1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. boki

  boki Well-Known Member

  Tegnap megszólalt az orosz elnök is az orosz-ukrán incidens kapcsán először. A BTB bank által szervezett "Russia Calling" nemzetközi gazdasági konferencián:

  "Kijev még akkor is megúszná, ha csecsemőket enne" - először nyilatkozott Putyin a Kercsi-szorosban történt provokációról.

  Vlagyimir Putyin elmondta, hogy az összecsapás az orosz és ukrán hadihajók között annak az eredménye, hogy külföldi nemzetek rendre elmulasztják felelőssé tenni Kijevet a rossz viselkedéséért , mióta szemben áll és Oroszország irányába konfrontációt fejt ki.

  "A kijevi hatóságok ma is sikerrel adják el orosz-ellenes érzelmeiket. Nincs más dolguk." - mondta Putyin a Moszkvában tartott üzleti fórumon.

  "Ha csecsemőket rendelnének reggelire, akkor valószínűleg azt is felszolgálák nekik. Azt mondanák nekik: 'hát miért ne, hiszen éhesek; mi mást tehetnénk ezügyben?' Ez olyan szűklátókörű politika, melynek nem létezhet jó kimenetele. Önelégültté teszi az ukrán vezetést, nem ösztönzi őket arra, hogy országukban normális politikai munkát vagy normális gazdaságpolitikát folytassanak." - tette hozzá az orosz elnök.

  Már az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője is elismerte, hogy ukrán hírszerzési ügynökök voltak a Kercsi-szorosban provokációt végrehajtó ukrán hadihajók fedélzetén!
   
  fishbed, fip7, rappali_ and 8 others like this.
 2. honved

  honved Well-Known Member

  Pocok75, Python, sata and 1 other person like this.
 3. gioo

  gioo Well-Known Member

  Ĺáttál te mar olyan konfliktust ahól mindenki az "igazat csakis a szín tiszta igazat" mondja....a lényeg nem is ez az alapok így is értelmezhetők.
   
  rappali_ likes this.
 4. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  https://magyaridok.hu/kulfold/poros...zetek-epitesenek-leallitasat-surgeti-3717272/
  na azért csak kilóg az a fránya lóláb, meg hogy igazából kiknek is volt az érdeke az akció:
  "Mindkét interjúban hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak egységes és határozott választ kell adnia Moszkva lépésére. A Berliner Morgenpostban kifejtette, hogy e válasz részeként le kell állítani az orosz földgázt Ukrajna megkerülésével Nyugatra szállító Északi Áramlat-2 földgázvezeték építését"
   
  fip7 and antigonosz like this.
 5. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Az egyedül ukrajnának lenne jó, senki másnak Európában. Meg ttalán az USAnak
   
  fip7, gioo, rappali_ and 3 others like this.
 6. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  ahogy mondod
   
  gioo and rappali_ like this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Azért az Eunak nem kéne mindenkinek benyalnia. Gyakorlatilag már így is olyan dolgokat csinálnak Amerika meg mások kedvéért ami ellenkezik a létrehozásának alap elvével.
   
  neptun892 likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member


  Ezt akartam, hogy #&@>< meg...:
   
  szuvorov and b4l4g3 like this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Jó ez a kép az Ukraine megjelöléssel? :)
   
  cinikus and antigonosz like this.
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  tomippo and b4l4g3 like this.
 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Ahhoz lesz egy-két szava NYEU energetikai cégeknek is, amikor jó sok dohányról van szó, akkor kinyílik a bicska a zsebükben.
  Viszont a Naftogaz privatizációja erőteljes amerikai jelenlétet fog eredményezni, és fogja egymást ütni a két fél. Ha eljut idáig.
  De ez a süket Porosenko elképesztően kavarja a szalámit, mindenkit bele akar rángatni.
   
  b4l4g3 likes this.
 13. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Az lenne világbajnok húzás, ha Trump és Putyin megegyezne. A Naftogaz 49,9 százaléka az USA-é lenne, 50,1 Oroszországé.... Sokan csuklanának akkor....
   
 14. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Áh az USA mindent akar.
   
 15. 12delta

  12delta Well-Known Member

  Tagadnak az oroszok: a Kercsi-szorosban nem korlátozzák az ukrán hajók átkelését

  Továbbra is nyitva áll a hajózás előtt a Kercsi-szoros, egyebek között az ukrán tengeri járművek előtt is – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.
  Peszkov arra az ukrán állításra reagált, amely szerint az orosz hatóságok korlátozzák az ukrán hajók áthaladását a Kercsi-szoroson, azt hangoztatva, hogy nem tud ilyen intézkedésekről.
  “Épp ellenkezőleg, arról van tudomásunk, hogy a Kercsi-szoros a megszokott munkarendben üzemel. Tudják, időnként az időjárási viszonyok miatt a szabályozás szerepét ellátó kercsi kikötő döntéseket hozhat a hajózás szabályozásáról”
  – mondta.
  Peszkov hangsúlyozta, hogy a Kreml hálás mindazoknak, akik a kercsi incidenst követően hozzá akarnak járulni “az ukrán fél által kiprovokált” feszültség csökkentéséhez, de nem látja szükségét a Moszkva és Kijev közötti nemzetközi közvetítésnek. Megítélése szerint ehelyett arra lenne szükség, hogy akinek van ilyen lehetősége, gyakoroljon befolyást az ukrán vezetésre.
  Szerdán egyébként az Oroszországhoz és Ukrajnához hasonlóan fekete-tengeri hatalom Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan orosz, ukrán és amerikai hivatali partnerével is tárgyalt telefonon a kercsi incidens nyomán kirobbant válság kezeléséről.
  Az orosz szóvivő hangsúlyozta, hogy a Kreml negatívan fogadta Petro Porosenko ukrán államfő azt sürgető felhívását, hogy NATO-hadihajók járőrözzenek az egyébként orosz-ukrán beltengernek számító Azovi-tengeren. Hangot adott álláspontjának, hogy a kérdés felvetése már önmagában is “a feszültség további növekedésének kiprovokálására irányul”, és hogy annak hátterében az ukrán elnök újraválasztási és belpolitikai érdekei állnak.
  Peszkov nem kívánt jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy mi lenne Moszkva reakciója arra, ha a NATO hadihajókat vezényelne az Azovi-tengerre.
  A fekete-tengeri orosz hadiflotta sajtószolgálata csütörtökön közölte, hogy a Krímben, az ukrán határ közelében található Dzsankojéban hadrendbe állították az Sz-400-as, “Triumf” típusú légvédelmi rakétarendszer negyedik harccsoportját. Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigeten az elmúlt három év során hasonló rendszereket telepítettek Feodoszija, Szevasztopol és Jevpatorija térségébe is.
  Az Interfax hírügynökség biztonsági forrásra hivatkozva azt közölte, hogy jövőre Szevasztopol környékére, a rakétatámadás-előrejelző rendszer részeként, Voronyezs-M típusú rádiólokátor-állomást telepítenek majd.


  https://karpathir.com/2018/11/29/ta...ban-nem-korlatozzak-az-ukran-hajok-atkeleset/
   
  neptun892 and antigonosz like this.
 16. 12delta

  12delta Well-Known Member

  Az ukrán haditengerészet parancsnoka nem tartja hibának a hadihajók elindítását Odesszából Mariupolba

  Az ukrán haditengerészet parancsnoka szerint nem volt hibás döntés múlt vasárnap elindítani a három hadihajót Odesszából azzal a céllal, hogy a Kercsi-szoroson át Mariupolba jussanak.

