1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Egyéb, kiegészítő felszerelések

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - ijasz által indítva @ 2014. január 15..

 1. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Így stimmel. Nekik kellene egy ilyen távcső, amit feljebb linkeltem.
   
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szazad szinten is ezek vannak jelenleg. Majd most jonnekk a 81 esek talan majd most a 60 as visszaszorul csak szazad szinzre 81 es megy szerintem szaszloalj szinzre /82 meg ide oda ha marad/ db szam egyebkent igy adja ki. /en 120 asrol is hallottam de amikor bejelentettek a 81 est elbizonytalanodtam hogy kantinpletyi volt a 120 es felkoboltek a 81 est vagy nem…/
   
 3. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Szomorú. Ha bele gondolsz, hogy mekkora területen tevékenykedik egy zlj. mondjuk védelemben,(zászlóalj védõkörletének szélessége 5 kilométerig, mélysége 3 kilométerig terjedhet). akkor a kb. 4 km-es lőtáv semmire sem elég.
   
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen sajnos a kombi valtozat hibas dontes volt az altalam ismert aknavetosok szerint is. /igaz hogy kissebb mobilabb de az a par cm cso nem osztott szorzott volna de kozel 1 km el kitolta volna a lotavot./ ami meg mindig nem sok de megis jobb...
  Egyebkent persze jobb lenne 81 mar szazadszinten...de sajnos..mind1...
  Nem tudok mast irni mint hogy szettelepulnek./nem optimalis de mast igen nem lehet tenni./ ebbol lehet fozni ez van./

  Egyepkent az expal irto kicsi nem lenne rossz fehyver ha tomegevel lenne... Meg ugye lenne minden mellette..

  Ha nem is mimden jarmure de szakaszonkent egy jarmu fel lenne pluszba szerelve vele nem lenne ez rossz egyaltalan... Persze nem a btr . Mert szerintem megoldhato lenne /persze automatizaltsaggal dragabb is lenne...ugyhogy be is zarult ez jobban irva magamra zartam a kort./
   
  Last edited: 2018. augusztus 22.
 5. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Ez mindkettő század szintű. A zlj. 120 mm-es. Mondjuk a megrendelt 40+20 db 81 mm-es a te változatodat támasztja alá, de remélem nem lesz igazad.
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Sajnos nem az en valtozatom. Csak igy adja ki a db szam. Ha lessz is 120 as az szerintem alegysegbe lessz szervezve. /es talan bocskaiba kerul esetleg szolnokra /tatara max mutatoba valami alarendelve/ mert ugye bocskainak semmi komoly nincs de meg csak felkomoly se tuztamogatasra./ bocskai most ugye -1 zaszloalj. /es igy megoldhato lenne a hodmezo kozpont kialakitasa mar ha oda kerulnenek mar ha kerulnek mar ha barmi is megy a 24helyere.
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  De szerintem igy lenne logikus a 39 lovz t hagyni debrecenbe es felderito zaszloalja alakitani. Igy a 24 bgfe valoban ezred lenne.

  Hodmezon ujra alapitani egy zaszloaljat a kiesett 39 lovesz helyere /szinten lovesz/ es a kiesett 24 helyere tuztamogato zaszloaljat betenni. Igy lenne 3 lov z +1 tuztamogato zaszloalj. A tuztamogato reszleget meg pct szazadda fejleszteni. Legalabb. Muszakiak meg egyeb harcbiztositok meg maradhatnanak. /csak ehhez ugye kellene +500 ember hodmezo kornyekerol./at diszlokalas eseteni is par szaz./
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem a képesség hanem a tüzéreszközök és a repülőszközök száma a korlát.Nincs annyi eszköz az egész világin,hogy mindenkinek jusson így prioritások vannak amiben egy lövész raj vagy szakasz eléggé alul van.
   
