1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Nem igazán érted a problémát. SENKI nem akar itt ész nélkül engedélyeket kiadni!
  Amúgy egy szolgálaton kívüli rendőr élete miért ér többet mint egy másik polgáré? Akinek igazán szüksége lett volna éles lőfegyverre azok már sajnos nem élnek. De az azért elég világos szerintem, hogy ÉLES fegyver utcán csak szigorú feltételek mellett engedhető! Na itt nálunk nincs ez, ugyanis van pár munkakör asszem a nyomozóügyész meg 1-2 hasonló aki alanyi jogon kaphat, de lófasz jártasság nem kell mellé, 50 es évekből itt maradt rendszer ...a másik aki tudja bizonyítani... pfff egy vastag borítékkal mondjuk. Meg ugye a politikus, nohh neki nem jár csak úgy, de probálná meg visszutasítani bármelyik rendőr hatalmon lévő kérelmét. Ez egy gummijogszabály ami a korrupció melegágya, amikor nagyaságrendekkel több önvédelmi volt kint akkor halomra lőtték egymást az emberek? 2004 előtt? Nem. Bármennyire hihetetlen de én sem vagyok híve ész nélküli liberalizációnak, csak NORMÁLIS mederbe kellene terelni a dolgokat. A fegyver olyanmint a légzsák az autóban inkább. A társadalom elprolisodása meg egy folyamat eredménye. Nem lehet minden sarkon rendőr, én azt mondom önvédelmi esetében elsőre a gumisokat kellene engedélyezni mint a világon sok helyen, az gyakorlatilag elegendő a polgári önvédelem legnagyobb szeletére pl. kés, balta, ütő, puszta kéz ellen. Viszont elszánt terroristát pl csak éles állít meg.
   
  BiancoGasto likes this.
 2. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Elöltöltőst pl simán tarthatsz, az megvan, lőport meg csappantyút nem vehetsz hozzá elvileg, de pl átsétálsz Sk.ba az első boltig vagy osztrákba és veszel mint akár kiflit, nohh elöltöltőssel 30 év alatt 1 gyilkosság volt (szerelemféltés, tehát mással is megtette volna)
   
  szuvorov likes this.
 3. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Aha mert csak élőlényre lehet lőni... az IPSC sem emberekre vagy állatokra megy,hanem célra. Értem,hogy ott a smiley,de ez azért egy elég elborult hsz. lett. Én szeretek célba lőni,ez van. Nekem a brit fegyvertartási törvény is elég lenne,kispuska,sörétes könnyedén tartható,lehet élvezni a használatát. Persze,ha az eredeti magyar fegyvertartás (2.vh. elötti), vagy amcsira,finnre hasonlító fegyvertartásra vonatkozó törvények élnének akkor a karórák, könyvek vagy numizmatika helyett tuti,hogy fegyverekre és skulóra basznám el a pénzem. Ez van. De ezért még nem hiszem,hogy valamiféle antiszociális tömeggyilkos lennék. Ne engedje a törvény a fegyver viselését,aki hordja azt keményen szankcionálja.
   
  Ratamahata and szuvorov like this.
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Van fegyvered? Időnként fogyasztasz alkoholt? Le is részegedsz alkalmakként? Ilyenkor minden alkalommal tisztában vagy vele, hogy éppen mi történik a fegyvered elzárására használt kulccsal? Biztos vagy benne? Esetleg van kiskorú a háztartásodban? Tisztában lehet vele, hogy apa hol tartja a kulcsot? Kérte már valaha tőled, hogy hagy fogja már meg egy kis időre a fegyveredet, mert az olyan cool? Odaadtad neki? Még mindig biztos vagy benne, hogy a gyereked sosem kotorászott titokban a fegyver körül?
  Elképzelhetőnek tartod, hogy valamilyen ördögi összeesküvés révén van olyan ember ebben az országban aki a fenti kérdésekre a következő válaszokat adja?
  Igen.Igen.Igen.Igen.ÖÖÖ...Nem.Van.Lehet hogy látta már, de nem vagyok benne biztos. Persze HŐHŐŐHŐ, persze hogy COOL! Énneadtamvón! ŐŐŐŐ te Géza gyere csak ide apához!!!!!
   
  antigonosz likes this.
 5. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Fú ez kemény! Bebaszva oda vágod a slusszkulcsot a 10 éves gyerekednek,hogy Géza gyere csak ide apádhoz?
   
  szuvorov likes this.
 6. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Van fegyvered?
  Igen
  Időnként fogyasztasz alkoholt?
  Igen
  Le is részegedsz alkalmakként?
  Olyan szintre nem
  Ilyenkor minden alkalommal tisztában vagy vele, hogy éppen mi történik a fegyvered elzárására használt kulccsal?
  Igen
  Biztos vagy benne?
  Igen
  Esetleg van kiskorú a háztartásodban?
  Igen
  Tisztában lehet vele, hogy apa hol tartja a kulcsot?
  Nem

  Túl kéne lépni ezen a fetisizált tárgy dolgon, ez hoz elő sok esetben balesetet akár légpuskáknál, ez a cool dolog. Azt kell megtanulni, hogy ez egy műszaki eszköz, ami veszélyes lehet. Ezt a cool os dolgot pont a nagy tiltás okozza.
   
