Civil repüléssel kapcsolatos témák

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Beni

Active Member
2019. október 18.
43
115
33
Ez is egy érdekes (hajmeresztő..) megmozdulás volt...:eek:
a lényeg 6:00 nal kezdodik.
Bejáratós volt a motor nagyjavítás után és állítólag kokszlerakódás miatt állt be a motor mint a gerely. Ezt nem nagyon értettem (pár hónapja láttam ezt, és az utána következő magyarázó videót), de valami olyan hiba volt, hogy a nagy generál után padon kellett volna meghatározott rezsim szerint üzemeltetni a motort jó ideig (talán óráig is). Viszont a tulaj (aki a gépet is vezette) türelmetlen volt és minél hamarabb ki akarta próbálni. Mivel közeledett a naplemente, ezért a motorindítás és a felszállás közötti időt lerövidítette (nem emlékszem pontosan, de mintha a motorpróbát is kihagyta volna) és ez sem segített a helyzeten.
Amúgy a kényszerhelyzet megoldása szerintem kiváló volt, nem is látszott rajta, hogy mennyire be volt szarva. :)
Végül is géptörés nélkül a reptérre vitte vissza a gépet, nem sérült meg, max a pénztárcája. :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 001
35 066
113
Airbus achieves 2021 commercial aircraft delivery target