1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dassault Mirage F1

Diskurzus a(z) '3. generációs típusok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ennek kb. annyi realitása van, mint egy román-magyar katonai szövetségnek...
   
 2. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Fehér Tamas volt a Tacsko0 is egyben ....jól emlékszem?
  Amúgy a csávó írogat neked e-mailban?
  Biztos "szeret" veled beszélgetni.:DDDD
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 4. desertfox

  desertfox New Member

  @molnibalage Nagyon nem csipázom amikor kóstolgatsz , itt nyilvánosan, írd meg privibe válaszolok, de az hogy a Te általad képviselet lenéző stílusba itt játszod a nagy királyt, attól kivagyok.
  Kérdezem Én , ki a vagy Te , hogy nekem osszad az észt ?
  Szerintem marhára nem vagyunk egy szinten sem társadalmilag , sem gondolkodásilag. Légyszíves kérlek törődj a saját kis gondolataiddal.
  KÖSZÖNÖM
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mi kóstolgatás abban, hogy kimondom a nyilvánvalót...? Miféle fenyegetést jelent néhány Mirage F.1 gép egy olyan hatalomnak, aminek százas nagyságrendű elsővonalas csapásmérője és élvonalbeli vadászgépe van...? A RAF első vonalas gépparkjának cirka 7-8%-a - 12-14 vadász és csapásmérő különösebb erőfeszítés nélkül verné le <b>a teljes argentín légierőt és haditengerésztet</b> a Mirage F.1 gépek megérkezése után is. Jelenleg még ennyi sem kell.

  Az argentín haderő ma falklandon legfeljebb egy hotdogos standot tudna elfoglalni, ha a tulajnál nincs fegyver és minden angol katona elhagyja a szigetet...

  Szóval saját fényezésed helyett inkább gondolkodj... Mondjuk a magyar UAV fejlesztés ötletelésnél már láthattuk, hogy mennyire vagy képbe. Kb. semennyire...
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az hiszem ezt a részt írásaim megvilágítják. Azt, hogy te ki vagy, azt a kommentjeid színvonala alapján már tudjuk...
   
 7. desertfox

  desertfox New Member

  Szóval a személyeskedésedre gondolok, de nem akarom megmagyarázni azt ami egyértelmű.
  Tökéletesen látod a dolgokat @molnibalage , semmiféle politikai és katonai jelentősége nincs 16db Mirage vadászgépnek.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Politikai lehet, de hogy katonai nincs, az ziher. Viszont pont emiatt politikai sem biztos, hogy van. Nem jelent fenyegetést = kinemszarja le. Ennyivel kevesebb pénz kell az EU befizetőknek a spanyoloknak odaadni...

  Melyik részét nem érted annak, hogy a '82-se szinttől és fényévekre vannak ezekkel is összességében, mikor az angoloknál egy akkora katonai támaszpont van ott, ahonnan gépek tucatjai is üzemelhetnek és a gépek is megvannak. csak le kell zavarni azokat? A britek képességeihez és lehetőségeihez képest ezek az a gépek semmit sem jelentenek.

  Mintha egyébként nem túl régen lett volna hír, hogy az argentín HT több egysége fél-egy éve nem futott ki, mert nincs pénz a karbantartásra. A légierő szuperszonikus gépei majdnem 1 éve leálltak. Szeritned akkor a nagy összkép szempontjából mit számít ez...? Semmit.

  Ha nem lenne presztízs és hosszútávú gazdasági kérdés Falkland Mt. Pleasentet úgy kéne a költségcsökkentés miatt bezárni, hogy csak úgy nyekkensz, mert semmiféle relális alapja nincsen ebben a pillanatban a támaszpont fenntartsának azt leszámítva, hogy a teljes lezüllést így elkerüli, mert karbantartják. Drágább lenne talán feltámasztani mint úgy, hogy ott van 3-4 EF és néhány mentőheli meg néha talán lerucan oda ez-az.

  A személyeskedés részt nem értem. Ha valakinek nincs arányérzéke és ezt kimondom, az személyeskedés? Az olyan, mintha kimondanád, hogy Usain Bolt gyors, én meg lassú vagyok hozzá képest. Ebben mi a személyesekedés...? Ez tény. Mert ő 9,6 alatt futja a százat én meg 14 sec táján.

  Nos, aki szerint 16 darab EF-hez képest kőkorszaki gép számít a mérleg serpenyőjében úgy, hogy más képességek totálisan hiányzonak és csak a RAF bír 110 db Tornado GR.4 és cirka 100 darab EF-fel annak nincs arányérézke. Ez nem személyeskedés, ez tény.

