C-235 / CN-235 / C-295 (EADS, CASA, Airbus)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 169
45 669
113
ETAP-C 2021 gyakorlat Spanyolországban...

news_1120_etap_exercise_ablitas_small.jpg

news_1109_etap_exercise_ablitas_c295mw_czechia-800x450.jpg

news_1107_etap_exercise_ablitas_c295m_portugal-800x450.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: vilmoci and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 169
45 669
113
Az Angolai Köztársaság három Airbus C295 típusú repülőgépre adott le megrendelést.

Két repülőgépet kifejezetten tengeri megfigyelésre, egyet pedig szállítási feladatokra szerelnek fel.

A szállítási feladatokra konfigurált repülőgép képes lesz taktikai teher- és csapatszállítási feladatok, ejtőernyőzés, teherszállítás vagy humanitárius missziók végrehajtására.

A két, tengeri megfigyelésre (MSA) konfigurált C295-ös kulcsfontosságú szerepet fog játszani többek között a kutató-mentő feladatokban (SAR), az illegális halászat és a határok ellenőrzésében, a természeti katasztrófák esetén nyújtott támogatásban és hírszerzési feladatokban.

A repülőgépeket az Airbus által kifejlesztett Fully Integrated Tactical System (FITS) missziós rendszerrel, valamint a legkorszerűbb érzékelőkkel szerelik fel.

Mindhárom repülőgépet a Collins Aerospace Pro Line Fusion avionikai csomag legújabb verziójával szerelik fel.

Ezzel az új megrendeléssel a Força Aérea Nacional de Angola lesz a 38. C295-ös üzemeltetője világszerte.

C295%20MPA-Angola-Copyright%20Airbus.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 169
45 669
113
Két egyiptomi C-295-ös járt ma Ferihegyen. Tankoltak és repülnek tovább észak-nyugat felé.
 
 • Tetszik
Reactions: vilmoci

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 169
45 669
113
US Navy Delivers First Upgraded CN-235 Aircraft to Royal Malaysian Air Force

The conversion project came under the U.S. Navy’s Building Partner Capacity program. This comes three-and-a-half years after the U.S. signed a Letter of Offer and Acceptance to implement the project.

The aircraft was flown to Indonesia for the conversion and a maritime surveillance mission suite, maritime surveillance radar, an electro-optical infrared turret, line-of-sight datalink, and a roll-on/roll-off mission system operator station were added to the airframe. This took place from September 2020 and first flight was in October 2021.

The entire process to convert the rest of the aircraft will be done by end of this year.

RMAF%20CN-235%20-07-22.png