Elsősegély és eszközei

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
<i>Úgynevezett műveleti első ellátó katona egészségügyi szakkiképzésen vettek részt az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei, valamint az MH Altiszti Akadémia hallgatói az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében Budapesten, a Tünde utcában. </i>

honvedelem.hu/cikk/48875_harcteri_eletmentesre_keszulve

cls1.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
<i> "Magyar orvosi csodák a “vörös köd” mögött"</i>
Ha már írt a szerző Vietnámról, akkor megemlíthette volna, hogy magyar orvosok is voltak kint a háború alatt. Volt, aki még asszonyt is onnan hozott. :)
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 744
2 580
113
És egy videó az eszközök komplex alkalmazásáról, sajnos tragikus befejezzésel.

https://www.facebook.com/video.php?v=4621926754257
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
SAM Chest Seal (mellkasi sérülés 'fedőkötés'):

Elvileg bármilyen szennyeződés esetén is tökéletesen zárja a sebet. A felhelyezést megelőzően homokkal szennyezett kötés is megtartja a kiváló tapadását. Légmell esetére szelepes változatban is készül. Éjjellátóval jól látható (a csomagolás is).

Gyártó honlapja:

SAM Chest Seal


Termék ismertető:
SAM Chest Seal Brochure

Product_Main_SCS_orange.png


Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=K0vUcZptNpk

https://www.youtube.com/watch?v=EBv2q8k7rx8

https://www.youtube.com/watch?v=3pFwhIgtJF0