1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boxer/GTK/MRAV

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Hát az olasz Freccia, Centauro, PUMA 6x6, vonal nekem azért határozottan alacsony építésűnek tűnik. A Freccia pl. gépteste nagyjából 2m, de IFV toronnyal is éppen csak túl van a 3m-en.
   
 2. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Olvass vissza, ott a véleményem.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az olasz Pumát ugye nem gondoltad komolyan?10tonna ha jól emlékszem...A Centauro meg pont HH-s darab nem az utána lévő modern APC kategória.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem a véleményedre kérdeztem rá(azt olvastam).
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Hát a Centauró 91-es, a leszármazottja a Freccia 2006-os.
  A Puma 6x6 (Rosszul írtam, mert ez nem PUMA) is ide számítható szerintem mert egyrészt 2001-től gyártják, és tulajdonképpen könnyű APC. KB. egy kategória a VAB-bal (első széria) meg a Fuchs-szal, csak nem úszóképes. STANAG lvl 2, és 1+8 fős. Maga a gyártó is APC-ként hivatkozik rá.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az ma már viccnek is rossz.STANAG 2?Max arra jó,hogy a táborban bohóckodj
   
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Bocs, szemből STANAG 4, A STANAG 2 körkörösen értendő. A Deagel szerint kaphat további páncélzatot is igény szerint.
  [​IMG]
   
 8. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ez nem hiszem, hogy szemből lvl4, ez soha nem fogja meg 14,5-ös lövedéket, a 10kg töltetű tankelhárító aknát meg végképp
   
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Legyen meg itt is...

   
  fedett_mókus likes this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A Boxer MGS bemutatása

  [​IMG]
  A jármű megkapta a Cockerill 3105 tornyot a belga John Cockerill cégtől.


  Integrációja nem okozott nagyobb problémákat, mert a Boxert kezdettől fogva olyan autóként tervezték, amely moduláris felépítésének köszönhetően módosítható. A tornyot a kivehető küldetésmodul konténere elé telepítették. A projekt a KMW saját forrásaiból valósult meg, az első információk erről április 17-én jelentek meg.
  http://zbiam.pl/prezentacja-boxera-mgs/
   
  svajcibeka, fip7, arcas and 5 others like this.
 11. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ez egy elég öszvér megoldásnak tűnik, mert lehet hogy a torony 3105-ös de a benne lévő löveg szerintem csak a medium pressure 90 mm-es...
   
  Pogány likes this.
 12. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  Úristen ezzel mekkora lehet? :eek:

  Amúgy lényegtelen de rohadt jól néz ki. :rolleyes:
   
 13. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Ez a radpanzer proto, aminek a tapasztalatain aztán kifejlesztették a boxert. Szóval lapos, lapos, rá is pakoltak eztán egy leo 2 prototípus tornyot is, aztán ment múzeumba, a tapasztalatok meg a technológia alapján meg épült egy jó magas boxer.
   
  mindenen kívül and Hegylakó like this.
 14. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Kíváncsi vagyok így mennyi lehet az ára. A másik topikban is ezen filóztam, hogyha ez 3 mrd alapból(így meg x), egy leo 2a7+ meg úgy 4-4,5 mrd jó magyar forint, hogy a kettő közötti léptékkülönbségben mérve reális ez az ár? Mert jó, hogy ez egy gyors, alacsonyabb áron(?) üzemeltethető cucc, többcélú konfgurációban elérhető modulokkal, de attól ez még mindig egy erősen páncélozott terepes teherautó,(micsoda innováció, hogy többféle rakománya lehet :) ). Szóval mint kerekes ifv, megéri e mondjuk egy a6m leo árát, vagy egy lynxét, mint apc nem horror összeg 3 mrd-s kiadás? Hány konfigurációig nem éri el a legmodernebb tankok árát, vagy másfél-két lynx árát, ad e a sebességével, vagy az üzemeltethetőségével lényegi plusz képességet?
   
