RC-135 (Boeing, USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Ha meg kiváncsi vagy, hogy az aktuális videóban, képanyagban, hanganyagban mi van, akkor végre kell azt hajtanod.

Dehogyis! Az aktualis adatot egy program dolgozza fel aszerint, hogy az milyen jellegu, az "sohasem" programkodkent van vegrehajtva. Nem tudom milyen OS-t hasznalsz, de probald ki, hogy egy .exe filet atnevezel .jpg-re. Most akkor nyisd meg ezt a Photoshoppal. Nem fog elindulni az az .exe, nanem a PS-tol kapsz egy hibat, hogy serult a keped. Ennel egyszerubben nem tudom elmagyarazni.

Es ez akkor csak egy egyszeru PC. Nem pedig egy specialis katonai celhardware es annak a vedett operacios rendszere.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Az Sz-400nak milyen célkövető radarja van? Meg úgy álltalában mikből áll egy üteg?
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Az Sz-400nak milyen célkövető radarja van? Meg úgy álltalában mikből áll egy üteg?

One S-400 regiment consists of a command section with a 96L6 radar, which replaces both the 64N6 and 76N6 used in the S-300PMU-2. The command section can control up to six batteries. Each battery consists of one GRAVE STONE engagement radar which can control up to 12 TELs. The S-300PMU-2 Favorit Command Post included the 54?6?2 combat control system and the 64N6E2 detection radar (300km, s-band). Each of 90Zh6E2 batteries include a 30N6E2 multifunctional illumination and guidance radar (x-band), 96L6E all-altitude detection and target designation multiphased array radar, and 8 launchers 5P85SE in Transport-Launch Containers (TLC) with four missiles in each.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Joker nem akarlak megbántani, de irtó nagy hülyeséget írtál.

A mért adatokat megjelenítheti a gép (nem tudom,de szerintem ekkor lefuttatja a CPU,tekintve,hogy valamilyen programnak érzékelnie kell), viszont abban az esetben, ha közvetlen 1 háttértárra írja, akkor csak az adatot tárolja.
Wifi/Mobilhálózat: Elhiszem, hogy az antiszoc mobilface korszakban élünk, de még mindig egy KATONAI, FELDERÍTŐ gép rendszeréről beszélünk, valószínűleg minél kevesebb dolgot akar a föld felé sugározni, a Vezeték nélküli hálózatokat nem csak zavarni meg feltörni,hanem védeni is lehet. Mondjuk például azzal,hogy csak biztonságos területen kapcsold be. Aztán jöhet az,hogy rejtetté teszed, ekkor csak direkt kereséssel tudnak rácsatlakozni (nem jeleníti meg az elérhető "wifik" listáján), ezt még lehet azzal fokozni,hogy MAC címekre szűrsz rá, így csak az engedélyezett gépek tudnak csatlakozni a hálózatra és ezután jönnek csak a jelszavak/kódolások, amik 128 bittől kezdődnek katonai szinten (nem fogod feltörni egy könnyen),ezen kívül a karakterkódolást is tudod állítani (milyen nyelv abc-jét használja). Ez csak 1 rohadt civil felhasználásra készült védelem, a nagyobb vállaltoknál meg bankoknál elég durva rendszerek vannak... akkor gondold ez az USA-nál.

A vírusokról meg annyit,hogy nem olyan egyszerű egy újat írni, mert nem egy format c-t kell írni... szerintem ilyenekkel max Kína és az NSA foglalkozik. Mellesleg a vírus és kémprogramvédelem alapból bejelezne szerintem.

De valószínű,hogy a gépnek saját szervere van ami feldolgozza a mért adatokat és tárolja, amihez te kívülről nem igazán fogsz hozzájutni.

A tárolásról meg annyit,hogy a számítógép nem hülye, ha csak 1 kb-os fájl mögött látnák az emberek,hogy milyen kód van mögötte...

A számítógép a 2-es számrendszert használja (Neumann elv!), ami kezdetben a memória táblán jelezte,hogy hol van feszültség.

Mellesleg a számítógépet a 4 ! matematikai alapműveletre tanították meg és azokat használja,csak jóval gyorsabban és pontosabban,mint te. Az informatikánál a legnagyobb kockázati tényező, az ember.



Ja igen és a lefüstölés ellen van védelem, valószínű azonnal leállítaná az alkalmazást.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
<blockquote rel="joker">Ha meg kiváncsi vagy, hogy az aktuális videóban, képanyagban, hanganyagban mi van, akkor végre kell azt hajtanod.

Dehogyis! Az aktualis adatot egy program dolgozza fel aszerint, hogy az milyen jellegu, az "sohasem" programkodkent van vegrehajtva. Nem tudom milyen OS-t hasznalsz, de probald ki, hogy egy .exe filet atnevezel .jpg-re. Most akkor nyisd meg ezt a Photoshoppal. Nem fog elindulni az az .exe, nanem a PS-tol kapsz egy hibat, hogy serult a keped. Ennel egyszerubben nem tudom elmagyarazni.

Es ez akkor csak egy egyszeru PC. Nem pedig egy specialis katonai celhardware es annak a vedett operacios rendszere.
</blockquote>

Ezzel vitatkoznék, ugyanis az adatokat a program lefordítja. Azaz neked fut 1 fordítóprogram a háttérben, ami szerintem input résznél támadható lenne, az már más kérdés,hogy hogyan..