  Ihor Voroncsenko csütörtökön egy kijevi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az incidenst megelőzően több alkalommal is haladtak át ukrán hadihajók akadálytalanul a Kercsi-szoroson. Másodsorban – mint fogalmazott – “végül is nem kell rejtőzködnünk, meg kell mutatnunk az arcunkat” a Kercsi-szorosban és az Azovi-tengeren, és azt, hogy mire képesek ezek a hajók – tette hozzá.
  Kifejezte továbbá meggyőződését aziránt, hogy Ukrajna nem vesztette el ezeket a hajóit, szavai szerint a hadihajók “ki lesznek szabadítva”. Leszögezte továbbá, hogy az orosz hajóknak nem volt joguk tüzet nyitni az ukrán hadihajókra.
  Kijev hivatalos közlése szerint november 25-én Oroszország lezárta a Kercsi-szorost a három hadihajóból – két kisebb páncélozott tüzérségi naszádból és egy vontatóból – álló kötelék előtt, amely terv szerint és a nemzetközi normáknak megfelelően előre bejelentve elindult a fekete-tengeri Odessza kikötőjéből a Kercsi-szoroson át az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolba.
  A hajókat – ukrán állítás szerint -, miután már visszafordultak Odessza felé a Krím partjaitól mintegy 13-14 tengeri mérföldre, nemzetközi vizeken megtámadták a határőrzési feladatokat is ellátó orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hajói. Az orosz hajók tüzet nyitottak rájuk, majd különleges egységek szállták meg, végül elvontatták őket az orosz megszállás alatt álló Kercs kikötőjébe.
  Az incidensben ukrán jelentések szerint hat ukrán tengerész sebesült meg, és összesen 24-en estek fogságba
  . A támadás előtt néhány órával egy orosz határőrhajó szándékosan nekiütközött az ukrán vontatóhajónak, amelyben károkat okozott. Ukrajna az incidenst katonai agressziónak minősítette, és riadókészültségbe helyezte teljes hadseregét, beleértve a haditengerészetet is. Az ország tíz leginkább veszélyeztetettnek tartott megyéjében hadiállapotot – az ukrán jogrendben a rendkívüli állapot egy fajtáját – vezettek be, amely szerdától december 26-ig van érvényben.
  Moszkva ellenben az ukrán felet tette felelőssé, azt állítja, hogy az ukrán hadiflotta járművei megsértették Oroszország területi vizeit, és az irányváltoztatást sürgető felszólításokra és a figyelmeztető lövésekre sem reagálva a Kercsi-szoros felé haladtak, amelyen az áthajózást az orosz fél engedélyhez köti. Az FSZB azt állította, hogy az ukrán hajók irányították elsőként fegyvereiket az orosz parti őrség járműveire.

  https://karpathir.com/2018/11/29/az...-hadihajok-elinditasat-odesszabol-mariupolba/
   
  neptun892 likes this.
 17. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  fip7, szuvorov, svajcibeka and 4 others like this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Már 2014-ben azonnal teljes atom-harckészültség kellett volna orosz részről ahogy Ukrajnában meg volt a puccs, legkésőbb azután, hogy Ogyesszában felgyújtották és legyilkolták azokat a szerencsétleneket. Mint az amerikaiaknak Kuba kapcsán anno."

  Jevgenyij Fjodorov orosz parlamenti képviselő már hónapok óta pontosan ugyanezt követeli: hogy Oroszország csináljon Kubai típusú atom-válsághelyzetet, és fenyegesse meg vele halálosan az USA-t. Mégpedig abból a célból, hogy az USA ismerje el a Szovjetunió visszaállítását. Párszor már tettem is fel erről videót (legutóbb pár napja) - de gondolom nem néztétek meg.
  Úgyhogy, amit felvetettél, még megtörténhet...
   
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Csak aztán nehogy szlovákiához csatolják vissza.
   
  tomippo and gioo like this.
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nem is gondolnád, mennyi erre utaló jelet láttam már a szlovák médiában...
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása