1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

EMBRAER KC-390

Diskurzus a(z) 'Szállító- és légi utántöltő repülőgépek' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 17..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ha 3 gépet akarunk, akkor mindenképpen duplázni kell.
   
 2. ms07

  ms07 Well-Known Member

  alfa74 likes this.
 3. rudi

  rudi Well-Known Member

  rappali_ likes this.
 4. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A wikipediaban megadott 50 milliard USD-vel szamolt, még akkor becsulték az árat ennyire, amikor meg az elso prototipus sem volt kesz. Azota mar 1,5 vagy 2szeresere novekedett... Haditechnikai temakkal kapcsolatban az airportal.hu-t felejtsetek mar el. Az egy ferihegyi spotter oldal. Meg a ferihgyre katonai gepek tipusatem szo
   
  arcas likes this.
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A Ferihegyet érintő témákban és utasszállító gépekkel kapcsolatban jólértesültek.
   
 7. Mike

  Mike Well-Known Member

  Ezt a cikket is, meg még elég sokat, egy tizenéves gyerek írta... a régi spotter fórum törlése után meg megcsinálták a PSH nevű szörnyszülött FB csoportot... ennyit az AP-ról :)
   
 8. _Jules_

  _Jules_ New Member

  En nem akarom nagyon offolni a topicot, de en amire emlekszem az az, hogy 10bol 8 ember spotter forumon inkabb csak a tobbit probalta meg felcseszni valamivel. Illetve ereztetve volt mindig, hogy van az airportal csapata akik ilyen atlantiszi szuperemberek es mindenki mas aki nem hozzajuk tartozik, az harmadik vilagbeli vegleny.
   
  borisz likes this.
 9. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Van olyan oldal, ahol a HTKA közösségéről mondják ugyanezt. :hadonaszos::D
   
  DINAMO, rappali_ and Terminator like this.
 10. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Milyen képességet említ Benkő a videóban?
   
 11. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  C4ISR egy Falconba és egy plusz Airbusba.
   
 12. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Tehát olyan, mint amit az izraeliek pakolnak Falconokba; felderít és vezet, de nem awacs.
   
 13. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  Tele van vele a net, ha rákeresel, ez elég korrekt írás.
  Tulajdonképpen hálózat központú vezetés-irányításról van szó.

  Az egyik ilyen felderítő-információszerző képesség az ISTAR,22 valamint az ISR23 egyre szélesebb körben elterjedt katonai terminológia, amelyet az AJP-2.724 doktrína alapján Gulyás Attila fordításában a következőképpen definiált: „Az ISTAR egy olyan eljárás, amely összekapcsolja (integrálja) a megfigyelő, a felderítő és a célokról adatot szerző (célfelderítő) rendszereket, valamint érzékelőket a műveletek és a csapásmérő eszközök irányítása érdekében. Magában foglalja az információgyűjtést, a műveleti és felderítő információk menedzsmentjét, helyzetjelentést, illetve helyzetértékelést biztosít a parancsnok és törzse részére a hadműveletek vezetése és a célmegjelölő eljárások támogatása érdekében. A műveleti felderítőtevékenység integrálja és szinkronizálja a tervezést, a felderítőeszközök és érzékelők alkalmazását, az információ feldolgozását és felhasználását, valamint a célmegjelölő és tájékoztató rendszereket közvetlenül támogatva a folyamatban lévő és jövőbeli műveleteket.”25 A felderítő-információszerző, valamint a vezetési és irányítási rendszerek integrációjával jönnek létre a felderítés által támogatott számítógépes vezetési és irányítási (C4ISTAR26 és C4ISR) rendszerek. A C4ISR-rendszerek biztosítják, hogy a vezetés egy számítógépes hálózaton keresztül közvetlenül hozzáférjen az egységes felderítő-információszerző rendszerek által szolgáltatott felderítési adatokhoz, és azokat felhasználja a tervezés, irányítás, végrehajtás során, lehetővé téve a folyamatos információfeldolgozás és továbbítást révén a parancsnoki döntéshozatal támogatását.27 Az C4ISR-képességek birtokában az automatikus és folyamatos információfeldolgozás és továbbítás révén az alábbi képességek lesznek elérhetők:28 ‒ a támadások hatékonyabb felismerése; ‒ az információs rendszerek közötti átjárhatóság biztosítása; ‒ a hatékonyabb helyzetfelismerés; ‒ a kölcsönös együttműködés és támogatás; ‒ a veszteségek csökkentése; ‒ a harci képességek növelése. A fenti képességek nélkülözhetetlenek a harcászati és a hadműveleti tevékenységek sikeres végrehajtásához.
  http://knbsz.gov.hu/hu/letoltes/fsz/2018-1.pdf 105. oldal
   
  anonim999 and rappali_ like this.
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member


  Van még egy olyan lehetőség is,hogy hasonlóan a Grippenekhez lízingelnénk a Kc 390-t szerintem a brazilok minden pénzügyi megoldásra nyitottak.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Inkább azt fejtsétek meg, hogy milyen eszközök lehetnek azok, amelyek elektronikai felderítést/adatgyűjtést lehet végezni és úgy lehet elhelyezni a Falconon/A319en, hogy kívülről nem látszanak... se egy plusz dudor, se egy plusz antenna.
   
  borisz and arcas like this.
 16. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Ha nincs felrakva nem látszik.:rolleyes::D
   
  arcas and Terminator like this.
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az A319-en én inkább a védelmi rendszert és a hordágyakat szeretném már látni, de erről egyik Baltikumba A319-el kireptetett sem írt, ha jól emlékszem...
   
  borisz likes this.
 18. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Na azt pedig már tényleg felrakhatták volna. Mikor is mondták, hogy lesz rá?:rolleyes: A falconra a C4ISR még viszonylag újabb dolog, az még ráér a gyanakvással.:D
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Dehogy újabb, volt aki már az első Falcon megérkezésekor azt mondta hogy elektronikai felderítő gépek lesznek... Benkő 2019 januárjában meg azt mondta hogy légi harcálláspont lesz a gép.
   
 20. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Az újabbat úgy értettem, hogy újabb mint az Airbusok.:rolleyes: De majd meglátjuk végül mi lesz belőlük.;)
   

Ezen oldal megosztása