1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CPMIEC HQ-9

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Phoenix által indítva @ 2013. június 25..

 1. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Kina most Thaiföldet "vette célba" légvégelmi rakétáinak (és páncélozott harcjárműveinek) jövőbeni eladása érdekében.

  http://www.janes.com/article/29388/china-offers-thailand-collaboration-on-missiles-armoured-vehicles
   
 2. Kuruc71

  Kuruc71 New Member


  Kinaiak max ajandekba tudnanak adni barmit is a Thajoknak. Mostansag hgy arra fele kibuktak az intenziv kozpontositot kinai felvasarlasokon, szoval nem tul baratsagos most a viszony.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Lehet ha ezzel akarják puhítani a viszonyt. Nem csak az eladó, hanem a vevő érdeke is egy üzlet.
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Vettek is raketekat. Belinkeltem a Kina topikba.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Úgy, hogy mindenki hülyére vette a törököket, a kínaiakon kívül.
   
 6. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Ha valaki azt gondolja hogy a mai fegyverpiacon barmely komoly gyarto hulyere venne barkit is az nagyon teved. Profik minden tekintetben. Abban hogyan adjak el az arujukat, hogyan domboritsak ki az elonyeit nagyitsak fela konkurencia gyengeit, hogyan vegyenek ra egy kis "jutalekra" ha osszejon az uzlet. ( ennek kulon strategiaja van hogyan orlik fel meg az atlagosnal erkolcsosebb egyen aggalyait is )
  Egyszoval mindenben profik. Ugyan az oroszok nincsenek ezen a szinten de nekik is a penz diktal igy senkit nem vesznek hulyere.
  Abban van elteres hogy ki mire kepes az uzletert.
  Pl az oroszok rendszeresen szerveznek kulon elesloveszetet a leendo vevonek. Az USA gyartok inkabb elviszik egy mar a technikat hasznalohoz akinel van eppen elesloveszet. A franciak nagon nem szeretik a gyakorlati bemutatot ( de elvarjak hogy number one nak tarsd a portekajukat )
  stb
  stb
  Senki nem vett ott senkit hulyere csak a Torokok olyan szintu belelatast igenyelnek amit a tobbiek nem akartak biztositani vagy azert mert igy gyartasi es egyebb hadititkokra derulne feny vagy pedig mert nem akarnak meg egy gyarot a piacon.
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Ha komolyan vennék a törököket, elvégre a NATO 2. legnagyobb hadereje, akkor ilyen szerintem szóba sem jöhetne, hogy haditikok miatt aggódnak.
   
 8. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Az USA tol esetleg a Britek kapnak ilyen szintu hozzaferest de azt is csak ritkan. Masnak eselye sincs. Izraelt is lekoptattak ezugyben .
   
 9. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Beindult az USA hiszigépe.

  Az USA elkezdte fenyegetni azon török alvállalkozókat, akik részt vennének a tendergyőztes Kínai nagy-hatótávolságú légvédelmi rendszer kiépítésében -amennyiben megvalósul a project, hogy semmilyen jellegű amerikai technológiához nem juthatnának hozzá.

  Amennyiben nem valósulna meg a kínai szerződés, úgy a sorban második Eurosam vállalattal vennék fel a kapcsolatot a SAMP/T Aster 30 rendszer kiépítésére.

  http://www.defensenews.com/article/20131119/DEFREG01/311190033/Turk-Industry-Could-Face-US-Sanctions-China-Air-Defense-Deal
   
 10. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Azaz hisztigépe :)
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  Ha Szíriai szállítások miatt egy cég felkerülhet az USA feketelistájára, akkor az USA miért is szállít fegyvereket Szíriába? Fáj nekik, hogy a saját cégeik elesnek ettől az üzlettől és a főnökeik valószínűleg a tökeiket eléggé szorongatják, de ha szarabb volt meg drágább a portékájuk akkor nem csoda, hogy inkább a kínait veszik.
   
 12. chimera

  chimera New Member

  Fordítsuk meg a dolgot? A kínaiak miért nem rettegnek attól hogy a legmodernebb , legmenőbb cuccuk a NATO kezébe kerül? Minden erősségét és gyengéjét azonnal megtudnának,ettől miért nem félnek? Megtanúlnának ellene védekezni , kisugárzási jellemzőit a detektálási távolságokat, frekvenciákat tudnának meg szóval mindent! Ezt nem értem.....
   
 13. desertfox

  desertfox New Member

  Talán mert Törökország ahogy hírekből látszik is nem annyira elkötelezett NATO tag.
  Saját idegen barát felismerő rendszert rak be vadászgépeibe. stb. stb.. Kínai légvédelmi rendszer rendszerístése kilátásba helyezése, következő S-400 légvédelmi rendszer ? :D a világ változik.
   
 14. Fade

  Fade Well-Known Member

  ijasz: Tessék nem belemagyarázni olyan dolgokat amiket te képzelgesz oda.
  "“Turkish entities to be involved in this program in partnership with CPMIEC would be denied access to any use of US technology or equipment in relation to this program,”"

  Nincs semmi "semmilyen jellegű amerikai technológiához nem juthatnának hozzá."
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Par eszrevetel:
  1. Ha a raktetak sebesseget vesszuk alapul az amerikai Patriot az egesz mezonyt veri.
  2. Torok reszrol politikai dontes szuletett nem szakmai, mivel valszeg ez a rendszer igerte a legnagyobb merteku tehtranszfert. Szoval beertek a kicsit savanyubbal, kicsit sargabbal csakhogy az ovejuk lehessen.
  3. A kinaiak azert nem felnek odaadni nekik, mivel ez a QH-9 alapbol lebutitott valtozatarol van szo, ami kimondottan export cellal lett kifejlesztve. Ha megnezitek a kepeket amiket fennebb linkelgettem, meg az inditokontener formaja is mas.
   
 16. chimera

  chimera New Member

  Mackensen
  Nem hiszem hogy a Törökök megvennének egy lebutított rendszert,vagy ha igen akkor alapvetően tovább akarják fejleszteni! Egy lebutított rendszer azt is jelentené hogy korszerűtlen, elavúlt nem megfelelő stb stb
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Ha jól emlékszem csak a kínaiak vállalták a céllövészetet abban a formában, amiben a törökök kérték és eltalálták a célt. Mi ez ha nem szakmai döntés? Arra én sem adnék, ha jönne valaki, hogy az övé a legjobb gép és a legjobb ajánlat, de amikor megkérem, hogy tartson egy bemutaót akkor az a válasz, hogy ááá azt nem lehet.
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Egy legutitott rendszer nem jelent feltetlenul elavultat. Ezt amugy mindenki csinalja, az amik is. Az az AMRAAM ami az amerikai gepeken van, teljes erteaku valtozat, amit pl Magyarorszagnak adnak el, csokkentett kepessegu. De gyanitom, hogy ezt nem hardwar szinten csinaljak, hanem softwaren. Azert van akkora tamtam a forraskodok korul.
  A kinai rendszer, mint lathato hardver szinten is kulonbozik igy lehet hajlandoak a forraskodok atadasara is.
  Amugy ez nem is titkolt szandeka a torokoknek, hogy nekik sajat raketa kell.
   
 19. chimera

  chimera New Member

  Szerintem igen nagy hiszti lenne ha az USA csökkentett verziókat adna el bármiből is! Egyszerűen túl nagy a kockázata hogy kiderül ! Na meg mindenki tart éleslövészeteket amit gyakran határértékeken próbálnak ki ,hamar kilógna a lóláb!
  Nem hiszem el hogy pl az USA F-16 block 40 többet tud mint bármelyik amit eladtak külföldre . voltak UL-ek hogy a törököknek pl azért kell saját IFF hogy az Izraeli és USA gépeket is meg tudja célozni a radar , de soha sem volt ez konkrét! A saját Amraam-jaink meg egyszerűen csak régi változatúak nem pedig C-5/7 a csörgőkígyok meg egyszerűen nagyon régiek (AIM-9L ) ,nem X verzió persze ! Talán pont ezekért kell Európának saját vadászgép,saját lérak , saját tengó stb hogy saját kézben legyenek ezek a dolgok.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Joker, igen valszeg az is zavarhatta oket, hogy leszarjak oket.
  Chimera, soha nem volt titkos ez a dolog. Csak a nagyon kozeli es penzes szovetsegesek kaptak olyat mint az amik (Izrael, Anglia, Szaudiak)
   

Ezen oldal megosztása