Kezdő programozótanoncként a végtelen ciklust megtanultuk.. :D
Csak ugye try,catch,finally... meg a validálás... :D Szóval passz, de szerintem valami fejes megoldaná.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Szerintem hanyatt homlok menekültek,ezt jelzi nálam hogy a svédek nem engedélyezték a belépést de mégis bementek.
Viszont van pár kérdésem ezzel kapcsolatban:

-Miért nem egy nato ország légtere felé menekültek?
Úgy gondolták a "semleges" svédekre tuti nem lőnek az oroszok?
Míg egy nato államnál ez nem biztos?
-A svédek az amik emberei, az alá fölé rendeltségi viszonyról mindent elmond hogy a pilóta lexarta a svéd légiirányítót.
De hol voltak a gripenek?
-Miért izgultak be rájuk az oroszok ha ez rendszeres porszívózás volt? Vagy van még valami más is a sztoriban?
Ment e bevédeni valaki a nato gépet?
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Ezzel vitatkoznék, ugyanis az adatokat a program lefordítja. Azaz neked fut 1 fordítóprogram a háttérben, ami szerintem input résznél támadható lenne, az már más kérdés,hogy hogyan..

Ezt nagyon rosszul tudod. Peldaul ez egy jpeg library, melyben a fuggvenyek segitsegevel olvashatod es irhatod a kepet. Ez beolvassa a filet vagy streamet vagy akarmit, kitomoriti a kepet, manipulalhatod azt, majd ujra kiirhatod fileba. Nincs itt semmi "forditas", abban az ertelemben, hogy ebbol nem lesz futtathato code az adott CPU architekturan, hanem csak valtozokban tarolja azt amig dolgozik vele, az instruction pointer sohasem mutat ra.
 
2013. december 7.
934
4
18
Nyilvánvaló, hogy az ukrán helyzettel kapcsolatban hallgatóztak, ebből kifolyólag érthető, hogy az oroszok most a szokásosnál durvábban reagáltak
 

Nightstalker

Member
2010. június 9.
58
1
6
<blockquote rel="joker">A begyűjtött adatot ha nem futtatod akkor nem érsz vele semmit, mert nem tudod meg mi van benne.

Amikor te olvasol egy szoveget itt a browserben, akkor te ugy hiszed, hogy azokat a karaktereket "vegrehajtja" a CPU? Nem, csak megjeleniti! Persze nem pontos az analogia, de en sem tudok most ide olyat irni, amitol a te geped tonkremegy, mivel csak szovegkent irja ki a geped, ez nem egy futtathato kod.


Az a baj, hogy ezek annyira alapveto dolgok, hogy nem is igazan tudom, hogyan magyarazzam el, miert keptelenseg, amit mondtal.

</blockquote>

Te inkabb ne magyarazd el sehogy, azt javaslom. Olvass inkabb sokat. Tudom, a wikipedia mint forras neha kicsit ketes, de ez a cikk pl nem az:
http://en.wikipedia.org/wiki/Buffer_overflow

Szep pelda: http://news.cnet.com/Hacker-cracks-Xbox-challenge/2100-1043_3-994794.html
Abban azert ugye kiegyezhetunk, hogy az XBox nem Linux futtatasara van tervezve. :)
 

papichulo

Member
2011. szeptember 2.
273
0
16
Te inkabb ne magyarazd el sehogy, azt javaslom. Olvass inkabb sokat.

Ne eroltesd ezt a lekezelo stilust! Egyszeruen probaltam elmagyarazni az elvet egy laikusnak. Tisztaban vagyok a security hole-ok fogalmaval es hogy milyen sebezhetosegek lehetnek egy rendszerben.

De ha mar szakmai iranyba akarsz elmenni. Feltetelezhetem azt, hogy egyetertesz az eredeti felvetessel es realisank tartod, hogy "celkoveto radarral" szamitogepes virust juttathatsz egy ELINT repulo szamitogepebe amellyel "tonkreteheted" azt?

Vagy inkabb nem probalod vedeni tovabb ezt a hulyeseget es elismered, hogy inkabb csak a nem teljes magyarazatommal volt bajod, nem pedig a konkluzioval? :)

ps: A XBox egy altalanos szamitogep, x86 alapokon, melynek minden komponense rendelkezett kesz Linux driverrel.
 
2013. december 7.
934
4
18
Nem lehet a célkövető radarral vírust juttatni a gépbe. A célkövető radar vétele analóg, azt hogy miként digitalizálják pedig nem tudod. Továbbá az analóg vétel változó a gép és a radar közötti távolság függvényében. Inkább az adatkommunikációra használt rádión keresztül lehetne mert eleve digitális anyagok vételére van kitalálva.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A radarral a zavarást vagy a rendszer megsütését gondoltam, a vírustelep1tésnél én is a kommunikációs rendszereket használnám.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nem lehet a célkövető radarral vírust juttatni a gépbe. A célkövető radar vétele analóg, azt hogy miként digitalizálják pedig nem tudod. Továbbá az analóg vétel változó a gép és a radar közötti távolság függvényében. Inkább az adatkommunikációra használt rádión keresztül lehetne mert eleve digitális anyagok vételére van kitalálva.

Ennek ellenére foglalkoznak a problémával.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
RC-135_Rivet_Joint_www.kepfeltoltes.hu_.jpg