J-20 Mighty Dragon (Chengdu,Kína)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
A PLA légierő J-20-as vadászgépei a Kínai Kommunista Párt 100. évfordulója tiszteletére rendezett katonai parádé légi részének próbáján. 2021. május

4642071_original.jpg

4642383_original.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 850
113
Olvas utána ,melyik hajtómű melyik generációhoz tartozik.

Kína a j-20 a 4 generácisóban sorolja értem 8ezt mindenki tudja oké ott úgy számolják , Attól még a teljesítményük azonos lesz mért bonyolítasz túl mindent ? kérdésre kérdés a válasz

A 30-as és a WS-15 nem egy generációhoz tartoznak

továbbra is várom a választ.



Miért? Nem egy generáció ?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Kína a j-20 a 4 generácisóban sorolja értem 8ezt mindenki tudja oké ott úgy számolják , Attól még a teljesítményük azonos lesz mért bonyolítasz túl mindent ? kérdésre kérdés a válasz



továbbra is várom a választ.



Miért? Nem egy generáció ?
Nem.
Te 5.és 6. generációról írtál most meg negyedikről.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 463
113
Csak pont azt nem mondja meg, hogy konkrétan mely alakulat, csak épp utal rá.
Az adatokból persze ki lehetne következtetni, csak sem időm, se kedvem.

BEIJING, June 21 -- It was learned from the PLA Air Force on June 18 that a batch of J-20s, new-generation stealth fighter jets independently developed by China, has been recently commissioned to a heroic aviation group of the PLA Air Force.

The hero aviation group is the No.1 aviation group with a brigade under the PLA Air Force, which has been bestowed the honorary title “Pioneer Aviation Group in Strengthening the Military” by China’s Central Military Commission (CMC) in 2019.

The first-generation pilots assigned to this group have made the first records of air combats, dog fights, and night battles in the history of the PLA Air Force on the battlefield to resist US aggression and aid Korea, where they had shot down and stricken 92 enemy fighters in total.

In addition to this group, the J-20s were also announced by the PLA Air Force in October 2019 to be commissioned to the “Wanghai Fight Group”, also a unit with outstanding combat exploits of having shot down 59 enemy aircraft and embracing many combat heroes such as Wang Hai and Sun Shenglu.

According to an official from the PLA Air Force, the commissioning of J-20s to such heroic aviation groups is bound to further enhance the comprehensive combat capabilities of the PLA Air Force, and facilitate their sacred missions of safeguarding national sovereignty, security, and development interests.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson