Civil repüléssel kapcsolatos témák

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 354
681
113
Októberben utaztam az egyik vattaúj 321neóval (augusztusi lajstrom), és bejött, halkabb, jók az ülések, kicsit több a lábtér, cserébe használhatatlan az ülés zsebe. :)
A kabinbelső a megrendelő igényeit tükrözi, tehát 1 másik társaság neójával másfajta tapasztalatokat fogsz szerezni... :)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 397
4 239
113

Tu-124 Cookpot
A szovjet folyóra szálló:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 397
4 239
113
Az egyik rokonom egy két lábon járó gondolkodási séma hiba; szereti szidni a...a...tanárokat, a mentősöket, a maszkhasználókat, szóval mindenkit, akit éppen divat szidni.
No meg a mérnököket, de őket évtizedek óta kitartóan. Hiába magyarázom neki, hogy a mérnöknek nem törtvényszerűen szempont a szerelhetőség, meg az örök élet, neki a főnökei által lefektetett elvárásoknak kell megfelelnie.
Autószerelőként dolgozott régen, de romlott az egészsége, úgyhogy iskolai karbantartó lett. Festés, vízvezeték javítás, lakatolás.

Lakatolás: A múltkor is az általa készített saját nagykapuját ütötte nagykalapáccsal., hegesztgette, állítgatta, mert a hőtágulástól vagy télen nem ér össze rendesen, vagy nyáron szorul.
Le is csaptam a magas labdát:
Te vagy már nekem egy lakatos; egy nyomorult vaskaput nem tudsz rendesen megcsinálni, miközben a mérnökök 5 méternél hosszabb orrsegédszárnyakat, fékszárnyakat, csűrőlapokat terveznek. Azok meg az egyik percben felforrósodva állnak a tűző nyári napon, húsz perc múlva meg a -50 fokos, 800km/h órával süvítő levegőnek vannak kitéve, leszálláskor meg még ki is térítik őket a légáramba.
Jól is néznénk ki, ha ilyen lakatosokra bízták volna!:rolleyes::D

Látnotok kellett volna azt a szicíliai típusú villogó fekete szemeit:D:D:D
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
12 075
16 355
113
Hijjnye, azok a képek... :eek:

Reuters: Costly Airbus paint flaw goes wider than the Gulf.
 

altx

Well-Known Member
2019. január 13.
3 415
8 489
113
A pilot crashed his light aircraft into a truck on Saturday after being forced to carry out an emergency landing on an autobahn bridge used by cars, local police confirmed in a statement.


The 72-year-old had been flying from France to the Netherlands, over the German state of Rhineland-Palatinate, when his single-engine began to fail and he had to quickly decide when to bring the aircraft down.


He landed on the Schwarzbachtalbrücke — a 100-meter (328 feet) high bridge close to the city of Pirmasens in western Germany, on the border with France.

 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 354
681
113

Az Aircraft Industries megkezdi az L-410 NG Seawader fejlesztését, sőt a novemberi Dubai Airshow-n már megrendelést is szerzett az amfíbia-változatra a csehországi Kunovicében működő gyártó.

Egy megrendelő 10 millával nem sok, tekintettel arra, hogy a rivális Twin Otter már rendelkezik amfíbia változattal, ám a cikkben szereplő országok nem igazán kapkodnak utána...