DCS World (Eagle Dynamics)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Ennek még nincs topikja.

Az új DCS 2.0 az EDGE grafikai motorral. Impresszív.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ez majdnem olyan jó, mint az igazi, megdöbbentően élethű a hatás! Szépen jelzik a műszerek is (elfordulásjelző, műhorizont) a gép pozícióját. Mikor "átrepültünk" a villanydrótok alatt, hát kissé megugrott a pulzusom...
 
M

molnibalage

Guest
Szerintem 2-3 hónapon belül kiadják, legalább alfaként.

Én nem merek jósolgatni, de a videóban elhangzó futó projektek is érdekesek. Az erdeti tervek után 10 évvel végre talán lesz új szuperszonikus multirole jet gép. (F-16/F-18). Valahol vicces, hogy ennek is örülni kell..
 

blaze

Well-Known Member
2013. október 5.
865
274
63
<blockquote>Szerintem 2-3 hónapon belül kiadják, legalább alfaként.

Én nem merek jósolgatni, de a videóban elhangzó futó projektek is érdekesek. Az erdeti tervek után 10 évvel végre talán lesz új szuperszonikus multirole jet gép. (F-16/F-18). Valahol vicces, hogy ennek is örülni kell..</blockquote>

Eredetileg december végére akarták kihozni az egészet, de szokás szerint teljesen elcsúsztak vele. A videóban amit linkeltél asszem azt mondja, hogy nyitott alfaként akarják először kiadni, a videó amit én linkeltem októberi felvételeket tartalmaz, sanszos, hogy amit te linkeltél, az is. Az újévi fórum postban is 2015 elejét írtak.

A Hornettel nem tudom mi lesz, de úgy néz ki, hogy a Leatherneck banda egy F-14 variánst is fog csinálni, én azt várom a leginkább.
 
M

molnibalage

Guest
Sanszosan az is egyfeladatos vadász lesz. Én azt várom már, hogy egyszer az életben csináljon valaki normális F-16A-t. Képtelen vagyok felfogni, hogy a sok user miért a legújabb technikát akarja látni, mikor úgysem lehet modellezni. Az F-16A-ról, de még a C-ről is teljes flight performance elérhet és az avionika is olyan régi, hogy simán modellezhető.

Egy Growlerrel mégis mi a francot akarnának...? Ott kezdődik, hogy elve a SAM modellezés fejlesztése nélkül eleve értelmetlen egy SOJ gép...
 
  • Tetszik
Reactions: endre

blaze

Well-Known Member
2013. október 5.
865
274
63
... és ott folytatódik, hogy az ECM még viccnek is rossz a játékban.

Mondjuk arról pont nem tudok semmit, hogy bárki is Growlert akarna csinálni. Azt tudom, hogy a VEAO egy Typhoonon dolgozik, de hogy az pontosan mit takar azt nem tudom. Kíváncsi lennék mennyi infót kapnak a légierőtől.

Én azt várom már, hogy egyszer az életben csináljon valaki normális F-16A-t. Képtelen vagyok felfogni, hogy a sok user miért a legújabb technikát akarja látni, mikor úgysem lehet modellezni. Az F-16A-ról, de még a C-ről is teljes flight performance elérhet és az avionika is olyan régi, hogy simán modellezhető.

Szerintem majd a Hornet után. Vagy nem. :D

Ott kezdődik, hogy elve a SAM modellezés fejlesztése nélkül eleve értelmetlen egy SOJ gép...

Ehhez az is kéne, hogy a CA működjön és lehessen manuálisan kezelni a dolgokat, mert jó AI-t úgyse fognak rá írni. Nincs annyi idejük.
 
M

molnibalage

Guest
SG.hu DCS topikból.

http://www.mudspike.com/qa-with-matt-wagner-producer-eagle-dynamics/

Az ottani veteránok szerint a végén ebből még a végén idén sem le release, jó ha lesz beta...
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
Mivel eléggé halott a topic, ezért ide is beteszem,itt legelább egyáltalán nem off. Egy új-zélandi csapat félgömbre vetített, mozgó platformos rendszert csinált a DCS-hez.
A cucc elképesztő élményt adhat, elképesztő áron( 35 000 új zélandi dollár):

 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
A legfejlettebb berendezésük,a TITAN6K a 35000 dollár. Ez a cucc 270/100 fokos látószöget, ad. Ennél jóval ocsóbban a 180/60 fokos látószöget adó Icarus 180 és a 270/60 fokos látószöget nyújtó Icarus 270 érhető el.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
Hát ez már annyira jó hogy nézni kell:DDD

Ugye neked is van molni valami hasonló? DDD
 
M

molnibalage

Guest
Áh, én lassan 7 éve nem repülök aktívan, mert inkább fejlesztgettem. A Track IR-emet is eladtam. Majd egyszer veszek egy újat. X52 Pro azért van, de semmi több...
 

blaze

Well-Known Member
2013. október 5.
865
274
63
Szerintem néhány éven belül teljesen értelmetlenné fog válni ez a nagy látószögű nagyképernyős bohóckodás. Ha komolyabb szintre fejlődnek a VR-el akkor az a 3D-s látással sokkal olcsóbban jobb élményt nyújt. A pilótafülke építgetés mondjuk megmaradhat, hogy a VR mellett valódi gombokat nyomkodj.

Mondjuk továbbra is szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen szemüveg mennyire egészséges a szemnek.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Egy átlag számítógépes felhasználónak mit kell ahhoz megtanulni, hogy egy ilyet tudjon építeni? Az elején végigkapcsolgatott panelek építettek vagy ilyet is lehet venni?