1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boeing KC-767 / KC-46 / 767 MMTT

Diskurzus a(z) 'Szállító- és légi utántöltő repülőgépek' témában - Terminator által indítva @ 2013. március 15..

 1. emel

  emel Well-Known Member

  Megvolt ennek az előzménye, ami miatt nagy lett a mellényük és eltrehányodtak. Ugyebár volt olyan tender amit a kiírás alapján nem a Boeing/amerikai cég nyert meg, inkább eredménytelennek hirdették és újat írtak ki. A 737 MAX-nál derült ki, hogy hatósági/ellenőrzési jogköröket adtak át a B.-nak, mire ők hozzászoktak hogy "Jó lesz az úgy is nekik...". Úgy érezték, túl nagy lett a cég ahhoz hogy elbukjon, és felületesen, trehány módon dolgoztak (lásd az USAF-nál a burkolatok alatt karbantartáskor talált szemetet, hulladékot és szerszámokat, de ott járt kolléga szerint ez még üzemanyag-tartálytérben is előfordult??!!??). Ráadásul túl sokáig mehetett ez, így tényleg úgy gondolták, hogy "Jó az úgy". Mostanra meg felgyülemlett a fekália és a fejükre borult, és minél több helyen néznek a körmükre annál több probléma derül ki. Van egy olyan tippem hogy mire ebből kikászálódnak, az Airbus a rövidesen leálló 380-as gyártás felszabaduló kapacitásait a 320-típus-családra átirányítva szép nagy előnyre tehet szert a közép-kategóriás utasszállítók terén.
   
  misinator, fishbed, megazez and 4 others like this.
 2. formosa1

  formosa1 Active Member

  Vagy nem, mert nem sok társaság fogja bevállalni a típus és flottacsere sokmilliós kiadásait. - Ja, és a plusz várakozást, mert az "új Airbusosok" csak a várólista végén fognak helyet /pontosabban slotot/ találni...
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Ez erősen függ attól is hogy a Boeing mikor tudja átvinni a most már újta szigorúbb hatóságon/okon a teszteket, és ebből következően mikor tudja újra szállítani a 737MAX-ot a megrendelőknek.
   
 4. formosa1

  formosa1 Active Member

  Igen, az európaiak bekeményítettek, de nem fognak tudni annyit vakarózni, amennyit 1 új megrendelőnek kell várni...
   
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Kiváló. Főképp az RVS volt az egyik oka, hogy az USAF nem elégedett meg a mezei KC-767 típus rendszeresítésével, ami már amúgy kész volt és jó volt az olaszoknak és a japánoknak. A buherálás a szárnyakkal, törzsekkel, kormányvezérléssel már csak hab a tortán. Erre kiderül, hogy a már leírva is bizarr RVS csodák csodájára mégse tetszik az USAF-nak.
   
  fip7 likes this.
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  WASHINGTON, March 3, 2020

  The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to Israel of up to eight (8) KC-46 aircraft and related equipment for an estimated cost of $2.4 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

  The Government of Israel has requested to buy up to eight (8) KC-46 aircraft; up to seventeen (17) PW4062 turbofan engines (16 installed, 1 spare); and up to eighteen (18) MAGR 2K-GPS SAASM receivers (16 installed, 2 spares). Also included are AN/ARC-210 U/VHF radios, APX-119 Identification Friend or Foe transponders, initial spares and repair parts, consumables, support equipment, technical data, engineering change proposals, publications, Field Service Representatives (FSRs), repair and return, depot maintenance, training and training equipment, contractor technical and logistics personnel services, U.S. Government and contractor representative support, Group A and B installation for subsystems, flight test and certification, other related elements of logistics support and training. The total estimated program cost is $2.4 billion.
   
  formosa1 likes this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

Ezen oldal megosztása