Civil repüléssel kapcsolatos témák

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 675
9 297
113

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 068
9 065
113
Kép szerint Moszkvába tartott. Mintha valami békeidős útvonalat akart volna menni. Nem tudom merre kellett volna kerülnie. Elvileg talán keleti irányba, de lehet repülőknek a nyugati kerülés mégis jobb.

Kelet felé az orosz és a fehérorosz gépek mennek, a többiek elvileg nyugatról kerülnek - legalábbis most az összes Moszkvába tartó török gép nyugatról közelíti, de lehet hogy van úgy, hogy kelet felé mennek azok is.
 
 • Tetszik
Reactions: beta

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 450
4 264
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...sokat-es-ennyire-gyakran-a-repulogepek-696503
"Megszaporodtak a járatkésésekkel kapcsolatos hírek az elmúlt napokban, volt olyan extrém eset, amikor 30 órával később szállt fel egy fapados repülőjárat. Az RTL Híradó annak járt utána szerdai riportjában, hogy ennek hátterében valóban az áll-e, hogy nagyon kevés Európában és különösen Magyarországon a légiirányító."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 882
113
Váratlan találkozás a washingtoni repülőtéren

Az SLO „Russia” Il-96-300-as repülőgépe, Donald Trump Boeing 757-200-as, más néven „Trump Force One”, valamint az Egyesült Arab Emírségekből származó C-17 Globemaster III teherszállító.

EJfPKZfNsXQ.jpgVehFpCJP0dg.jpg
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 126
2 971
113
 • Hűha
Reactions: BJani

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 068
9 065
113

Van benne kicsit arról is szó, hogy miként is volt anno a Malév Tu-154-esekkel.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 427
113
 
 • Szomorú
Reactions: fishbed