1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Vajon hova lett a középső hajó középső ablakáról az ablaktörlő? Gyárilag lemaradt? Megsemmisült az ütközetben? Kellett valakinek ideiglenesen otthonra? Érdekes lehet kilátni rajt ha esik, vagy csapkodnak a hullámok.
   
 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2018/11/30...z_orosz_ferfiaknak_az_orszagba_valo_belepest/
  "Ukrajna megtiltotta minden 16 és 60 év közötti orosz állampolgárságú férfinak, hogy belépjen az ország területére.
  Ukrajna a héten vezetett be hadiállapotot, mert Porosenkóék attól tartanak, hogy Oroszország nagyszabású szárazföldi támadásra készül Ukrajna ellen. Ehhez kapcsolódik most az orosz férfiak beutazásának tiltása, az ukránok ugyanis nem szeretnék, ha kvázi magánhadseregek okoznának problémákat az országban..."
   
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. "AZO29"

  "AZO29" Active Member

  "Ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumban sincsen..."
   
  tindalos, fip7, KoviUbi and 3 others like this.
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Ez a hír fontosabb mint azt elsőre bárki is gondolná. Ezzel ugyanis Ukrajna gyakorlatilag megtiltotta a világnak (benne minden EU-s állampolgárnak), hogy belépjen a Krím területére.(kereskedelem, üzlet, turisztika, média-újságírás... politika..)
  Azt meg már eddig is lehetett tudni, hogy aki Oroszország felől lép be a rímbe, azt kitiltják az Ukrajna területére belépésről. Ezen kívül már korábban lefoglaltak az Ukránok 15 olyan hajót, mely Krími kikötőbe hajózott, és korábbi hír szerint 940 ilyen hajó pedig gyakorlatilag fekete listán- megfigyelésé alatt van.van. (Ami azt jelenti, hogy bármilyen kereskedelmi, turisztikai... hajót le akarhatnak foglalni az Ukránok ha Ukrán kikötőbe megy, melyek Krímbe is hajóztak korábban)
  Eddig legalább Ukrajnán keresztül/ Ukrán engedéllyel bemehetett külföldi a Krímre. Ezután viszont az Ukránok ezt már tiltják- nyilvánvalóan annak minden Ukrajna által meghatározott következményével.
   
 7. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  a szlovakokak az egesz csehszlovakiahoz nem sok kozuk volt.... :cool:
   
  szuvorov likes this.
 8. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Ilyen a kozák hajviselet. Nekem is furcsa.
   
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav: Azt meg már eddig is lehetett tudni, hogy aki Oroszország felől lép be a Krímbe, azt kitiltják az Ukrajna területére belépésről.
   
 10. 12delta

  12delta Well-Known Member

  anonim999 likes this.
 11. misinator

  misinator Well-Known Member

  "...Az első Zsiguli. Ne röhögjenek, ablaktörlő-hiány volt a Szovjetunióban, ha nem veszik le, lelopták volna..."

  Az első fotó az oldalon, ami a cikk második oldala:

  https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/12/06/togliatti_hivatalos_es_nem_hivatalos_verzio/2/
   
  dragonette likes this.
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusvesna.su/news/1543583720
  ...Néha az történik, hogy a diplomáciai képviseletek státusza megváltozik - mondta Zaharova (az orosz Külügyminisztérium szóvivője). Emlékeztetett arra, hogy volt az orosz főkonzulátus Szimferopolban (Krímben), majd az lett az Orosz Külügyminisztérium képviselete a régióban...

  https://karpathir.com/2018/11/30/mo...dult-a-hadiallapot-ukrajnai-bevezetese-miatt/
  "Az emberi jogoknak a hadiállapot ukrajnai bevezetése nyomán történő megsértésére hívta fel Oroszország az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), az Európa Tanács és más nemzetközi szervezetek figyelmét – jelentette be Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki moszkvai sajtóértekezletén.
  “Ugyancsak figyelmeztetjük a(z Ukrajnát támogató) pártfogókat (Petro) Porosenko (ukrán elnök) elgondolásának rendkívüli veszélyére, aki a hatalom megtartására irányuló kétségbeesett igyekezetében újabb kalandorságba rántja bele országát, amely katasztrofális következményekkel járhat mind magára Ukrajnára, mind pedig az európai biztonság egészére nézve”– fogalmazott Zaharova.
  A szóvivő felhívta a figyelmet a hadiállapot bevezetésének szelektív jellegére, az intézkedés ugyanis elsősorban olyan körzeteket érint, amelyekben az orosz ajkú lakosság van többségben, és amelyek a közvélemény-kutatások szerint ellenzik a jelenlegi ukrán vezetés politikáját. Mint mondta, Oroszország attól tart, hogy az ukrán belső konfliktus az erőszakszervezetek rendkívüli jogkörökkel való felruházása, az erő előzetes törvényi eljárás nélküli alkalmazása miatt az ország egész területére ki fog terjedni.
  Az orosz déli hadseregcsoport pénteki közlése szerint az év végéig a Pancir-Sz típusú rövid hatótávolságú légvédelmi rendszer újabb egységét telepítik majd a Krímbe. Csütörtökön a félszigeten, az ukrán határ közelében található Dzsankojéban hadrendbe állították az Sz-400-as, “Triumf” típusú légvédelmi rakétarendszer negyedik harccsoportját."
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2018/11/30/kijev-valaszlepesre-keszul/
  "Az Ukrán Belbiztonsági Szolgálat (SZBU) egyelőre nem részletezte, pontosan mit tervez az ukrán tengerészek elfogása kapcsán, mondta el Igor Guszkov SZBU főnök, írja az Interfax-Ukrajna. Csak annyit közölt, hogy Kijev gondolkodik rajta, „hogyan vágjon vissza az orosz agresszornak.” Hozzátette, valamennyi állami hivatal, a különleges szolgálatok, a fegyveres erők, az önkéntesek mind azon dolgoznak, hogy kiszabadítsák az ukrán tengerészeket a fogságból..."
   
 15. gioo

  gioo Well-Known Member

  küldenek még három hajót....
   
 16. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Maradt még annyi? :D
   
  gioo likes this.
 17. gioo

  gioo Well-Known Member

  hajó van még csak kell melléjük a vontató is mert üzemanyag az nincs túl sok :)
   
 18. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  És a matrózok is pihennek:D
   
 19. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Amúgy a fogságban lévő tengerészektől megkérdezték már, hogy ki akarnak e szabadulni?
   
  szuvorov, haubagoi, megazez and 2 others like this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Hát elég nagy kicseszés lenne az oroszokkal, ha kérnék a felvételüket a Föderációba. Össze is omlana az adóságtól meg ettől a csődhalmaztól. :D
   
  tindalos likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása