Csatahajók - múltja, jelene és esetleges jövője

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szerintetek lesznek-e újra csatahajó osztályba tartozó hadihajók?


  • Összes szavazó
    159

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
744
2 619
93
HMS Repulse in dry dock, 1939
6we43rpw6b6d1.jpg
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
744
2 619
93

'X' and 'Y' Mark II 15-inch turrets of the battlecruiser HMS Hood during construction

x-and-y-mark-ii-15-inch-turrets-of-the-battle-cruiser-hms-v0-anczfzep3wad1.webp

Komment:
"Mattzo12

The Mark II turret was unique to HMS Hood and had a distinct look. This has several improvements over the Mark I turret as fitted to the Queen Elizabeth and Revenge classes:
  • Nominal cycle time reduced from 36 seconds to 32 seconds (although 30 seconds was achieved in practice with the Mark I).
  • Maximum elevation increased from 20 degrees to 30 degrees, which increase maximum gun range with a worn gun and a 4 crh shell from 23,400 yards to 28,500 yards.
  • The armour of the front plate was increased from 13in to 15in.
  • The armour of the forward part of the side was increased from 11in to 12in.
  • Sighting ports moved from roof to turret face, which allowed the superfiring turret to fire directly over the lower turret.
  • All four turrets were equipped with 30 ft rangefinders.
  • Flash-tighness improved to handing room cordite hoppers and the cordite hoist cage
  • Flash door added to the hoist well.
  • Adjustable anti-surging stops fitted to shell hoist, which enabled longer shells to be carried.
  • Mechnical improvements to the training gear and gun run-out.
This did come at a cost - mounting weight increased from 770 tons to 880 tons."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
744
2 619
93
Then & Now: In Oslo, steel plates from the German battleship Tirpitz continue to be a part of everyday life, you can walk and drive over them. The city’s Agency for Water and Sewerage Works acquired a substantial amount of steel from Tirpitz. These steel plates are still in use today.
q4xn3srofk6d1.jpg