Én is azon agyaltam, hogy mi a különbség ember vadász drónok tömeges támadása között, és a között, hogy felderítők (akár ember, akár drón vagy bármi) felderítik a gyalogos ellent és tüzérségi tüzet irányítanak rájuk. Nem sok. És ilyen már az első világháborúban volt. Nyilván nem épületharcászatra gondolok most. Persze azért van különbség, de a lényeg kb. ugyan az. Már vagy száz éve a gyalogos katonának a túlélése akkor lehetséges, ha az ellennek nincs tüzérsége ill. hasonlo technikája, vagy ha egyszerűen nem veszik észre. És egyre inkább az észrevétlenség az egyetlen esély. Vagy agyonpáncélozott jármű.@Leonidas ,a dronok nem forradalmasitják a harcászatot,csak továbbfejlesztik.Harcászatilag semmi különbség nincs a dronrajok támadása,meg mondjuk a zuluk tömegrohama között.Egy rejtetten várakozó "embervadász" dron harcászatilag ugyan az,mint egy csendben leskelődő mesterlövész.
A harcászati ellenrendszabályok tulajdonképpen már most megvannak ellenük.A technológia is létezik,csak célirányosan finomitani kell rajtuk.Pl lassan minden járművön rajta lesz a hangbemérő készülék,az orvlövészek bemérésére.Egyszerűen alkalmassá kell tenni a dronok hangjának kiszűrésére és bemérésére.Rakétainditás és közeledésjelző bemérheti a rakétamotoros dronokat is.ETC.
Nem becsüljük alá a dronokat.Sőt,én kivánatosnak tartom,hogy nekünk is legyenek mindenféle dronjaink.De nem is tartjuk őket olyan KGST mindent vivő csodafegyvereknek.A technológiai fejlődés,mi létrehozza a dronokat,lehetővé teszi az ellenük való harcot is.
Persze ott van még a beásott fedezék.