1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dassault Mirage III/Mirage 5/ IAI Kfir

Diskurzus a(z) '2. generációs típusok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  De miért nem vettek az izraeli F-16A készletekből, vagy orosz gépeket, vagy bármit, ami fiatalabb mint a nyugdíjas tábornokjaik?
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hogy a tábornokjaik is tudjanak repülni velük:D
   
 3. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mirage evolúció.

  [​IMG]
   
 5. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  Mirage 5
  [​IMG]
  FullHD
   
 6. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  F-21 Lion FullHD
   
 7. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Kfir C-2

  [​IMG]
   
  rod666 and fishbed like this.
 8. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ausztrál Mirage-III
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 9. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  Mirage 50
   
  misinator likes this.
 10. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  Mirage III
   
  fip7, misinator and Tcat like this.
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem egy irás,sok apró.A Kfir bár a Mirage IIIon alapszik,egy másik gép.Kijavitották annak hibáit,jóval erőteljesebb,3.generációs gép.Mintha az F5öst viszonyitanád az F20hoz.A legmodernebb izraeli harcelektronikát kinálják hozzá.És olcsó és viszonylag könnyű üzemeltetést igérnek.Mikor a zsidók áttervezték a Miraget,kifejezetten törekedtek rá,hogy az legyen.Igazábol a gá-s dogfight az,amiben hátrányban van.De van sisakcélzója,szinte bármilyen IR rakéta integrálható hozzá,és a Derby ER magában is elég veszedelmessé teszi.Tehát el is kéne jutnia odáig az ellenek,hogy gépágyus harcra kényszeritse.Főleg,hogy simán le tud lépni egy F16ös elől.Szóval ha hozza is azt,amit az óhitűek igérnek,egy igazi tescogazdaságos vadászbombázó.
  https://thaimilitaryandasianregion.wordpress.com/2015/10/24/kfir-block-60/
   
 13. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Danke sör!Csak momentán nem tudom elölvasni,sztrájkba lépet a forditprogram.
   
  Shadow likes this.
 15. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem értek angolul,forditó nélkül meg vagyok lőve.Ki akarják cserélni a hajtóművet az F414re?Az úgy már lehet,hogy drága lesz.Ennek a gépnek csak addig van értelme,amig olcsó.Negyedáras támogató gépnek nagyon is megfelelne.De ha megközelitti az új gépek árának a felét,már nem olyan szép a leányzó fekvése.Ha meg meg is haladja,többe kerül a leves,mint a hús esete.
   
  ravenlord likes this.
 17. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ha jól értettem csak a kolumbiaknak van felkínálva il részben ők is akarják az erősebb hajtóművet.
  Egyébként nekem a gép bejön főként a fegyverzet hozzá. Azért az derby il phyton 5 ös rakéta nem alap fegyverek.
  Lehet hogy sokkan lenézik. Ha viszont azt nézzem hogy pl a horvatoknak tőkéletesen megfelelt volna a mig 21 ek helyet kb 10-15 évig, mert egy haszalt F-16 al se lettek volna előrébb. Akkor lehet már egy kicsit máskép tekintek rá. Pláne ha adják hozzá azokat a beigért légiharc rakétákat is.
  10-15 év meg bőven elég arra hogy anyagilag és logisztikaliag ki tudjanak gazdálkodni egy 4+++ vagy 5 ik generácios géppet.
  Jelenleg a bolgárok is úgy néz ki hogy egy fapados csomagú F-16 ot kapnak. Mert pénzük nincs. Nos mivel járnának előrébb? Egy fapados képesség hiányos F-16 al. Vagy egy teljes képességű kfir el? Szerintem inkább az utóbbival. Mert ha így haladnak hogy pénz alig van akkor mikorra fogják kihasználni il elérni a 16 ok képességeit?
  Na ezt hívják úgy hogy csecs.
   
 18. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Danke sör.Szerintem elektronikailag és fegyverzeti téren Gripenböl csak az E hozza azt,amit a zsidók ajánlanak-negyed áron.6tonnát fegyverzetet vihet.És bármilyen NATO kompatibilis fegyver integrálható hozzá.30év/8000óra élettartamot,és olcsó üzemet igérnek.Egy téren van csak hátrányban,a manőverező gá-s harcban.A Gripen E-t én elfelejteném.1 század F35,mellé 2-3század upgredelt Kfir.F35 biztositja a légteret,semlegesiti a komoly légvédelmet,a Kfir meg a levegőbe reit mindent,ami a földön van.És támogathatja a 35öst is bvr harcban.
  Eddig úgy volt,használt F16okkal váltják a kiöregedő Kfirjeiket a kolumbiaiak.Ugy látszik az amiknak ott is vastagon fogott a ceruzájuk
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem. BVR-ban is. Kb. huszadjára magyarázom el, hogy BVR-ban erős faktor a gyorsítási és emelkedő képessége. Ezen a téren a gép a MiG-21F szintjén van.
   
 20. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  4db AAM rakétával 2M-re képes.Derby-ERnek 100km hmz-t irnak,de integrálható hozzá akár a Meteor is.A lopakodó F35röl kapot datalink alapján ugrásbol inditja a bvr rakétáit,majd lelép.Az inditott rakétáknak a 35ös adja az pályakorrekciós jeleket.Erre bőven megfelel.Ugyancsak jó arra,hogy SDB hordozó legyen.Radarhorizont alatt várja az F35 parancsát,és támad amikor alkalmas a helyzet.Mk82böl meg fülig lehet pakolni-ha már a légvédelmet kiiktattuk.Támogató gép szerepére bőven megfelel.Probléma az,hogy olyan drágák az új gépek,hogy a magunkfajta kis országok képtelenek belőlük elegendő mennyiséget vásárolni.Egy ilyen vegyes gépállomány lehet megoldás.FA50 az egyetlen gyártásban lévő "nyugati" nem 100milkás harci gép.A másik jelöltem a támogató gép szerepkörére-de az ugyanazzal az Elta AESA radarral mint a Kfir, már 50milcsi állitólag.Bár ahány irás,annyiféle ár
   

Ezen oldal megosztása