Civil fegyvertartás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 213
113
Ha esetleg valami balsorstárs tudna támpontot adni...
Női egyénnek (165cm, 64kg) sörétes kellene...
12esből tud valaki istibizi olyat ajánlani ami méretben megfelelő?
Vagy marad a 16os...
Egy jó 20 dupla vagy bock , az nőies de egy 12-es pumpás nem az ! Már IZS/Baikal vagy a török puskák is jók kezdő fegyvernek , ha rákap az ízére jöhet valami komolyabb Olasz bock vagy félautomata Pietróéktól ! Nem kell félni a 20astól én mindenkit azzal tanítanék !

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 213
113
Ó, én is kérdeznék: sportlövészetre (nem trap, gyorspont, steel challenge, stb) keresek én is “kezdő” sörétest.
Amit olvastam a félautomatákról, az alapján inkább sima pump actionre szavaznék - ezekből meg feltűnően kurvasok török darab van, meglepően jó árakon. Ezek mennyire szarok?

Vagy máshogy: milyen pump-actiont ajánlanátok?
Remi 870 , Winchester SXP vagy esetleg egy új Mossberg .

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
1 688
8 900
113
Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit kéne ;)

Figyelj, az otthoni arakat nem ismerem. De nem hiszem, hogy nagy kulonbseg lenne. En peldaul kezdonek siman vennek egy Remington Maverick 88–at. Ez hasznalt, de szep allapotban 500€ korul mozog. Szerintem ez olyan osszeg, amennyi alatt nem igazan veszel semmi ertelmest. Aztan innentol felfele lehet lepkedni. Nekem a Mossberg 500-as szeriaval van tapasztalat, es jo tapasztalat, kedvelem es hasznaltan ebbol is az ertelmes darabok 6-700 €-ert vihetok. Kb ennyitol kezdodnek a jobb Remingtonok is, es ez felett huz a Benelli… de szerintem annyit igy kezdesre nem erdemes kidobni az ablakon.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 213
113
Ezt nézegetem már pár napja lehet jövő héten hazajön !

De van bőven:

• Tetszik
Reactions: cirqle

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
133
309
63
Egy jó 20 dupla vagy bock , az nőies de egy 12-es pumpás nem az ! Már IZS/Baikal vagy a török puskák is jók kezdő fegyvernek , ha rákap az ízére jöhet valami komolyabb Olasz bock vagy félautomata Pietróéktól ! Nem kell félni a 20astól én mindenkit azzal tanítanék !
IZs27est nézegettük már, próbálta a b25ös browningokat, marocchi/beretta gyártmányokat.
Mindenhol az volt a baj hgy a gyári tus hatalmas.
Én olaszt használok 15éve (bár alapelvem hogy olasztól max. cipőt és tésztát szabad venni) maximális elégedettséggel (bock-lapátos és a félautomata mind marocchi).
Németek iszonyat drágák, használtban meg alig van olyan ami női méret és 16 vagy 20as.

• Tetszik
Reactions: ogretankHU

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 213
113
IZs27est nézegettük már, próbálta a b25ös browningokat, marocchi/beretta gyártmányokat.
Mindenhol az volt a baj hgy a gyári tus hatalmas.
Én olaszt használok 15éve (bár alapelvem hogy olasztól max. cipőt és tésztát szabad venni) maximális elégedettséggel (bock-lapátos és a félautomata mind marocchi).
Németek iszonyat drágák, használtban meg alig van olyan ami női méret és 16 vagy 20as.
Maxi igazad van de a tust mindig a lövőhöz kellen igazítani . Szerintem nem is túl nagy költség .

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
1 688
8 900
113
Én is ebben a hitben voltam.
Aztán beszéltem 2 általam ismert fegyvermesterrel.
Utána hápogtam.
Minden cicoma nélkül olyan 120 meg 150et mondtak.

En tovabbra is azt mondom Beretta Vittoria -kifejezetten csajoknak gyartott fegyver- es ebbol is a 691 vagy 693. Vennek hozza megfelelo Microcore recoil pad-et. Ha jol tudom igy 350 es 365 mm kozott varialhatod a hosszt es ezzel 158 es 178 cm kozotti magassaghoz tudod allitani.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 645
8 406
113
Ha esetleg valami balsorstárs tudna támpontot adni...
Női egyénnek (165cm, 64kg) sörétes kellene...
12esből tud valaki istibizi olyat ajánlani ami méretben megfelelő?
Vagy marad a 16os...

Hát a méretben fel kell próbálni, látatlanban senki nem fogja megmondani, hogyan lesz jó.

De itt egy szép csajos 20-as nem vészes áron.

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
133
309
63
Hát a méretben fel kell próbálni, látatlanban senki nem fogja megmondani, hogyan lesz jó.

De itt egy szép csajos 20-as nem vészes áron.

Köszönöm
Múlt 7en még nem is láttam fenn ezt.
Vagy bamba voltam

• Tetszik

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 213
113
En tovabbra is azt mondom Beretta Vittoria -kifejezetten csajoknak gyartott fegyver- es ebbol is a 691 vagy 693. Vennek hozza megfelelo Microcore recoil pad-et. Ha jol tudom igy 350 es 365 mm kozott varialhatod a hosszt es ezzel 158 es 178 cm kozotti magassaghoz tudod allitani.
Egy Beretta nem lehet rossz sörétes ! Árat hazait nem találok tudsz esetleg ?

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 645
8 406
113
Köszönöm
Múlt 7en még nem is láttam fenn ezt.
Vagy bamba voltam

Szerdán rakták csak fel, amikor láttam hogy 20-as kell, gondoltam rákeresek a merkelekbe, abból szokott lenni 16 és 20-as is. Szerintem ha 20-as, kecses puska kell jó választás lehet egy ilyen klasszikus, nívós lapáz, persze meg kell nézni hogy ha nem kotyog, nincs elválva a csövön a forrasztás, nem repedt a tus. Egy kisebb karbantartás, esztétikai felújítás után megbízható és kézreálló fegyver lehet hölgyeknek. Már ameddig az ólomsörétet be nem tiltja az eju..

Egy Beretta nem lehet rossz sörétes ! Árat hazait nem találok tudsz esetleg ?

Hát, finn oldalon van vagy 2500 Euró :D

• Vicces

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
1 688
8 900
113
  • Tetszik