1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  mert az emberek kötözködnek sok esetben, és ha látja a fegyvert nem köt bele, viszont lehet, hogy egy törött orr helyett egy rejtett fegyverviselővel szólalkozik össze a delikvens meg nem a nyugodt fajta aztán kilyuggatja. Ha látja a fegyvert, akkor meg nem köt bele, mert nem akar golyót kapni ennyire egyszerű. A relytett viselés mindig kockázatosabb. Nem tudni kinél van fegyver. És nem kicsapott fegyverről van szó, hanem mindenképpen erre alkalmas Zárt állapotú tokban hordva jól látható helyen.

  Ha meg annál tartunk uram bocsá ténylegesen szükséged van önvédelmi lőfegyverre akkor azt most is megkaphatod, ha megindoklod. De elég nyomós kell legyen az indok. Az nem jó, hogy pl.: Pista bácsi megkergetett vasvillával.....
   
 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Utána az embereken meg eluralkodnak a farkas/birka és egyéb állati ösztönök. A végén csak hullák maradnának.
   
  blitzkrieg likes this.
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Más hasonló történelmű országok se haltak ki ahol szabadabb a fegyvertartás. Viszont a viselés az korlátozott. Én lazítanék a fegyvertörvényen de csak ésszel. Szigorúbb vizsga és pszihiátriai felmérés, könnyebb indoklás. Viszont az utcai viselés esetén nem támogatnék lazítást, mert a fegyver nem az utcára való. Különleges esetekben lehet jogosultsága, de többször ártana mint használna. Arra írtam, ha mindenképp utcai viselésre kerül a sor, akkor viszont látható legyen, hogy mindenki fel tudja mérni, hogy mi a pontos helyzet. Ha meg meg akarod védeni magad, a legegyszerűbb, ha a támadó látja, hogy fegyvered van és meg se próbál támadni téged. Ezzel máris megvédted magad és nem is kellet használnod a fegyvered, csak a látványa elég volt.

  Azt hiszem elég érvet hoztam a relytett viselés támogatásáról eddig hallott 0 érvvel szemben.
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Nem tudom értelmezni, az önvédelmi fegyvertartási engedéllyel a fegyvert bárhol viselheted (rejtve), sportfegyvert és vadaszfegyvert közterületen nem viselhetsz, külföldön van olyan, hogy lakasvedelmi fegyver, de ezek azokban az országokban engedély nélkül tartható jobbára sörétes puskák. Persze az is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy a gáz-riasztó fegyverek közterületen való viseléséhez engedély kell!
   
 5. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ha látja a fegyvert, akkor - látszólag - elkerüli a konfliktust; csak semmi face to face!
  Szépen megvárja az alkalmat és hátulról üti agyon/lövi le.
  S akkor nem fog golyót kapni.

  Minden problémamegoldás újabb problémákat vet fel: Lásd kézi lőfegyverek elterjedtsége ill. lövöldözések aránya USA vs. bármelyik ország, ahol gyakorlatilag el van lehetetlenítve a lőfegyvertartás.
   
 6. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Nincs sajat topic fegyvertartasra?
  Ne legyen szetoffolva ez.

   
  plushun likes this.
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Tudod itt most a rejtve vs nyíltról volt szó. Ha valaki meg akar ölni, megfogja próbálni. De érzed, hogy ez a vita nem erről szólt.
   
 8. misinator

  misinator Well-Known Member

  Érzem.;)
   
 9. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Köztudott, hogy Magyarországon van európa egyik legszigorúbb fegyvertörvénye. Ezzel nem tudunk mit csinálni. Egy középutat kell találni, mert a fegyvert mindenkinek elv sem működik igazán. Nehéz eltalálni. Kezdetben több lépcsőben egy cseh vagy egy szlovák mintájú törvényt kellene létrehozni. Aztán ha nem működik jól akkor újra át kell gondolni.
   
 10. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Igen, ismerem a magyar eljárást, még a sajátjukat se szeretik, akkora hercehurca van egy jogos fegyverhasználat után is hogy elképesztő. Ez magából a rendszerből eredeztethető, a magyar rendőri, belügyi felfogás 1956 óta ilyen allergiás a fegyverekre, az azóta megalkotott büntető jogszabályok a fegyverekhez kapcsolódóan minden magatartást pönalizáltak, amit a kádári rendszer teljes mellszélességgel támogatott. És ez azóta is változatlan, valahol jogos is, mivel elég nagy zűrzavar van az állampolgári búrákban. Nálunk nincs meg se a kultúrája, se a normális viszonyulás az élethelyzetekhez, hogy mikor kell és lehet elővenni. A mi társadalmunk eléggé túlreagál minden konfliktust, a szerelemféltéstől kezdve a közlekedési nézeteltérésig (+ alkoholfogyasztás). És sajnos számos olyan esetet ismerek, ahol "normál" emberek dőltek el agyilag, konkrétan, bíró, ügyész, vagy fegyveres testület aktív és leszerelt tagja éles fegyvertartási engedéllyel. És ha már ezek az emberek se bírják kontrollálni a szabályokat, mit várunk egy átlagtól ?
  Képzeld el ezt az esetet élessel.
  https://index.hu/belfold/2019/03/27/lovoldozes_volt_a_belvarosban/
   