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Lehet, hogy inkább PRT-re gondolt? Ott Afganisztánban oda is, meg vissza is röpködnek a lövedékek.
  De tényleg, ha fegyverbuzi vagy, és erre mered a szerszám/nedvesedik a bugyi, akkor lehet menni fegyvermesternek az MH-be. El tudod képzelni mekkora királyság a BTR-ből kiszerelni a KPVT géppuskát, meg elemeire szedni. Megtisztítani. Karbantartani. Meg a töködre ejteni, amikor a "malacot" próbálod a helyére tenni?
   
 8. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  De miért? Fegyvermesternek? Mi van ember?Komolyan csak autószerelő vezethet autót? Mi a retek köze van
  egy 17. WMR kaliberű kispukának a KPVT-hez?
  Ja meg lazulj el egy kicsit. Nem kell a fotelninja duma. Bár nem zavar,ha a péniszemről,ill. az alsómról fantáziálsz,végülis 2019 van. :confused:
   
 9. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A körfűrész is műszaki eszköz, és kurva veszélyes is, nem is visszük 1 szobára a gyerekszobától. Vagy te tervezed?
  Az a különbség a fegyverbuzi és a fétisizta között, hogy a fétisizta bevallja magának, hogy mi okoz neki izgalmat, a fegyverbuzi viszont a fétise tárgyát titkolja... :rolleyes:
   
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Amikor öntudatlanra iszod magad hogyan tudsz felelősséget vállalni a fegyveredre? Vagy bármire? De most maradjunk a fegyvernél.
  Az eddigi személyeskedésnek tűnő szövegeim egyértelműen nem személyeknek szólnak. (Fingom sincs, hogy ki van a drót másik végén)
  De az itt hozzászóló fegyvertartók mindegyike felelősséget merne vállalni az összes másik magyar fegyvertartóért?
  Na ugye!
   
  antigonosz likes this.
 11. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Nem nem de egy fegyvermániásnak az a NIRVÁNA.
   
 12. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  A PRT akkor miért jobb? Miért nem tudtok elszakadni erről az élőlényre lövésről. Én bár nem vagyok vadászat ellenes,sőt,valahogy soha nem érdekelt.Nem szeretnék vadra lőni,de te feltételezed,hogy embere igen. Nem értelek. Plusz úgy kezdtem,hogy a brit szabályozás bőven megfelelne nekem. Lőtéren plankolgatni párszor egy hónapban. Ja és saját fegyverel,mert felnőt állampolgár vagyok.
   
 13. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Mármint mi?
   
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Akkor fejben helyettesítsd be még egyszer azt a fiktív párbeszédet kérlek....Ha így sem megy, akkor inkább tovább már ne erőltesd! :p
   
 15. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Úgy ézem itt megfogtalak,és próbálod kivágni magad egy lenéző-lesajnáló hozzászólással. Ha nem így van akkor bocs.
  De figyelj, a KPVT-ről jutt eszembe,nem lehet,hogy azért vagy ennyire fegyvertartás ellenes mert láttad,hogy milyen rombolásra képessek egyes fegyverek? Nem akkarlak megfejteni,csak átfutott az agyamon.
   
 16. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Lehet,hogy félreértettem ezt a kommit,de nem igazán tiszta,hogy mi van a végén!
   
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A fegyvermesterség, nem? Remélem, most új távlatokat nyitottam meg előtted!
  De most viccet félretéve:
  Nekem szerencsém volt, és az MH kötelékében kipróbálhattam szinte az összes reguláris lövész fegyvert. (AK-63D, PKM, PA-63, SZVD, RPG-7, KPVT)
  Mindegyik élmény volt, de nem szeretném sem ezeket sem mást itthon tartani, csak mert jó lenne...
   
 18. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Hja nem,nem érdekel kösz. Nem a puszítás vagy ölés érdekel a tűzfegyverekben,nem is az,hogy félek vagy hasonló.
  Hát persze hogy nem bakker, megértem,de a full tiltás és full engedélyezés között óriási szabályozásbeli lehetőségek vannak. Lehetne átemelni több más ország szabályozásából,és egy jó törvényt összehozni.
   
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez még nem elég! Ehhez tovább kell egy picit gondolni a dolgot! Látom, hogy mennyi elmebeteg ember él szabadon ebben az országban.
  Mit kezdesz azzal az emberrel, aki szteroidokat szed gyúráshoz, majd teljesen megváltozik a személyisége. Egy idő után pedig teljesen kezelhetetlenül agresszívvé válik.
  Egy ilyen folyamatot az engedélyező hatóság nem tud, és nem is tudhat lekövetni.
  De csak induljak ki a körülöttem lévő gyerekekből. Elképesztő dolgokra képesek!!! Ha nincs kapcsolatod kis gyerekekkel, el sem tudod képzelni! Az a baj, hogy bármit látnak a felnőttektől 2 perc alatt levesznek. Leutánozzák, és kurva jól szórakoznak. A kis fejükben az ok-okozati összefüggések csak egy nagyon töredékes része van meg. Pedig lehet, hogy olyat próbál leutánozni, ami egy felnőttnek rutin dolog, neki viszont életveszélyes.
   
 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  De miért KELL birtokolnod egy lőfegyvert? Miért nem elég használnod? Arra pedig ott vannak a lövész klubbok. Ráadásul ott még válogathatsz is a fegyverek között, és nem kell a családi ezüstöt eladni, csak azért, hogy kipróbálj 1-1 híresebb klasszikust.
   

Ezen oldal megosztása