1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dassault Mirage III/Mirage 5/ IAI Kfir

Diskurzus a(z) '2. generációs típusok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Továbbra is képtelen vagy megérteni...
  Magad előtt látod azt, hogy aki zsír új no.1. F-35A-t vesz, az majd azok mellé vesz 60+ éves platformot?
  Nem tűnik fel, hogy Izrael most is olyan országoknak ajánlgatja, ahol tömegesen még 4. gen gépek sincsenek?
   
  arcas, HAndrás, svajcibeka and 4 others like this.
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  És akkor mi van?Tán nem tudja betölteni a szerepét.De igen.Hosszú ideig,és olcsón.Ha Kolumbia meg Ecvador tudja üzemeltetni,talán még mi is.(Bár erre nem vennék mérget).Harcelektronikája korszerű?Nagyon is az.A bvr légiharc rakétát nem érdekli,hogy F16rol.Gripen E,vagy Kfir sárkányrol inditják e,Az SDB bombát sem.Az mondjuk különössen igénytelen,egy 227milis MLRS rakétán is elvan.Harmadáron kapsz egy ppotens harci gépet,30évre/8000órára,a legmodernebb elektronikával és fegyverzettel.Most meg új,modern hajtóművet is tesznek bele,konkrétan ugyan azt,mint a Gripen E-be.Egy hátránya van,nem tud olyan szépen piruettezni,mint a 4+ generációs gépek.Csakhogy annak fényében,hogy az utóbbi 30évben nemsűrűn volt gá-s harc,nem tünik türhetetlen hátránynak.Ráadásul az öreg sárkánynak van előnye is.Fémböl van,amit jol ismerünk.Könnyebb javitani.Nem tartogat meglepetéseket.EF2000 első sorozatai elég gyorsan mennek a levesbe,állitólag a kompozit végett is.
  És nincs mégegy ilyen olcsó gép.
  Egyértelmű,hogy nem fő tipusnak való nálunk.Viszont nincs annyi pénzünk,hogy F35böl eleget vegyünk.1század kevés.
  Szóval elhiszem,hogy technokrata szemmel abszurd dolog,de annak a katonának nem az,akit a semmi helyett egypár Kfir támogat a harcban pár tonna bombával,rakétával
   
  ravenlord likes this.
 3. rudi

  rudi Well-Known Member

  Rossz hír @Celebra nak :(
  A Kolumbiaiak kidobják a Kfir ket

  A lehetséges váltótípusok:
  - SAAB Gripen,
  - Eurofighter,
  - F-16V
   
  arcas, fip7, molnibalage and 4 others like this.
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Off
  Az a te bajod, hogy nem látod ebben a lehetőséget! Most olcsón lehetne venni! :rolleyes:

  És itt kérek elnézést Celebra kartárstól! Mindegyikünknek van agymacskája....
  ON
  Az Editor's noteban meg külön érdekességek vannak! ;)
   
  borisz, fip7 and Pocok75 like this.
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerkesztői megj: Kolumbia ezek után hogy engedhetné meg magának új f-16 ok vásárlását látva a bolgár horribilis árakat. Amikor a pénzügyi keretek max 300 és 1 millárd dollár között mozoghatnak mert ettől magasabb keret megbontaná az amúgy is ingatag hiányos költségvetést.
  Szerintem inkább a kolumbiak bedobták a latba hogy cserélni szeretnének. Hátha valamely gyártó lőkne egy kedvező ajánlatott. Amiből kővetkezik hogy még pár évig maradnak a kefirek vagy valami "kedvező" árú használt gépeket szereznének be. Újat meg akkor ha az usa megtoldja egy jelentős pénzügyi támogatással is.
  A lényeg Pedroék se akarnak túlárazott gépeket. Mert likas zseb ott is.
   
 6. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ha volna pénzünk,mondjuk 2ezrednyi F35re,magam se kinlódnék vele.De nincs.Ezért agymacskázom az 1századnyi F35,és 2-3századnyi valami occsó,de azért kellő harcértékű gépen.És itt akadt el a mutatvány.Új gyártású "nyugati" olcsóbb gép csak a dél koreai FA50 van.50milcsi,gyengébb harcelektronikával(pl régebbi,még nem AESA izraeli lokátor),kisebb fegyverterheléssel,rövidebb élettartammal,mint a Kfir Block 60 ajánlatban.Lehet még használt F16,esetleg Gripen.Helyzet ugyanaz.Oké,fel lehet modernizáltatni F16V szintre,de úgy már nem occsó.
  Az egész alapja,hogy 1század,az kevés.
  Eddig használt ami F16okrol volt szó váltásként.Lehet,csak lejjebb akarják tornászni a zsidók árszintjét.Nemrég még az volt a hir,hogy GE F414 hajtóműveket akarnak az "új" Kfirekbe.Alighanem az már nem 2fillér
   
 7. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Szerinted a Bolgároknak meg a Horvátoknak nem lenne jó választás a kfir ? A mig21-hez képest azért előrelépés lenne?
   
 8. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  Mindenképpen :)
   
  HAndrás likes this.
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szerintem igen.Viszont egy új,vagy használt,de F16V szintre felhozott Falcon harcértéke biztos,hogy sokkal jobb,mint a Kfiré.Egy gondos harcászati és pénzügyhatékonysági vizsgálat kéne.Ahoz viszont én kevés vagyok,mint mackósajtban a brummogás.Árnyalja a képet én egy kiegészitő,tömegnövelő szerepet szánnék a Kfirbek,mig náluk egyetlen tipus lenne.Ráadásul a politika bármilyen észérvet felülirhat,ott is,nem csak nálunk.
   
  HAndrás likes this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member  Szó esik róla DACT-ról, Kfiről, de annyira azért nem izgalmas, meg van benne katapultos sztori is. Csak akit nagyon érdekel.
   

Ezen oldal megosztása