1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Szar, amikor a poénodat magyarázni kell! :rolleyes: De ez mondjuk lehet, hogy a poént minősíti!
  - "Még mindig biztos vagy benne, hogy a gyereked sosem kotorászott titokban a fegyver körül?"
  - "......" (hosszú csend) (Majd felháborodva:) "ŐŐŐŐ, te Géza gyere csak ide apához!!!!!"
   
 2. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Jó ezt vágom,igazad van,de pl. menyi vadásznak van gyereke mégsem történek balestetek,csakmert lenyulták a fegyvert. A szterkós rész is igaz,de ott van az aki mondjuk elmebeteg,feketén szerez fegyvert és kezd öldökölni.
  A tűzfegyverek velünk éllő eszközök,nem valamiféle ördögi szerkezetek.
  Mert lehessen sajátod,miért ne. De most kiskaliberről beszéltem. Puska méret nem igazán rejtheted,nem egy ,,erős" fegyver,de már lőfegyver.
  A lőtereken a fegyverbérlés drága ám arra inkább elmegy a családi ezüst.
   
  Kurfürst and szuvorov like this.
 3. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Az én hibám gyorsan olvastam! Bocsi.
   
  pöcshuszár likes this.
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Nem vagyok vallásos, nem meggyőződésből tiltanám a lőfegyvereket, hanem egyszerű logikával.
  Sajnos azonban történnek balesetek, meg szerelmi bánatok, meg haverok előtti menőzések, meg rutinszerű fegyvertisztítások, meg az a kurva kakas is rosszkor kukorékolt....
  Ha nincs kézügynél fegyver, akkor minimum ezek fele megakadályozható lenne. De már ha csak egy is...
  De ha lemész egy lőtérre, akkor már van egy felügyelő, a lövészet vezetője. Aki azért van ott, hogy senki sem lábbal előre hagyja el a helyszínt. Aki odafigyel, hogy mindenki ürítsen, biztosítson, meg hogy ne forogj a fegyverrel, hogy ne tedd az újjad a sátorvasba, stb. Tudod mit? Egy ilyen helyre még a családot is elvinném.... De otthonra lőfegyvert SOHA!
   
  fip7, zeal and BiancoGasto like this.
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Engem elsősorban nem az zavar, ha valaki fegyvert tart, hanem az, ha nem gondolja át a dolgot az ellenkező oldalról is.
  Nem játssza le az összes lehetséges forgatókönyvet és a lelkesedés, meg a szenvedély egy légpuskánál komolyabb "parittyát" eredményez, otthontartásra.
   
 6. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Igen eben igazad van.
  Dehogynem gondolom át. Tegnap estig "ide nekem az oroszlánt is,, elv ment nálam,aztán megnéztem a Christchurch-i mészárlást,és vissza vettem a "hadd döntsem el én,, atitűdből,mert egymillióból egy fasz is 40+ halottat és 40+ sebesültet csinál,de azért módjával és erősen szabályozva engedném. Ebben soha nem fogunk dűlőre jutni,de nem is kell mert szerintem ez a jellenlegi szabályozás marad itt velünk öröké,szóval az állam is azt gondolja amit te.
   
  pöcshuszár likes this.
 7. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Otthonra fegyver? Nevelés és fegyverkultúra kérdése (ami most nincs még meg), de az is igaz, hogy rengeteg embernek van jogosítványa és mégtöbbnek autója, de többeé kevésbé betartják az emberek a KRESZ-t (Valahogy ritka, hogy átszáguldoznak a piroson, tajt részegen vezetnek), szóval van remény!
  A közbiztonság nem indokolja az éles fegyver tartását hála az égnek. Én nem abban látom a veszelyt hogy részegen valaki használja vagy a gyerek kezébe kerül, hiszen a hasonló mentalitású szlovákoknál és horvátoknál is rendkívül ritka és itthon sem gyakori a vadászok körében, hanem, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, hogyan kell használni egy fegyvert még a fegyvervizsgával rendelkezőknek sem! A maroklőfegyver legnagyobb veszélye, hogy a rövid csöve miatt a legkisebb fegyvermozgás esetén is rengeteg dolog kerülhet a lővonalba, rendkívül nehéz vele célozni (nyugodt körülmények között álló célra is, nemhogy stresszhelyzetben mozgó célra), átlag ember nem tud a visszarúgás miatt normálisan célozni és lőni. Volt kint az egyik haveromnál (lövészetvezető és edző egy lőtéren) egy nagyarcú TEK-es, hozta a csávó a saját maroklőfegyverét, na 25-ről semmi, végül 15 méterre hozta a célt, de szórta rendesen!
  Arról nem is beszélve, hogy egy sima 9mm luger kaliberű lőszer simán elrepül egy kilométerre és ott még tud igen súlyos sérülést okozni, például ha valaki a Lánchíd budai hídfőjénél a Clark Ádám téren lő egyet és a lövedék célt téveszt, az a Margit-híd pesti hídfőjénél a Jászai Mari téren a villamosra várakoztok között még simán megsebesíthet valakit!
   
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 9. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Mondjuk én nem gondolom,hogy itthon civileknél kell legyen maroklőfegyver viselve,de a rendőrjárőrök viszont legyenek Csomán János wannabee-k, jól kiképezve arra,hogy stresszes helyzetben is kiválóan megoldjanak egy olyan helyzetet amikor muszáj lőfegyvert használniuk.
   
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Te csak tudod, gondolom te is fegyvermániás vagy?!!
   
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  De nem mindenki akar minősítő versenyezni. A verseny drága, meg macera, ráadásul
  Ez igaz, de szálasi rendelkezései el se kezdődtek mert épp a háború kellős közepén abban a néhány hónapos hatalma alatt meghozták, de nem tartatták be. Amúgy meg szálasi egy méretes fasz volt, de ezt mindenki tudja.
   
  hunter85 and BiancoGasto like this.
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mér' aki a HTKA fórumra regisztrál, nem mind az? Csak kérdezem....;):p
   
  fip7, Kurfürst and BiancoGasto like this.
 13. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  A pszihológiai vizsgán ezért Nem kapnál fegyvertartásit, te míg mások igen. Tudod ugyanis mindenki abból indul ki amit maga is megtenne. Közhely nagyon, de van benne igazság.
   
  Ratamahata likes this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ennyi erővel pl az autókat, forgókotrókat, traktorokat, meg munkagépeket is tiltsuk be mer részegen átmehetsz a gyerekeden. Azért hülyeséget már ne írj.
   
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Hát "mind"-ről nem tudhatom hogy milyen, én speciel nem vagyok fegyvermániás, és nem is élek olyan környezetben hogy szükségem lenne rá (ettől még élhet valaki olyan környezetben, hogy úgy érezze szüksége lenne önvédelmi fegyverre). De úgy veszem észre te azoknak a NIRVÁNÁ-járól nyilatkoztál akiket nem ismersz személyesen, nem ismerheted az életkörülményeiket sem meg a lelkivilágukat sem. :D:p
   
 16. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Te a kőrfűrész zárt lemezszekrényben tárolod bekapcsolva folyamatosan? Vagy mondjuk a műhelyben leállítva, de hozzáférhetően, mert nem tudod cipelni minden alkalommal. Nagyon irracionális vagy ez már komédiába illik.
   
 17. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Megint felteszem a kérdést mi a fenének írsz baromságokat géppuskák, rpg, stb. Te most provokálod a népet hülyeségekkel. Ezeket senki sem akarja civileknek engedélyezni, ezt te is tudod. Itt max sörétes, maroklőfegyver, esetleg kispuskárol van szó, nem tüzérségről, vagy harckocsiágyúkról.
   
 18. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ha otthon tartott éles lőfegyvered van akkor minden évben többször meg kell hogy lődd a minősitö szintet minősitő versenyen. Ez nem akarom vagy nem akarom kérdés... ha nincs minősülés nincs otthon tartott fegyver. Amúgy a verseny nem drága, mitől lenne az?? Pár lövés és pár ezer ft nevezés.... fegyvert venni és sokat lőni, na az drága!
   
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Neked csak pest létezik? Lakott területen meg amúgy se lövöldözünk. Itt tartásról volt szó, és ha támadnak, a ház belsejében más a helyzet ott falak vannak.
   
 20. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ebböl a hsz ból látszik hogy csak okoskodni jársz ode, legkisebb fogalmad.sincs arról hogy mi a felelös fegyvertartás. A válaszaim. IGEN van fegyverem, több is, NEM iszom és részegedek le, de ha igy tennék is mi a fasz köze van a fegyvertartáshoz?? De gondolom magadból indulsz ki és egy alkoholista vagy aki hetente párszor elveri a családot... mégis lehet jogosítványod?? IGEN van kiskoru a családban, tudja hol vannak a dolgok és bárnikor kéri megmutatom neki és játszhat vele!! Igy soha nem érez késztetést a tiltott dolog miatt... És ha érezne is... Képzeld el magtalálja a kulcsot és valami csoda folytán kinyitja a szekrényt... kiveszi a kb 5 kilós puskát amit el sem bír.... utána beüti a nem ismert kódot a lőszertárolóhoz ugye.... kiválasztja az ahhoz a puskához való kaliberü löszert, mert ugye a gyerek nem hülye ezt zsigerből tudja. Megkeresi hozzávaló tárat is, mert ez után az már gyerekjáték. Betárazza a lövedéket, készségszinten tudja mert igy született, berakja a tárat, és mivel zseni még csőre is tölti. Majd valami csoda folytán elbírja és céloz is vele, mert azt már tudja hogy kell elsütni.... Igy képzeled???? Ez igy szerinted életszerű?? Unalmadban ide jársz provokálni azokat akik felelösen és minden jogszabályi követelménynek eleget réve tartanak éles löfegyvert mert Te elmeroggyant vagy és neked nem lehet. Húzz el :)
   
  hunter85 likes this.

Ezen oldal megosztása