnában. Miheil Szaakasvili a múlt héten mondott le Odessza megye kormányzói posztjáról. Ugyanezt tette az ottani rendőrség grúz parancsnoka is."
   
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 20. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  OK, de pontosan miért?
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása