1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ratamahata

  Végig olvastam amit írtál.
  Az önvédelemhez való jog , hogy függ össze a fegyver tartással? :D
  Vagy úgy érzed pisztoly nélkül nem menne? o_O
  A sportlövők pedig biztosan jobban lőnek versenyeken, mint a rendőrök. De egy átlag civil nem sportlövő, és a sportlövőknek jelenleg is lehet fegyverük.
  Viszont stressz helyzetben, utcán, emberre lőni nagyon más. Biztos átlag Jóska aki nem hajlandó elmenni sportlövőnek az jobban lő, mint egy rendőr XD
  Lehet alternatív valósághoz ragaszkodni, csak nem érdemes szerintem. :)

  E mellet megjegyezném, hogy számtalanul kerültem tettlegességig fajuló helyzetbe, volt, hogy megszúrták az alkarom mert meg akartak késelni. Soha, egyetlen egy alkalommal se lett volna a hasznomra egy önvédelmi fegyver. Soha. Ellenben nagyon sok gondot okozott volna ha arra is figyelnem kellet volna.
  Abba meg már bele se megyek, hogy esélyesen nem élnék már, ha boldog boldogtalan lőfegyverrel flangálna....
  A személyes tapasztalatom szerint mindig a legszánalmasabb, legkissebbségi komplexusosabb figuráknál volt valamilyen fegyver. Kompenzálnak. Én meg egy ilyen kompenzáció miatt nem veszélyeztetném a saját és a társadalom biztonságát!
   
  Kurfürst likes this.
 2. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Szerintem engedjük el egymás kezét.... összevissza beszélsz és keversz mindent, átlagcivilezel meg szánalmasazol.... meg sem próbálod érteni a lényeget. Részemről most hagyom abba... najómulatást
   
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Az EU-direktíva kapcsán változott a fegyverjogszabály Ausztriában. A lényeg, rövid lőfegyvernél (pisztoly) 20, hosszú lőfegyvernél (puska) 10 lőszer lehet a maximális tárkapacitás, de akinek már van nagyobb tára az továbbra is megtarthatja , kivételt képeznék a sportlövők, ők továbbra is akkor a tárat vehetnek, tarthatnak és használhatnak amekkorát akarnak. A vadászok engedélyt kapnak hangtompítóra, környzetvédelmi és hallásvédelmi okokból. A sportlövők egyszerre 10 db B-kategorias fegyvert tarthatnak (eddig 5 volt a limit), majd 20 év elteltével, ha még továbbra is sportlövő az illető ez felmegy 20-ra. (A C és D kategória csak a kereskedő által bejelentés köteles). A rendvédelmi szervek állománya ezentúl automatikusan, indoklás nélkül kapnak majd fegyverviselési engedélyt. A menekülteknek, menedékkérőknek tilos bármilyen fegyver, még kést sem viselhetnek közterületen.
   
  vendeg2, megazez, Kurfürst and 5 others like this.
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Öt méteren belül a kés hatásosabb mint a lőfegyver, vagy nem?

   
  blogen likes this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Amit én tanultam gyakorlaton tapasztalatból, hogy ha nem mészárol le a késes, akkor is nagyon nagy valószínűséggel meg leszel vágva. A késes támadó elleni harc ott kezdődik, hogy bele kell törődnöd, hogy megsérülsz, ahhoz pedig sokat kell gyakorolnod másokkal, hogy szokd a kés valóságát és leküzd a félelmed, hogy meg fognak vágni. Ezen a videón is láthatod, hogy még amikor el tudná sütni a fegyvert, akkor is megvágják.

  Annyi szerencse van, hogy általában az utcai támadások nem úgy indulnak, hogy a sötétből levágnak, hanem a kés csak a folyamatában kerül elő, így te is készenlétbe helyezheted a fegyvered. Csak mivel Magyarországon a legális önvédelmi fegyvertartás ritka mint a fehér holló, így jó eséllyel azt fogják hinni, hogy valami gáz-riasztó vagy gumilövedékes termék van nálad és ignorálni fogják, vagy méginkább felbiztatja őket, mert a kés igazi halálos fegyver ezekkel szemben!
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Már klasszikus, de lehet van még aki nem látta. A kínai rendőrség oktatóvideója, hogy mit is kell tenni késes támadó esetén.
   
  vendeg2, beta, szuvorov and 2 others like this.
 7. fip7

  fip7 Well-Known Member

  szuvorov

  Teljesen más a reakció időd egy gyakorlás során amikor tudod, hogy nagyjából mi fog történni. A kérdés az, hogy egy váratlan helyzetben mennyire vagy gyors. És ott biza kb. 5 méternél van a határ. (Nah jó, ez erősen ember függő is. :))
   
 8. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  De miért áll háttal?? Még kösse be a szemét is ugy tuti levágják.... ez nem életszerű hogy állsz az utcán és kivont karddal futnak mögüled hogy hátbaszúrjanak. A késes bulik általában úgy kezdődnek hogy mivanmivan??? És előkerül a penge. Ilyenkor hátralépések közben elővesz és csőretölt, majd lábonlő vagy a levegőbe... és ilyenkor bizony jo az a pisztoly... ez igy nem életszerű, persze hogy levágják...
   
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  A huszonegy lábas szabály az magyarul hét méter. :)
   
 10. fip7

  fip7 Well-Known Member

  blogen

  Az USA-ban óvatosabbak :D
  (De jogos. Én főleg 5 méterekről olvastam)
   
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 12. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  szuvorov likes this.
 13. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Ilyenkor hátralépések közben elővesz és csőretölt, majd lábonlő vagy a levegőbe


  Önvédelemre revolver ;)
   
  Kurfürst, Ratamahata and Celebra like this.
 14. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Azért arra kiváncsi lennék mit szólnak ehhez az itt lévő fegyverfóbiások..... mondjuk ha velük történne meg miközben tolják be a rántott húst vasárnapi családi ebéd közben..... jah hogy ilyen meg sem történhet????
   
 15. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Rengeteg változata van. Nem veszek, de elviekben, ha vennék, akkor valami ilyen kicsi dolog kéne, vagy valamilyen sub-compact pisztoly.


  Önvédelemre valami ilyesmit vennék, ha lenne rá lehetőség. Előrántáskor nemakad be a kakas, nem felejtem el a biztosítgatást, stb.
  [​IMG]  De ez a ketegória sem rossz. Könnyű, "igénytelen" cucc.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mit tanakodtok ennyit a semmin?
  Ha Kovács 29 rendőr őrvezető hordhat fegyvert,akkor aki hozza azt amit a fent nevezett,lehessen neki fegyvere.
  Tudja kezelni,tárolni,betéve tudja az odavágó
  jogszabályokat,tud vele lőni,megfutja a psziho tesztet amit a rendőrök,miért ne lehetne fegyvere?
  A rendőrtől is el lehet venni a fegyvert,a rendőr házába is betörhetnek,miről beszélünk?
  Egy jobb kocsmai bunyós ökle is halálos fegyver lehet,vagy egy kempingszék,vizeskancsó,vagy 3 üveg házi lófingató,ha megiszod meghalsz úgyis!:D
  A kis falumban csak az utcánkban van vagy 4 legális maroklőfegyver,a faluban tuti van vagy félszáz,ismerek 5 vadászt,azoknak minden (is)van.
  A fater 72.éves,azóta nem volt fegyveres bűncselekmény a 3500 fős faluban,senki sem lőtte le magát,sem a szomszédot,sem az asszonyt,mit hisztikéztek itt?
  Ki kell találni a jogi szabályozást,be kell vezetni a megfelelő képzést,ellenőrzést,ennek a költségeit bele kell tenni a fegyver árába,és kész.
   
 17. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  Nekem vannak fegyvereim és még senkit sem lőttem le. Én bevezetném az önkéntes katonai szolgálatot 6 hónapos időtartammal és minden rendvédelmi, biztonságiőr, vadász munkakör betöltéséhez kötelezővé tenném. Én önvédelemből egy Taurus Judge Public Deffender .410-es változatát szeretném. Nem öl de nagyon fáj. Amúgy a legtöbb késes önvédelmi videó hatalmas kamu, ha én akarnék késelni akkor csak akkor látnád a kést amikor már kihúztam a véres pengét...
   
 18. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Nekem vannak fegyvereim és még senkit sem lőttem le. Én bevezetném az önkéntes katonai szolgálatot 6 hónapos időtartammal és minden rendvédelmi, biztonságiőr, vadász munkakör betöltéséhez kötelezővé tenném. Én önvédelemből egy Taurus Judge Public Deffender .410-es változatát szeretném. Nem öl de nagyon fáj. Amúgy a legtöbb késes önvédelmi videó hatalmas kamu, ha én akarnék késelni akkor csak akkor látnád a kést amikor már kihúztam a véres pengét...


  Ez a nagyon fáj dolog bedrogozott, vagy eszétvesztett támadónál nem igazán tuti ám. Sokszor nem is veszi észre az ilyen a drog, vagy egyéb cucc, esetleg adrenalin hatása miatt hogy meglőtték, megvágták, megsérült stb.
   
  fip7 and zeal like this.
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ezért kell a stophatás. Nagy kaliberű gumis közelről.
   
  hunter85 likes this.
 20. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása