1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Borej-osztály (Projekt 955)

Diskurzus a(z) 'Nukleáris meghajtású robotrepülőgép/ballisztikus r' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 2..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  2024-ben két új Borej-A építésébe kezd bele a szeverodvinszki Szevmas hajógyár. A két tengeralattjárónak 2028-ig kell elkészülnie. Így 10 Borej/BorejA lesz hadrendben-5 az Északi-flottánál, 5 a Csendes-óceáni flottánál.
   
  fip7, fishbed and arbalest like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Karbantartáson
   
  Python, fishbed, Tcat and 1 other person like this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Knyaz Vlagyimír tegnap kifutott a Fehér-tengerre(idén először)

   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Borej-A hosszabb mint a Borej

  [​IMG]
   
  fip7, fishbed and Python like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Előzetes tervekkel ellentétben a Knyaz Oleg a Csendes-óceáni flottához kerül. Már a teljes személyzet Szeverodvinszkbe érkezett
   
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ilyenkor a szemelyzetett is lecserelik csendes oceani flottabol valokra vagy "igy jartak" azok akik a hajora kerultek ?
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Bárki jelentkezhet az ország egész területéről. A jelentkezők közül alkalmasnak talált emberek megkapják a megfelelő képzést-kiképzést és oda mennek szolgálni ahová a hajó kerül. Teljesen új, modern infrastruktúra épült ki Viljucsinszkban (Kamcsatka) a CSOF TA bázisán. Az egész családot magukkal vihetik a lakhatás biztosítva van.
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Nem ismerem a szitut ezert kerdezem. Eddig mar nem volt kivalasztva a szemelyzet? Nem kezdodottmar el a kikepzes? Mennyi ideig tart egy atlagos kikepzes?
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  OF-ban 4 Haditengerészeti Főiskola (kirendeltség)van : Szentpétervár, Kalinyingrád és Vlagyivosztok. A képzés 5 éves és még a hajó építésekor kezdik a személyzet kiválasztását.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Viljucsinszk:

   
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Koszonom
   
  gacsat likes this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A tisztek biznisz klasszon utazhatnak haza, vagy szorítanak nekik helyet valami katonai szállítógépen?
   
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Okeoke de most nezem hogy ez a tengo mar gyakorlatilag keszen van az az a szemelyzet mar ki van ra kepezve ha az epitesekor elkedtek a kikepzest. Ebbe tapicskolt bele hogy megiscsak a csendesre kerul. No ilyenkor mi a helyzet? A legenysegnek gondolom mennie kell mert hat nincs masik 2-3 ev hogy addig alljon es ne csinaljon semmit?
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Idén esedékes a vízre bocsátása, jövőre meg a flottának való átadása. Onnatól kezdve, hogy vízre bocsátják a hajót a személyzet aktívan ismerkedik a hajó rendszereivel, berendezéseivel és részt vesz a hajó teszteléseiben. A személyzet teljesen hivatásos katonákból áll, így oda mennek ahová a parancs szól.Persze kérhetik az áthelyezésüket .
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem értem az értetlenkedést. A Haditengerészethez jelentkeztek, tudták, hogy könnyen lehet, hogy nem európai kikötőbe kerülnek. Az amerikai tengerészt sem kérdezi meg, hogy szeretnél-e Yokosukában állomásozni, vagy a hadsereg/tengerészgyalogság katonáját, hogy ugye nem gáz, ha két évik Dél-Koreába fogsz lakni.
   
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Azert ez nem ilyen egyszeru. Az hogy elhelyozol akar hosszu honapokra rendben van. Hazajossz es var a csalad az otthonod. Azonban a nem onkentes bazisvaltas teljesen mas. Otthagyod a hazad (ha van) a barataidat a rokonaidat. Ugyanez az asszony rokonaival baratnoivel a gyerekeid barataival . Az asszony elvesziti az allasat es lehet hogy elvezte a munkajat de az uj bazison ha kap is munkat olyan lesz amit nem szeret de csak az van. Es amikor megerkezel az uj bazisra evek kellenek mig valami hasonlo nem olyan csak hasonlo felepul korulotted. Rohadt megterhelo tud lenni lekileg. Aztan ott van az is hogy milyen idojarasba megy. A napos idot konyu megszokni de eleg sokan depisek lesznek egy hosszabb borus idotol teltol hidegtol mert nem ezt szoktak meg.
  Es ezernyi mas vetulete van egy ilyennek.

  Nem veletlen hogy a haditengereszetnel a legnagyobb a valasok szama. Meg ugy is hogy nallunk mindent elkovetnek hogy zokkenomentes legyen. Meg becsomagolnod sem kell pl. Felkellsz az agybol az indulas napjan kimesz a repterre a borondokkel es elmesz az uj bazisra. Jonnek a csomagolok es mindent becsomagolnak kontenrbe raknak es odaviszik ahol vagy es kicsomagoljak. Ameddig nem erkeznek meg a cuccaid addig a borondodbe elsz egy a NAVY altal fizetett hotelbe apartmanba. Itt amolyan 4-5 csillagos hotelt meg apartmant gondoljal. Ezen kivul asszonynak ingyenes tanfolyam vagy egyetem a gyerekeknek magantanar stb stb stb.
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  A csomagolók közt van hely(csak meleg helyre megyek pakolni!)?
   
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  A csomagolok ket csapatban dolgoznak. Az egyik amelyik abban a varosban el ahonnan jossz. Majd a masik amelyik meg abban el ahova mesz. Igy nekik nincs ilyen problemajuk.
  En is ateltem hasonlot. Volt 8 evunk a csaladdal amikor nemlattunk telet. Folyamatosan Hawaii San Diego Ausztralia es India kozott ingaztunk. Aztan jott masfel ev Seattle. FUCK !!!! SOKKOLO !!!
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Most dicsekszel vagy panaszkodsz?:D
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Mar joideje gondolkodom rajta de meg most sem tudom eldonteni hogy oruljek vagy sirjak.
   
  dudi likes this.

Ezen oldal megosztása