1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dassault Mirage 2000

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  RIAT2017
   
  fishbed likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A kondirendszer dolgozik?
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Gyönyörű madárkák, én Ostravában láttam őket, csak ott még nem volt se díszfestés, se ilyen elegáns sivatagi színek, mindkettő sima szürke-zöld festésű volt. De jó (hangos) műsort repültek!! :D
  Saját fotó?
   
 4. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Jó hangosak és gyorsak is!
  Igen, saját.:)
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member  Ez még nem volt?
   
 6. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ilyet se láttam még Mirage-2000-től.

  [​IMG]
   
  fishbed, Terminator and arbalest like this.
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Tanulnak a Gripenes fiainktól, jól megmutatták nekik - már ha ez egyáltalán direkt volt!! ;):)
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Azért egyszer átadja magát a NATO a múltnak, olyan csodás kis párok tudnának itt ott kialakulni a jelenlegi szövetségesek közt, hogy öröm lenne nézni!
  Görög - Török
  Magyar - Román
  Gibraltár környékén Brit - Spanyol jut most csak így hirtelen eszembe...
   
  misinator, ghostrider and fip7 like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kamu az egész, szokásos médiahülyeség és UL terjedés. A BMS fórumot az egyik görög pilótától jött az infó.

  No, its a Greek Frigate during national exercise a couple of years ago here in the Aegean. Photo taken from the friend pilot, HAF 332sq with a M2k BGM bird, and a practice ("captive") AM-39 Exocet antiship missile-monster. [​IMG]

  A local (Greek) military journalist, also friend, recently uploaded these 2 photos in his Twitter profile, then all sh@t started around inaccuracies, false info for either side propaganda etc etc.
   
  BiancoGasto, Terminator and rudi like this.
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Arrol nem is beszelve hogy nem hogy a raketa de maga a Mirage is benne van a fregatt legvedelmi zonajaba. Igy sosem inditanak inkabb 50-100-150 km re a celtorl radarhorizont alol. Az az nagy valoszinuseggel a freghatt semmit nemlatna a Miragebol csaka kozeledo raketat.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem erről szól a történet. Szó nem volt arról, hogy indítani akarták volna a rakétát. Csak már egyesek azon is felháborodnak, hogy ilyen fegyver befogás történhet. De mint kiderül, hogy még erről sem volt szó.
   
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  OK csak eppen egy kielezett helyzetben ha te tuzvezeto radarral megvilagitasz egy ellenseges celpontotakkor annak annyi oga van loni rad mint pl egy rendornek akire fegyvert tartanak es eppen csoretoltik azt. Ezert akadtak ki a japok is par eve amikor a kinaiak ugyanezt csinaltak veluk. Tehat ha mar a gorog gep ijesztgetni is akarna azt biztos nem ilyen tavolsagrol tenne ahonnan az ESSM masodperceken belul lerobbantana az egrol hanem teszem azt 40 km kornyeken ahol pikk pakk lebukhatna a radarhorizont alaelkerulve a lerakot de ugyanugy elektronikusan kiabalva " megb@szlak Erdorgan"
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem, semmi joga nincs rá lőni. A hidegháború alatt több százszor vagy akár ezerszer történhetett ilyen mégsem lőtt le senki senkit...

  Sajátos lelövések listája a cikk végén.
  https://htka.hu/2018/08/11/veletlen-raketainditas-a-baltikumban-kapcsolodo-esetek/
   
  fishbed and ghostrider like this.
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Tuzvezeto radarral valo befogas eseten hadihajoknal mara kapitany merlegelesi joga hogy mikent reagal ra. Passziv vagy aktiv modon. !!!Amennyiben a fegyverhasznalat mas objektiv modon biztonsagosan nem erositheto meg ( jelenesetben radarhorizont alol valo ASM inditas) ugy a tuzvezeto radar hasznalata mint fegyverhasznalat is minositheto ami egy felhuz egy csomo sorompot az ellenintezkedesek tarhazanal.

  Az hogy a kapitanyok meg itt is igyekeznek visszafgottan viselkedni az az o szemelyes dontesuk de egy heves vermersekletu vagy eppen szemelyesen erintett CO esetben basrmi elofordulhat es az EW besugarzas elmentett adatai alapjan sem hazajanak sem neki nem kell sokat magyarazkodnia hogy miert is hasznalt eles fegyvert.


  Ismet mondom. A helyzet ugyanaz mint amikor a rendor elfog egy bunozot az fegyvert rant es CSORETOLT. Van joga a rendornek fegyverhasznalatra?
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Bocsánat, de szerintem nem. Mert a bűnözőnek semmilyen RoE-t nem kell követnie és nem egy fegyveres szervezet tagja. És ez alapvetően meghatározza azt, hogy magányos idióták nem cselekszenek. Ezért nem lőttek le magányos cowboyok szándékosan soha senkit. Tévedésből sajnos igen, lásd az iráni Airbust 1988-ban. De, hogy egy emelkedő célt hogyan sikerült támadó gépnek azonosítani, az is megérne némi boncolgatást.

  Full békeidőben 99,999%-os biztonsággal tudható, mint mi van. Senki nem fog tüzelni. Ellenben egy magányos bűnöző esetén ez rohadtul nem áll fent.
   
  fishbed and ghostrider like this.
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  En sem normal bekes korulmenyekrol beszelek hanem amikor mar eleve feszult a szitu illetve minositett a helyzet. Pl a Torok Gorog vitaban DEKLARALTAN mindket fel reszerol a terseg hadmuveleti teruletnek van misoitve. Es nem ez az egy ilyen terulet. Van par terulet ahova behajozva a tengereszek extra "haborus" potlekot kapnak meg akkor is ha egy puskaloves vagy egy radarbefogas sem tortenik mar evtizedek ota. Azonban ott a szabalyok teljesen masok. Ott mindenki mashogy reagal.
   

Ezen oldal megosztása