Boxer (GTK/MRAV/MIV/CRV/...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Meg tudná valaki megyarázni, miért van jobboldalon a vezető?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Németország nem szállít Boxereket Litvániának.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150222-nemetorszag-nem-szallit-harckocsikat-litvanianak.html
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Harckocsi mi? :D
Mint az MRAP harckocsi a nagyon okos Azuráktól. :)

Visszatérve a cikkre, mi történt a németekkel? Litvánia nato szövetséges, igaz habzó szájú usa blokk, és orosz ellenes mint a Lengyel barátaik. Elég nagy is volt a szájuk újabban, de komoly oka kellett hogy legyen ennek a stornózásnak nem egy naton-eu-n kívüli országról van szó.
Mintha Berlinben kezdene csendben betelni a pohár?
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Máshol is előkerült a téma:
T<i>alán a lényeg kimaradt az eredeti cikkből. A németek nem a járművek eladásától zárkóztak el: "Government to Government"-Geschäft
A litvánok nem a gyártótól, hanem a Bundeswehr készletekből szerettek volna vásárolni.
Ennek egyik előnye, hogy nem tart évekig, míg legyártják őket. Másik, h így olcsóbban kaphatnák meg őket.
Ez kicsit pofátlan és abszúrd, tekintve, hogy a GTK Boxer 2011 óta van csak rendszerben. A fejlesztési költségeket a bund állta és hollandia.
Pl észtország hollandiától vesz át cv90-es lövészpáncélosokat, szintén új gépeket. innen jött az ihlet gondolom.
Németeknek sincs elég és nem értem, miert nézi mindenki hülyének a németeket. Ők nem európa fejőstehenei.
Ha kell nekik a gép menjenek münchenbe a KMW-hez /illetve Rheinmetall-hoz (Düsseldorf). Minden megrendelésnek örülnek, mert annyira azért nekik sem pörög a biznisz.</i>
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Litvánia elkezdte tesztelni a Boxert.

http://worlddefencenews.blogspot.hu/2015/08/lithuania-armed-forces-started-testing.html
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
mindenki végrehajt vmi értelmes beszerzést vagy modernizációt vagy fejlesztést kivéve mi...a lengyelek rég nem egy kategória, ahogy a csehek sem, sőt a horvátok és a szlovénok sem, a szlovákoknál helibeszerzés, meg rosomak beszerzés, az észteknek a cv90, a litvánoknak a pzh2000 meg a boxerek....még a lettek is vettek pártucat kis cvrt-t...nekünk meg marad pár rémesen kotvány állapotú t-72 meg végtelenül elavult btr-80....
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 739
113
Abból kiindulva, hogy a rendszerváltás után , hogy zajlottak le a beszerzések, jobb ha nem szerzünk be semmit...

A litvánoknak meg gratulálok a beszerzéshez, szerintem jól választottak!
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
A németek is elkezdik végre a hadseregük korszerűsítését, bővítését: Boxer és Leo2/A7 beszerzések.

http://www.defensenews.com/story/defense/land/vehicles/2015/12/17/germanys-army-procures-new-boxer-armored-personnel-carriers/77491026/
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 790
75 839
113
Végre?Németország szerintem a világ legmodernebb szárazföldi haderejével rendelkezik.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Rendelkezhetne, de nem rendelkezik. Egy tavalyi cikk szerint 2 egész hadrafogható hk zlj.-jal rendelkezett, kiürített készletekkel. Lenullázták ott is majdnem az egész sereget. Nézd meg a számokat a linkelt cikkben. Egy Bundeswehr-hez képest pofátlanul alacsony számok. A franciák felzabálnák őket.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Nem keverem, szerintem nem is modernebb sem nála sem a britnél ha csak az európaiakat nézzük.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 790
75 839
113
Sokkal modernebb.

Mit tudnak felmutatni a britek?Ezer éves lassan leváltásra kerülő Warriort?Németek által modernizált(mit modernizált egyáltalán harcra alkalmassá tett)gépkarabélyt német gránátvetővel?

És a franciák?Egy VBIC-t?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 790
75 839
113
De összekeverted mert elkezdtél mennyiséggel dobálózni aminek semmi köze nincs a modernséghez lásd Raptor ami ilyen alapon az egyik legszarabb gép lenne.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Még mindig nem tartom modernebbnek. Egyébként VBCI, de van még nagyon sok jó cucc a franciáknak csak nálunk nem illik dicsérni őket. A Warriort is modernizálták, de ezzel az erővel a Leokat sem hozhatod fel mert már a 7. széria fut.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
A SZU széthullásakor a Litvánok nem kaptak semmit az egykori Vörös hadsereg készleteiből, az osztozkodáskor ?
Mert a meglévő M-113 szállítójárműveik a BMP-1 harcjárművel szemben is elég gagyi.
BMP-1 meg elvileg lehetett volna talán nekik 1990 körül.
Netán nem kellett semmi orosz cucc nekik akkor ?