1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Vissza?
   
  rappali_ likes this.
 2. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Gondolom a posztolo Csehszlovakiara gondolt, annak resze volt 1919 – 1938 kozt karpatalja
   
 3. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Pontosan erre.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  "A hajókat – ukrán állítás szerint -, miután már visszafordultak Odessza felé a Krím partjaitól mintegy 13-14 tengeri mérföldre, nemzetközi vizeken megtámadták a határőrzési feladatokat is ellátó orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hajói. Az orosz hajók tüzet nyitottak rájuk, majd különleges egységek szállták meg, végül elvontatták őket az orosz megszállás alatt álló Kercs kikötőjébe.
  Az incidensben ukrán jelentések szerint hat ukrán tengerész sebesült meg, és összesen 24-en estek fogságba."

  Ismét hazudnak az ukránok, mert nem fordultak vissza Odesszába , mivel nem volt tartalék üzemanyaguk.3 ukrán sérült meg nem 6.
   
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2018/11/29/hadiallapot-turistaszallokat-is-lefoglalhatnak/
  "Az egyik Herszon megyei járás elöljárója a hadiállapot idejére lefoglalná a régióban működő összes magántulajdonú turistaszállót, hogy azokban katonákat szállásoljanak el.
  Olekszandr Vorobjev szerdai sajtótájékoztatóján – amelyen terepszínű, katonai ruhában tartott – háláját fejezte ki az ország vezetőinek azért, hogy bevezették a hadiállapotot. Kiemelte, hogy ha kell a Krím félsziget keleti oldalához közel húzódó Arabatszkaja Sztrelka nevű (112 kilométer hosszú és 8 kilométertől mindössze 270 méterig terjedő szélességű) szigetnyúlványon működő összes turistaszállót a hadsereg rendelkezésére bocsátják.
  „Azzal a kérdéssel kerestek meg engem az ország vezetői, hogy hány katonát tudok elszállásolni a régióban. A jelen lévő újságírók előtt kijelentem, hogy annyi ukrán katonának biztosítunk szállást, emennyi ahhoz kell, hogy megvédjük a régiót és egész Ukrajnát” – fogalmazott a hanicsenszkij járási közigazgatási hivatal elnöke.
  Vorobjev kiemelte nem fogják érdekelni a szálláshelyek vezetőinek siránkozásai, akik arra fognak majd hivatkozni, hogy az összes szobát már kiadták a téli időszakra.
  „Mindent kinyitunk, egyeseket pedig elküldjük oda, ahol szükség van rájuk” – fogalmazott sejtelmesen, ugyanakkor fenyegetően az elöljáró..."
   
  neptun892 likes this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azért egy ideig el kergetőztek ott, az is ette az üzemanyagot. Viszont jóval beljebb is jártak azok az ukrán hajók mint ott ahova végül szorították őket. De igazából ha úgy nézzük még az is a kb 25-30 km a partoktól. Szóval bent voltak, és nem mentek el szép szóval, mert ez volt a parancsuk.
   
 7. 12delta

  12delta Well-Known Member


  Mondom én, kész gazdasági zsenik. Ki fogja kártalanítani azokat akik ott foglaltak szállást? Ki mer majd egyáltalán szállást foglalni előre, ha bármikor kitúrhat a hadsereg. Ki fizeti majd ki a költségeket a katonai beszállásolás alatt (villany, víz, stb)? Majd január februárban a Kárpátokban lesz hadiállapot, hogy a szállodákban elszállásolják a katonákat a téli sí oktatás idejére?
   
  antigonosz likes this.
 8. 12delta

  12delta Well-Known Member

  Támadás esetén megemelik a katonák bérét

  Oroszország támadása esetén megemelik a katonák illetményét, jelentette ki Petro Porosenko.
  Az ukrán elnök a Csernyihiv megyei 169. számú katonai kiképzőben tett látogatása során azt mondta, a január 1-jétől tervezett béremelést egyetlen esetben hozhatják előbbre:
  ha Oroszország teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen.
  Szavai szerint az ellenség komolyan megfizet, ha ukrán földre merészkedik. Utasítást adott rá, hogy Oroszország szárazföldi agressziója esetén nem január 1-től, hanem a behatolás napjától emeljék az ellátmányt. Fontos a katonák magasabb színvonalú kiképzése, hogy „szükség esetén az ellenség vereséget szenvedjen és magas árat fizessen felelőtlen döntéséért, amiért behatol Ukrajna területére”, hangsúlyozta.


  https://karpathir.com/2018/11/29/tamadas-eseten-megemelik-a-katonak-beret/
   
 9. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Amúgy sokat esik szó kárpátalja ide meg oda csatolásáról, de tudomásom szerint kárpátalja másfél milliós és ebből nagyon jó esetben 150 ezer körüli a magyar rosszabb esetben meg jó ha 90 ezren élnek még ott. És a többiek mit akarnak ? Tudomásom szerint van ruszin nép is, de interneten azt írják pár tízezer, de mivel ukránul beszélnek ezért lehet akár több százezer is. Akkor most velük mi a helyzet ? Valaki eltudná nekem ezt mondani hogy mit gondol az a Kárpátaljai aki nem magyar. Azt olvastam már hogy a ruszinok mindig hűek voltak a koronához ( habsburg ellenes lázadásaink során pedig a magyarsághoz ).
   
 10. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Akik ismernek Ruszinokat a környezetemben, azok teljesen felénk húznak.
   
  neptun892 likes this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nincs azzal gond, ha utána felvidékkel együtt hozzánk csatolják. :)
   
  fip7, gergo55, tindalos and 7 others like this.
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Azok a kárpátaljai "tősgyökeres" ukránok akikkel találkoztam meg nálunk dolgoznak azok is ide akarnak, van olyan is aki az egész családját már átköltöztette.
   
 13. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Trump lemondta a Putyin-találkozót....
   
 14. rauha

  rauha Active Member


  Nehogy már egy újabb "Alaszka" legyen. Most éppen aktuális, a Krími háború egyik következménye lett Alaszka kiárulása, eladása.
   
 15. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Csak most a muszkák visszaveszik Alaszkát.
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ahogy eddig kivettem az onnét ide írók szavaiból, se ide se oda, inkább legszívesebben külön lennének önállóan.
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem mer Putyinnal találkozni? :D
   
  Nemerson likes this.
 18. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Mondjuk, ha csak a Kimmel való találkozására gondolunk, ott is szép cirkusz volt: egyszer találkozik, aztán nem ..... aztán mégis... Csak a Putyin nem Kim.
   
  cinikus likes this.
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Szlovákia katonákat küld az ukrán határra
   
 20. gioo

  gioo Well-Known Member

  Ja mivel úgy sem marad aki felvegye azt a pénz :)
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása