Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szvsz az övpáncélt ne a bulge alatt keresd.Lehet volt már:
https://battleshiptexas.org/battleship-updates/
A folyamatosan frissülő képek miatt.
Ahogy lebontották a “bulge” övet (maradjunk most ennél a tömör elnevezésnél) kerestem az övpáncél lemezeinek felbukkanását, de nem látom sehol….
Korábban el lettek távolítva a pályafutása végén?
Nem ismerem ennyire konkrétan a USS Texas történetét csak a képek kapcsán lett hiány érzetem.
A bulge utólag került fel a jellemzően I.Vh.-s eredetű hajókra,Szvsz az övpáncélt ne a bulge alatt keresd.
1. a bulge jellemzően a torp ellen van - ha nem később, a stabilitás miattA bulge utólag került fel a jellemzően I.Vh.-s eredetű hajókra,
más a funkciója, s nem teherviselő szerkezeti elem(páncél függesztés szempontjából semmiképpen).
Úgy vélem ezek miatt az övpáncélt nem helyezték át.
Értelme se lett volna.
USS Pennsylvania 1944-es szárazdokk fotóin jól látszik (és a modelljén is), h az övpancél/páncélöv helye a bulge alatt van - az eredeti helyén-
felfelé kilóg a bulge alól a hajó eredeti oldal fala(hull) mentén.
Ettől függetlenül a Texas fotóit lehet rosszul nézem.
Majd neki futok újból.
Az övpáncélok hajóként változó módon, de lenyúltak a vízvonal alá teljes terhelésnél.1. a bulge jellemzően a torp ellen van - ha nem később, a stabilitás miatt
2. az övpáncél nagy részben a vízvonal felett van
Tehát ha alul a bulge elbontásra kerül, akkor nem nagyon fogod megtalálni alatta a páncélövet
Legalábbis a Texas-nál.
Ha megnézed a képeket, amiket betettem, akkor látni, hogy a vízvonal alatti lemezeket cserélik ki.
Stimmt, de nem annyira hogy ezeken látsszon - szerintem.Az övpáncélok hajóként változó módon, de lenyúltak a vízvonal alá teljes terhelésnél.
Az általad betett rajzon is, és az övpáncél alsó felét a bulge takarja ergo a bulge teljes lebontásával az alsó szekciót látni kellene, pláne az alulról felfelé készült fotókon- belátni lemezek alá/mögé. S bár az páncél lefelé vékonyodhat (szürke az csatolt ábrádon), úgy vélem látni lehetne/kellene.
Majd végig nézem újból mert lehet mégis látható csak a nem az én szememnek elsőre.
Őszintén szólva a korai amerikai egységek kívül estek eddig az érdeklődésemen. Dehát mit lehet tenni ha ez az egy maradt.Stimmt, de nem annyira hogy ezeken látsszon - szerintem.
Aztán fene tudja. Érdekel, hogy majd mit derítesz ki.
Egy ilyet mindenesetre találtam róla