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Cseh cikk.

  https://www.armadninoviny.cz/vozidlo-palebne-podpory-boxer-se-105mm-kanonem.html
  Google ford. Részlet

  Most a Boxer MGS-hez. A Cockerill 3105 modul alumínium páncélzattal rendelkezik, és egy 105 mm-es Cockerill HP ágyúval van felszerelve. A töltőgép 12 vagy 16 töltényt képes befogadni, egyéb lőszerek vannak a járműben. Az ágyú mindkét síkban stabilizált. A Zbiam.pl lengyel portál szerint az ágyú a klasszikus 105 mm-es NATO lőszer mellett 5000 méteres hatótávolsággal és legalább (a gyártó szerint) 550 mm-es hengerelt acél egyenértékű (RHAe) behatolással képes a belga-ukrán Falarick páncéltörő ágyúval (PTonS) is lőni.

  A kiegészítő felszerelés egy összekapcsolt 7,62 mm-es géppuska kaliberből és egy távvezérelt fegyvermodulból áll, amely a torony tetején van, géppuskával vagy 40 mm-es gránátvetővel. A modulon elhelyezhető egy doboz PTŘS-sel is. A modul nagy előnye, hogy az ágyú -10 ° és + 42 ° közötti magasságban van.

  A torony páncélzata eléri az 5. szintet a STANAG 4569A szerint. A modulban parancsnokok és lövészek számára van hely, a tűzvédelmi rendszer pedig vadász-gyilkos módban működhet. Ebben a módban a parancsnok megkeresi a célpontot, és digitálisan továbbítja a koordinátákat a lövésznek. A parancsnok eközben egy független 360 ° -os szenzort használ egy másik cél keresésére.
   
  Hegylakó and alfa74 like this.
 16. Negan

  Negan Well-Known Member

  Cockerill 3000 moduláris torony

  De el lehet játszani a Leonardo HITFACT 120milis tornyának gondolatával is.Patria XP-re azt is rá lehet tenni:cool:

  De toronyválasztékbol nincs hiány,csak pénz legyen.
   
  alfa74 likes this.
 17. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Valakiben felmerülhetett már a HITFACT:

  [​IMG]

  Nem szép photoshop, de legalább van.

  Ez meg elég pőre, de legalább van:

  [​IMG]
   
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Kérdés,hogy nem lenne e túl magas a súlypontja?Pátriánál is kérdésesnek tűnik nekem
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Nem tudom. Elvileg a RUAG lövege rövid hátrasiklású, nem billenti meg annyira talán, mintha egy hasonló RM ágyú lenne beleoperálva. Bár nem tudom hogy ez az energiátadáson mennyiben változtat. Engem nem annyira foglalkoztatna, hogy lesz e, 105 vagy 120, mert hát a lázzal ellentétben hogy vegyünk ilyeneket, én akkor már inkább tankokat, jó tankokat látok reálisnak ebből a horrorisztikus összegből amibe ez kerül. Őszintén némileg megdöbbentő volt, hogy egy nehezebben páncélozott cserélhető(yeah! :) ) blokkokat szállítani képes teherautó többmilliárdos tétel. WTF? Oksa, hogy jó terepen, oksa, hogy minden is lehet belőle(gondolom a harci blokkok sem olcsók külön konfigurációban), de van olyan páncélzata mint egy tanknak? Olyan mászóképessége? Nem túl drága APC-t venni 2-3 mrd áron? Vagy mind tutkó ifv lesz, annak sem drága keréken? Van annyira jó, mint amennyibe kerül? Erre ma még senki nem válaszolt nekem, hogy ez a teherautó annyira jó e, hogy 3 mrd-be kerüljön.
   
  Hegylakó likes this.
 20. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Ha a modul rendszer beválik, ez 40-50 év használat.
  Ha nem, akkor megint egy tévút! Én simán belehiszek az elöbbibe. Remélem igazuk van.
  Azért így is TOP gép, a modularitáson lesz a kulcsszó szerintem...
  De ha s nèmet, brit, ausztrál hármast nézzük, akkor ennyien csak nem tök hülyék. Akik nem ezt viszik azoknak saját programjaik vannak. Nyilván azt viszik tovább...
   
  Pogány likes this.

Ezen oldal megosztása