1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boeing B-52 Stratofortress

Diskurzus a(z) 'Stratégiai/taktikai bombázó repülőgépek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Jó szemed van Molni!
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az esetet ismerem, de kétlem, hogy emiatt építették ki. Szimplán azért szedték ki, mert rájöttek, hogy hasznossága 0 egy modern légiháborúban, ahol a legszutyokatt AAM-et is hátsó féllégtérből nagy magasságban kb. 3+ km-ről indítják.
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Üres pilonnak tűnik. A jobboldalin az árnyék miatt olyan, mintha valami fura GBU lenne rajta, de a bal oldalin látszik, hogy üres. Kicsit lehet a fotó kontraszt és egyebekkel játaszni, ha letöltöd és akkor még jobban látszik.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Valami ilyet kéne előadni a ruszki bombázóknak is :)
   
 9. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Az első és talán a negyedik az jó precízen ment mellé. Nem is kicsit. Ilyet azért aTu-22M3-as is tud.
  Amit nem tud, az a fegyverterhelés a bombázóknál ésszerű hatótáv mellett.
   
  fishbed likes this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Honnan lehet teudni, hogy nem szándékosan akarták oda ejteni a bombát, hogy bárki aki esetleg kint van, arra is essen egy?

  Mert nekem az jö le a videóból, hogy szándékosan terítették be az egészet. A 80 db bombás videó alapján kb. lottó 4/5-ös környéki esélye van annak, hogy két bomba és megbolondul és ennyire mellémegy. Ezen felül több bombát küldeni ilyen puha cél ellen egy helyre nem tűnik ésszerűnek.

  Én azon a véleményen vagyok, hogy szándékosan néz ki így a becsapódási mintázat.
   
  endre likes this.
 11. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Persze, hogy szàndékos volt :)
  Remélem, majd az oroszoknàl is igy érvelsz....
  Ott se tudhatod, mit, miért céloztak.
   
  csibeszke likes this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A buta bombák szórása ismert nagyságrendileg és a GPS alapú fegyvereké is. Egy 80 db oldalásos videón én úgy láttam, hogy kb. mindegyik talált (amit mutattak) és méteres szórásképe volt.

  Na, akkor mitől menne mellé kettő bomba több tucat méterrel? Statisztikaialg igen valószínűtlen. Smyle-s trollkodás helyett esetleg gondolkozhatnál ilyeneken...
  Meg azon is, hogy a Tu-22M nemhogy 24 db PGM-et, de 24 db bombát sem oldaott, 12 db FAB-250-nel repültek Szíria felett...
   
  endre likes this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ehhez a szórásképhez nem kell precíziós irányítás. Ahogy én nézem, sima szőnyegbombázás szintet hozott, a terület sacc per kb. ahova érkeztek az ejtőlőszerek legalább focipálya méret.
   
 14. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  khmm... kiképzőtábor. felvezető út, külső őrposzt, raktár, akármi.
   
  endre likes this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez a kijelentés értelemzhetetlen az oldási magasság ismerete nélkül, de oda se neki...
  Az is biztosan véletlen, hogy a két - szerintetek mellé - a két létesítmény közötti terüeltet és az egyik bejáratát kapta el. Igen érdekes és szerencsés szóráskép lenne...
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem mondtam hogy mellé, el tudom képzelni hogy oda ment mind ahová akarták hogy menjen, nincs köztünk vita. Az oldási magasság valóban ismeretlen, viszont az épület azért szerintem nagyjából kivehető hogy mekkora méretű (nyílászárók látszanak), a terület ezért szerintem egész jó közelítéssel simán szemre látszik hogy nem kicsi ahová végigszórták őket. Én legalább focipálya méretűre saccoltam, és ezt tartom most is. Erre írtam CSUPÁN annyit, hogy pláne úgy hogy a talibánnak nem igen van komoly légvédelme, szerintem pénzkidobás volt 24 db PGM et ledobni, mivel ezt a szintet hozza bármilyen szőnyegbombázás is, ahol az a cél hogy lehetőleg egy szép nagy területet le kell darálni... Ez megy 24 db butus bombával is, bárkinek.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Volt, hogy ez mezei sniperra dobtak le két db 2000 fontos JDAM-et. Valakinek ez belefér anyagilag. Az, hogy értelme mennyi van, az más kérdés.

  Nekem pl. mai napig nem világos, hogy a 1986-os ODC alatt miért vittek négy db 2000 fontos LGB-t a Varkok, mert mind csak egy célpontra dobható. Eszetlen túlbiztosítás és/vagy felesleges tűzerő. Kettő is bőven elég lett volna.

  A 24 darabos megjegyzés azért nem igaz, mert hatamas difi van a teljesen random szórás és a programozott területlefedés között.

  Ezen felül a videón azt is látni, hogy ez nem 24 darabos salvo volt. A bevetésen ment el annyi, de nem egyetlen salvora. Már, ha a videó felirata helyes...
   
 18. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Völgyben ott a település, szőnyegbombázsodból kettő elhibázza a hegytetőt, és akkor már megbaccák az USAF-ot farok nélkül. jogosan
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így a világ minden pénze is kevés lesz, tudom én hogy szárnyal az amerikai gazdaság, Trump meg önti a forrást a haderőbe, de ez akkor is egy közép - kelet EU-s állam légi erejének irányított AG fegyverzete, vagy annak jelenetős része volt, egy szaros táborért...
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  2001-ben, amikor elkezdődött ez az egész akkor még 50% alatt volna a PGM használat. Ez ma már a 100% felé tendál a jenkiknél. (Van forrás + link a nagy műben is ehhez.) Az, hogy ezt meddig lehet csinálni ki tudja, nem harcászati faktor, ezen nem morfondírozik az alkalmazója szerintem. Ameddig az eszköz megvan, addig használják is.
   

Ezen oldal megosztása