1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Drónok elleni hadviselés

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - desertfox által indítva @ 2015. március 18..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nah, hát sárkány ellen sárkányfű.
   
  misinator likes this.
 2. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

 3. Roni

  Roni Well-Known Member

 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ez az igazi kos drónmegsemmisítő rendszer, a drón után a a gazdáját is "levadássza" !!! :eek::D:D:D:p;):hadonaszos:

   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

 6. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ezek szerint ez az elhárító rendszer képes felvenni és rövid idő alatt kielemezni a drón kommunikációs adatait, majd ez alapján a lekoppintott adatok alapján egy zavarórendszerrel és egy adóval átvenni a drón felett az irányítást. Valahogy így hozták le anno épségben és egészben anno irán felett is amerikai drónt. Most már (én legalább is) biztosan tudhatjuk, hol ennek a technológiának a "bölcsője". :rolleyes::eek::D:D:D (valahogy nem dicsekedtek vele eddig :) mondjuk most sem, csak nyilvánvalóan látszik a videon... :rolleyes::D:D)

  Ez az egész rendszer eléggé profi azokkal az automatán nyíló árbocrendszerekkel. Mindenképp kell legalább 10m magasság egy valamire is való bemérőrendszernél. A sok kis konténeres modul meg infrák, radarok, lehallgatók, stb.. Ez tényleg egy profi rendszer, és mobil, az is a lényege, vagyis bárhová bármikor telepíthető, akár pld. Hmeimim külső határaira is 3, amivel kb. full érzékeny 360 fokos lefedettséget érnek el.

  Szeretném felhívni a figyelmet az oroszoknál kifejlesztett és alkalmazott egyszerű ütközéses drón megsemmisítőre, ami a film végén látható, egy megsemmisítésre célba-vett drónról felvéve a csapásmérést. A megsemmisítő drón maga is megsemmisül a megsemmisítés során, de mivel egy olcsó eszközről van szó, ez nagyon gazdaságos főképp rendkívül hatékony !!! Pld. nem kell drága 40k - 100k USD-s rakétákkal lövöldözni, és ezek nagyon drága és bonyolult vezérlőrendszereit üzemeltetni, hanem egy cirka 100 USD-s eszközzel le lehet szedni. Persze lesznek ehhez az elhárítórendszerhez lézeres kilövők is, ebben biztos vagyok, és lehet hogy kapcsolódhat rakétás elhárító konténerekhez is, pld. nagyobb fegyveres drón támadás esetére. (amire a robbanóanyagos nagyszámú drónnal a Hmeimin elleni támadás a legjobb példa)
   

Ezen oldal megosztása