  Pal likes this.
 9. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Ha már felmerült a haderőfejlesztéses topikban, Fallkniven A1 teszt, az utánozhatatlan Noss mester prezentálásával.


  https://www.youtube.com/watch?v=CKtLBtt5PZA
  https://www.youtube.com/watch?v=UezufRHiGiY

  És a Mester további azon videói, amiket egyelőre sikerült megmenteni az utókornak:

  https://www.youtube.com/channel/UCReKyb0rO1E2Leamipn7Yfg/videos

  Nossról amúgy azt kell tudni, hogy úgy tíz évvel ezelőtt csinált jópár videós késtesztet, amik meglehetősen megosztóak és miattuk sok támadás érte a késkedvelők köréből is és aztán sorban távolították el a videómegosztók a feltöltéseit. Erősen feltételezhetően részben, vagy inkább főleg a késgyártók nyomására amúgy. Márt hát, meg lehet nézni, hogy pl. az "agyonhypeolt" és igencsak borsos árú Chris Reeve-kések hogy is szerepeltek nála. Jó, a módszerei nem éppen szokványosak, de én örülök, hogy akadt olyan ember, aki hajlandó volt pénzt és időt áldozni arra, hogy ilyen aspektusból is megvizsgálja a késeket.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem találtam éjjellátós topikot. SG HT topikból.   
  wolfram likes this.
 11. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Fallknivent japcsiban csinálják, a tokot a spanyoloknál, akkor inkább Reeve, az talán ott készül, ahol a gyár, nekem ez van, max elégedett vagyok vele, tisztelettel csak "feketeözvegy"nek becézem:
  https://www.google.hu/search?q=vipe...AKHcg9BPoQ9QEwA3oECAAQCg#imgrc=4F4j71gPJ-e9WM:
   
 12. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Szép kés. :) Bár ahogy látom, nem "rendőrbarát" a pengehossza. :D

  A nagy fixpengés Chris Reeve késekkel van gond. Mert régebben S30V, most meg S35VN acélt (ráadásul nem is túl vastagat, 5.5 mm-est) használ hozzájuk, ezek az acélok meg eléggé törékenyek már ilyen célra. A Fallkniven (vagyis a Takefu) úgy oldotta meg, hogy laminált pengét használ és az alapból némileg szívósabb (viszont valamivel kevésbé kopásálló) VG-10-est (újabban Cobalt Special-t) csak a középső rétegnél használja, a két külső réteg lágyabb és szívósabb 420-as acélból van, így sokkal erősebb a penge.
  A Chris Reeve bicskák viszont teljesen jók.
   
 13. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ez meg a fix kedvencem:
  http://www.viper.it/en/outdoor&caccia/fate.html
   
 14. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Az olaszok úgy tűnik imádják ezt a formavilágot, mert nem tudom nem észrevenni a hasonlóságot az Extrema Ratio-kkal. :D
   
 15. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  A fekete özvegyet 42,000-ért ettem pár éve a Lamnián black fridaykor, ennyiért a Spyder, ZT egy ótvart ad, maximálisan elégedett vagyok, meg amúgy is a backlock a kedvenc zárolási megoldásom, a Fate is örök forma, nem egy dizájner, ami évről, évre változik.
   
 16. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Hát annyit simán megért. A pengén a bevonat mennyire bírja így pár év elteltével?
  Én a framelock-ot szeretem, de a backlock sem rossz, az is jó erős.
   
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem tapasztaltam semmit, az a PVD bevonat nem kulimáz, vagy egy Spyderem is, az egy óvodába való valami hozzá képest, a clips valszeg porfestett, kopik mint az állat, a Viper clipsén annyi látszik, hogy országúti bicajozáskor a mez hátuljába tűzve éri a sós izzadtság, nyomokban így kiütközik pici rozsdafoltok, 1/2 évente befújom silicon sprayvel és benzinkúton kifújatom, meg áttörlöm.
   
  wolfram likes this.
 18. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Fox ot nevegyel ha nem akarsz az ablakon penztkidobni... Szep bicskakat gyart az biztos. A penge is "kivallo" legalabbis amenyit hasznaltam a celnak megfeleloen... Jelenleg a pengevel pucolom a diot estenkent falatozni. A nyel mar reg nincs meg... Nallam nem sokaig birta... Nagy csalodast okozott...
   
 20. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Jó méretes ez is. Eléggé vonzódhatsz a nagyobb méretű bicskákhoz.

  A tiédnek miből volt a nyele? Mert a thomashewitt által mutatottnak G10-ből (acél "liner-rel"), az meg nem éppen egy sérülékeny anyag, hanem pont ellenkezőleg.
   

Ezen oldal megosztása