  gergo55 likes this.
 11. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ne haragudj de látszik hogy nem sok tényszerü fogalmad van a fegyverekről a viselésükről és arról hogy kinek mit szabad és hogyan.... nem akarlak győzködni, de szerintem nincs igazad.
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez a lovoldozos topic? Na szerintem nagyon nem kellene senkinek a kezebe fegyvert adni, semilyet, meg a vadaszoknal is tul sok arra alkalmatlannak van. Akinek fetise az jelentkezzen rendornek, vagy katonanak, vamosnak, stb. Hivatalos szerveken kivul masnal ne legyen fegyver. Pont. Pl. https://index.hu/belfold/2019/03/27/lovoldozes_volt_a_belvarosban/amp
   
  blitzkrieg, Morishima and zeal like this.
 13. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Gázriasztó.... az nem fegyver. Ez meg egy hangulatkeltő cikk.....
   
  szuvorov, silurusglanis and hunter85 like this.
 14. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Akinek ez nem fétise az nem fogja megérteni úgy se, tény hogy sokaknak lehetne de úgysem fogsz leállni rambózni olyan helyzetben ahol indokolt, amúgy meg ha nem vagy felkészülve a használatára és habozol jó eséllyel a saját fegyvereddel fognak lelőni.... de mondom számomra nincs élvezeti értéke annak hogy lőni kell szóval nem értem.
  Viszont ha tényleg használni akarja a fegyverét akkor inkább egy pmcbe menjen és akkor bőségesen lőhet valamire ami mozog is, bár szépséghibája vagy éppen előnye hogy vissza is lő :)
   
  pöcshuszár likes this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem az, viszont szabad fegyvertartasnal, netan meg viselesnel is ahogy irjatok sanszos hogy nem gaz riasztorol szolna a cikk. Netan az autopalyas ficko semegy kendacsolt vacakkal lovoldozott volna akar RAD is, hanem egy pisztollyal, vagy egy geppisztollyal.
  Az emberek nagy reszenek agyilag nincs eleg hogy megertse. Meg a fegyveres testuleteknel is potyognak ki elegen mert a 2 evenkenti pszicho szures koztsok ido kiesik. Nekem is volt tobb kollegam akit leszereltek mert megbillent. Teljesen felesleges a lofegyver. Ott volt pl volt kollegam aki komuvesnek tanult es polgaror is volt, szoval nem egy csillagasz szintu pali. Na o bele volt buzulva a stukikba. Mit magyaraztam neki hogy minek, meg hogy ugysincs sok eselye elovenni. Csak vett egy gazpisztolyt, szep csillogot hogy mindenki lassa hogy gagyi riaszto jatekpisztoly. Megmutattam neki hogy mukodik meg minden de vegig mondtam hogy minek ez neki, ettol a kutya se ilyed meg. Utana mindenhova hurcibalta magaval, munkaba, vonatra, kocsmaba (farzsebbol kilogott) , stb. Minek? Aztan szerencsere megszorult es eladta.
   
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Minden ami a civilek fegyvertartásával kapcsolatos (érvek, ellenérvek)
   
 17. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Hagyjuk ezt..... aki mindent végigjár hogy hivatalosan fegyvere legyen az nem fog vele hadonászni.... tök jó hogy két olyan példát hozol fel ahol egy kisebbségi csoport lövöldözött meg egy agyhalott BMWs.... na ezeknek tipikusan nem is lehetne legális fegyvere.... mennyivel jobb ha konyhakéssel nyírják egymást??? Vagy pajszerral??? Ezek bárki által engedély nélkül megszerezhető dolgok, akkor tiltsuk be??? Azt tudtad hogy nem a fegyver öl??? Hanem a pia meg a cigi...:) asszem véget kéne vetni az OFFnak...
   
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Bárhol a világon ahol szabadabb, de nem könnyebb a fegyvertartás, ott sem a legálisan tartott fegyverrel lövöldöznem 90%-ban, hanem illegálissal. Mert a legális könnyen visszakövethető, bűnözők nem szeretik.
   
  szuvorov likes this.
 20. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Itt arról beszélgettünk, hogy rejtve vagy nyíltan jobb-e a viselés. Én leírtam miért jobb szerintem a nyílt, mint a rejtett. Eddig még mindig nem írtál le egy érvet sem, csak hogy mit gondolsz rólam, ami pedig, bocsánat előre is, de senkit köztük engem sem érdekel. Amire kíváncsi vagyok, hogy szerinted miért jobb rejtve hordani. Én szívesen folytetok veled értelmes vitát (nem vitatkozást), ha szeretnél, ha nem akkor igazából felesleges tovább görgetni.
   

Ezen oldal megosztása