1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Én biztos nem szoktam itt hétről hétre azzal házalni, hogy bejelentem az újabb és újabb időpontot a most már tényleg bekövetkező támadásra, meg lehet nézni kik csinálják ezt állandóan.
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez nem te voltál, hanem a jelenlegi Ukrán kormány. Amíg nincs támadás addig jó mindenkinek. Én kiváltképp fosok a maghasadástól, fúziótól, fissziótól egyaránt, nem jó ez a púposkodás senkinek sem :(.
   
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nekem se hiányzik semmilyen támadás egyik oldalról sem, de azok akik újra és újra belengetik a támadást kifejezetten vágynak rá. Az már leeset nekik, hogy Minszk óta Putyin nem akar támadni, de abban még reménykednek, hogy az ukránok támadhatnak és akkor talán Putyin beleáll egy nagy invázióba. Merthogy egy nagy invázió kéne a vágyott Harkovtól Odesszáig tartó Novorossziához, a megvalósult DNK-LNK kiábrándítóan kicsire sikeredett. A leghőbb álmuk az lenne, hogy Ukrajna legyen az agresszor de aztán mégis tőlük vegyék el az országuk felét. Ez lenne nekik a főnyeremény. És mivel a remény hal meg utoljára ezért újra és újra elismétlik, mintha csak el kéne mondani elégszer és akkor valóra válna. A gond csak ott van, hogy ezt az ukránok is jól tudják, ezért aligha fogják megadni nekik amire a leginkább vágynak. Nagy támadás helyett inkább az ENSZ békefenntartókat fogják erőltetni. Nekik meg marad a reménykedés a nagy támadásban.
   
 4. rauha

  rauha Active Member

  Nem sikeredett az kicsire. A lényegét tekintve betöltötte szerepét. Nálam 2 dolgot jelent. Az orosz ajkú lakosságot védelmezik. Talán a legfontosabb az ukránok 'önként' átadott Krím félsziget kevesebbet volt a középpontban így. Innentől kezdve meg egy leány álom marad az ukránoknak a Krím visszaszerzése. Mindenki tudomásul vette hallgatólagosan a mostani status quot. Kivéve az ukránok, de ahogy a kolléga szóhasználatát idézzem, ez csak púposkodás.
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

 6. Roni

  Roni Well-Known Member

 7. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  A fény harcosai ma megint lőtték a Donyecki viztisztító állomás dolgozóit.
   
  cinikus, zolkas, dragonette and 6 others like this.
 8. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  A tegnapi tüzszünetbe 1 DNRs szaki is belehalt
   
  antigonosz likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. boki

  boki Well-Known Member

  Herszon megyében ukrán ATO-s katonák (valózinü banderisták) az utcán társalgó fitalokra támadt. Két fiatalt halálra rugdustak csak úgy szóakozásból.Van aki még ezeket az állatokat védi itt a fórumon!
  18+
   
  lgabo likes this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez nem tartott sokáig, biztos oroszul beszéltek.
   
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusvesna.su/news/1521108544
  Nagyija Szavcsenko azt nyilatkozta, hogy ő személyesen látta amint a EuroMajdan legdrámaibb napján Parubij, a Rada jelenlegi elnöke, személyesen kísérte az "Ukrajna" szállóba a mesterlövészeket. Lucenko pedig azért lett a főügyész. hogy eltitkolják ezeket a bűncselekményeket.


   
 13. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Nem csak ő látta személyesen...
   
  cinikus likes this.
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belf...ntet-engedelyezzek-szavcsenko-letartoztatasat
  "Ukrajna legfőbb ügyésze egy levelet intézett a Legfelsőbb Tanácshoz, melyben a parlamenti képviselőnő letartóztatását és büntetőjogi felelősségre vonását kéri...
  ...A Korrespondent.net hírportál emlékeztet arra, hogy Nagyija Szavcsenko képviselőnőt kizárták a nemzetbiztonsági és védelmi bizottság tagjai közül.
  Az ukrán Legfelsőbb Tanács képviselői március 15-én szavazták meg Szavcsenko kizárását.
  Korábban Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója kijelentette, hogy Szavcsenkót ukrán puccs megszervezésével gyanúsítják."  Sürgős lett hirtelen Lucenkonak meg Parubijnak.
   
  jurgenbauer, fishbed and antigonosz like this.
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/03/15/szavcsenko-terrortamadasra-keszult-a-parlament-ellen/
  "Egészen döbbenetes vádat fogalmazott meg az ukrán főügyész Nagyija Szavcsenkóval szemben.
  Jurij Lucenko közölte: megdönthetetlen bizonyítékokkal rendelkeznek arra vonatkozólag, hogy a személyesen Petro Porosenko elnök közbenjárásával orosz börtönből szabadult Szavcsenko terrormerényletre készült az ukrán parlamentben.
  Ukrajna nemzeti hőse állítólag hónapok óta ezen dolgozott már. A terv az volt, hogy gránátvetőkkel támadják meg a Legfelsőbb Tanácsot, majd a bent lévőket gépfegyverekkel lövik halomra.Lucenko a képviselő mentelmi jogának a felföggesztését is javasolta. Mint azt már megírtuk, az SZBU is beidézte a botrányhős képviselőnőt. Szavcsenko tagad.
  Korábban Anton Herascsenko belügyminisztériumi tanácsadó mondta, hogy Szavcsenko államellenes csínyra készülhetett, ebből a célból sorra járta a katonai körleteket is és „természetesen” Moszkvával is szoros egyeztetésben volt."


  Valaki túl sok filmet nézett az SBU-nál?
   
  jurgenbauer and fishbed like this.
 16. melampo

  melampo Well-Known Member

  Mi ez a hollywoodi horrorburleszk? Esik szét a hatalom?
  A forradalmak felfalják gyermekeiket!
  :D
   
  antigonosz and gioo like this.
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Már egymást ritkítják. Alakul az összeomlás.
   
  marton likes this.
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/03/15/szavcsenko-elmenekult-kiadtak-a-letartoztatasi-parancsot/
  "Egyre nagyobb botránnyá kezd dagadni a Szavcsenko-ügy...
  ...Szavcsenko eközben elmenekült a parlamentből. De előtte még azt állította: a 2014-es forradalom idején az embereket halálra lövő mesterlövészeket Andrij Parubij jelenlegi házelnök szállította az Ukrajna hotelhez. Később elnézést kért a házelnöktől, azt mondta, tévesen említette az ő nevét, valójában Szerhij Pasinszkij népfrontos honatya nevét akarta említeni, mondván ő szervezte a mesterlövészeket, s nem is az említett szállóhoz, hanem a nemzeti akadémiához.
  Egyre zavarosabb ez a sztori, egyes politológusok szerint komoly belpolitikai bonyodalmakat okozhat mindaz, amit most Szavcsenko állít, és az is, amivel meggyanúsították."


  Nagy botrány - meg némi pánik - lehet a háttérben.
   
  fishbed likes this.
 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Kiegészítés: Ugyanis Parubij és Lucenko bűnössége alapjaiban megrengetné a jelenlegi Ukrán "államot". Az pedig alapjaiban megváltoztathatná Ukrajna jelenlegi nemzetközi kapcsolatrendszerét. És ha bíróság elé kerülnének, sok minden kiderülhetne mi folyt valójában a háttérben. Innentől érthető Szavcsenko "tévedése". Egészségtelen állítás volt részéről. Csakhogy már elhangzott.
   

Ezen oldal megosztása