  Semmiféle korszerű légvédelmi rombolóval vagy cirkálóval nem bír az argentínok flottája, na nem mintha nagyon ki tudnának futni...
   
 9. desertfox

  desertfox New Member

  http://www.express.co.uk/news/world/419522/Jet-fighter-threat-to-the-Falkland-Islands

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/falklands-alert-argentina-strikes-145million-2121901

  Csak 2 angol cikk. Régebbi.
  <b>2 db Eurofigher állomásozik ott.</b>
  Engem nem érdekel a kis fejedben lévő gondolatok nem akarlak meggyözni.
  Az hogy 110db Tornadoja van Angliának a világ másik végén.... Az egy Falkland szigeteki konfliktusban sokat nem oszt nem szorozz.
   
 10. doberamann

  doberamann Member

  http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_the_Falkland_Islands
  hm...
   
 11. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @desertfox

  Pedig érdemes lenne ezúttal figyelned molnibalage-ra.
  Alapvetően abban látom a problémát, hogy a Falkland-szigeteken állomásozó jelenlegi brit haderőt veted össze egy jövőbeli, egyelőre kérdéses képességekkel rendelkező argentin haderővel. Az Egyesült Királyság 10-nél több tanker géppel és rengeteg szállítógéppel rendelkezik, ezekkel tulajdonképpen nem okoz problémát pár óra alatt egy komplett repülőszázad letelepítése Dél-Amerikába, emellett feszített tempóban az angol flotta nagy része is leérhet 2-3 nap alatt.

  DE!

  Ez csak egy olyan helyzetben fordulhat elő, ha Argentína teljesen titokban tud tartani egy komplett katonai mozgósítást, amely azért hetekig-hónapokig tart. A britek nem hülyék, valószínűleg árgus szemekkel figyelik Buenos Aires minden lépését és elképzelhető, hogy ha egy argentin egység megközelíti a szigeteket, arról előbb tudnak, mint maga az argentin vezetés. Ha egy támadás tényleges előkészületeit vélik felfedezni, akkor nagyon rövid időn belül akár megtízszerezhetik a katonai jelenlétet azon a két sziklán, egy ilyen erővel szemben Argentína pedig már tulajdonképpen tehetetlen.
   
 12. honved

  honved Well-Known Member

  Argentínában jelenleg, max., a politika szintjén emlegetik a szigetek visszavételét, azt is belpolitikai okokból. Az ország gazdaságilag eléggé a béka segge alatt van. Haderejük nem mérhető a NATO tag Britt haderővel, jelenleg. A történeti hűséghez persze hozzátartozik, a szigetország katonai vezetői, a költségvetési megnyirbálások után, gyakran riogatják a hazai közvéleményt, egy újabb Falklandi háborúval, amit a "kis pénzű Brit haderő most elveszíthet" felkiáltással hirdetnek manapság. Az Argentin katonai képességekről nem sokat tudunk, de feltételezhető nem sokat fejlődött az elmúlt években.
   
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  82ben britek visszafoglalták Argentinoktól a szigeteket.
  Azóta annyi változott, hogy az Argentin hadsereg árnyéka 82es önmagának, tényleg lényeges fejlesztés kb 82 elött 30+éve volt.
  Britek eközben meg ugrottak egy generációt.
  ja és rendes helyőrség van Falklandon.

  Miről beszélünk?
   
 14. desertfox

  desertfox New Member

  @GrGLy
  A lényegében azt írtam hogy ez komoly fenyegetetség angliának , mert eddig a térségben volt 2 vadászgépük és kb ennyi. Ha már le kell vezényelniük hajókat és vadászgépeket , ezzel már Spanyolország el is érte céljait az eladással , sehol nem írtam támadást megszállást , főleg amit Molinnnak írtak speciális commandos rajtaűtés féle tervezgetés, mert nem látom realítását. Te is tudod hogy Anglia jelenleg Sziria és Giblaltár környékén és még pár helyen áll helyt az hogy még 1 hellyel többre kell figyelni lehet pont elégséges, hogy rád kevesebb figyelem jusson. Azért írtam a többit majd a történelem pennája írja meg.
   
 15. doberamann

  doberamann Member

  "Nem jelent fenyegetést = kinemszarja le. "

  Ennél jobban nem lehet kifejezni a helyzetet...
  Ha meg nem fogod fel az már a te bajod.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Na desert, nalam most repult le az ekszij...

  <b>2 db Eurofigher állomásozik ott.</b>

  Röhejesen komolyatalan érv.

  A Sivatagi Vihar előtt 0 jenki és koalíciós gép állomásozott Irak mellett. Oszt mégis szétrúgták a seggüket. A jenkik 72 óra alatt akkora vadászerőt dobtak át, hogy felkockázták volna az iraki légierőt pikk-pakk...

  A II. Vh előtt sem volt egy szem jenki alakulat Európában, az valahogy mégis az Elbánát találkoztak a szovjetekkel.

  1982-ben Falklandot úgy foglalták vissza az angolok, hogy tucatszám lőtték le az argentín gépeket mai szemmel kőkorszaki technikával úgy, hogy a szigeten nem volt támaszpontjuk és komoly vadászgépük és mai szemmel komoly hajójuk 0 darab volt, AWACS support sem volt.

  Soroljam még, hogy leessen...? Egy 14 évesnek több esze van, mint neked. Nekem legalábbis több volt már ennyi idősen...

  Melyik részét nem értetted annak, hogy <b>pusztán elhatározás kérdése az, hogy mennyi gép legyen ott.</b>..? Légvédelem, AWACS, amit akarsz. <b>És van miből küldeni</b>. Argentínában az emúlt 1 év arról szólt, hogy akkor <b>most megszűnik -e a vadászrepülőgép fegyvernem vagy sem</b>... Miféle fenyegetésről beszélünk..?

  És nem, nem kell, mert ezek a gépek pontosan ugyanúgy a hatósugaruk határán tevékenykednének, <b>már ha egyáltalán van csapásmérő képességük</b>. Ha van, akkor is az milyen..:?

  Mert ma nem szutyok Blowpipe meg radar és AWACS support nélküli Harrier, hanem <b>full BVR képességű AWACS és tanker supportos EF várná őket</b>, néhány év múlva Meteorral. Egy kétgépes EF CAP erőlködés nélkül szedne le egy 8 gépes Mirage F.1 támadóerőt, azok még rakétaindítási távolságba sem igen tudnának kerülni. Harcértékük szinte 0 lenne, mert a hatósugaruk határán operálnak. Az EF-ek meg repülhetik a 6-8 órás CAP-ot is. AWACS fentléte esteén még az sem kell, mert akkora távolságból kiszúrná a gépeket, hogy a készültségi gépeket simán lenne idő emelni. Az EF gépek akkor szállnának harcba amikor nekik jólesik és minden előny náluk van.

  Azt sem fogod fel, hogy semmiből a támaszpontot nem tudják sem elfoglalni sem kiiktatni a rendelkezésre álló erőkkel? Modom, a két gép kb. azért van lent, hogy a támaszpontot üzemeltessék és folyamatosan üzemképes legyen. Jelen állapotban <b>semmi nem indokolja, hogy bármi lent legyen ott</b> és ez még egy jó ideig így is marad, hiszen az érkező F.1 gépek sem rendelkeznek az "instant hadrafoghatóság cheat"-tel...

  Nem is értem, hogy minek tépem a számat, a 2+2 is túl bonyoult dolog számodra...
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez egy elég furcsa megjegyzés, mert összevetve bizonyos képességeket a '82-es brit haderővel összemérve a mai "kispénzű haderő" hülyére pofozná a '82-es brit erőket. Lehet, hogy nincs lapostetejű, de azért kispénzűnek nevezni egy olyan országot, aminek 200 darab első osztályú csapásmérője és vadászgépe van, azért az elég merész.

  Lehet, hogy nincs már meg a brit gyarmatbirodalom, de bizony az ország jelenlegi méretéhez és súlyához mérten a légierő és más fegyvernemeknek is megvan a power projection képessége. Nagyon sok ország szeretne annyira lesajánlt lenni, mint az angolok...
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  Az angolok haditengerészet megkapta a 6-dik type 45 rombolót .
  Ezek mellé nagy valószínű hogy 2 rephordozójuk is lesz f-35 fedélzetükön .

  Az orosz haderő csak álmodozhat olyan erőről mint amilyen az angoloknak lesz !
   
 19. Fade

  Fade Well-Known Member

  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2077493/It-simply-inconceivable-Argentina-Falklands.html

  Itt pedig megtekinthető 42es amiről a cikkben szó van:

  http://www.network54.com/Forum/211833/thread/1359049729/Argentinian+Navy+hots+the+News+again%3B+T42+DDG+sink+in+Harbour%21%21%21

  :D

  Ahogy olvastam Mekokhoz, TR1700hoz Németek nem szállítanak semmit mert Argentinok nem fizettek, nem fizetnek. Ahogy olvastam nincs egységük amit örjáratra küldhetnének.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Még egy cikk az uzletrol.
  http://www.aereo.jor.br/2013/10/06/argentina-investira-us-2-bi-em-suas-forcas/
   

Ezen oldal megosztása