Az áram árszerkezetét nézve a kb. 6 Ft/kWh helyett azonos rendszerhasználati díj mellett 160 Ft-nak kéne lenni az áramár komponensnek, hogy kijöjjön a 240-es ár. Ez hülyeség. Nyilvánvaló, hogy az áramtermelési része emelkedik meg kb. 7-szereése. Csak mivel eddig a rendszerhasználati díj NÉGYSZERESE volt az áram termelési költséghez képest, így nem annyira drámai főleg, hogy csak adott mennyiség felett lenne piaci ár.
Igen, közben láttam a táblázatodat. Jó munkát végeztél!
Azt nem értem, hogy ez a minisztériumokban miért nem sikerült?
Ha én éjszaka unalmamban rájöttem arra, hogy a hazai fogyasztás kb. 65%-a nem függ a világpiaci ártól, és a rendszerhasználati díjnak nem kell emelkednie, akkor ők ezt miért nem tudják egy minisztériumban kiszámolni és közzé tenni?
De most olyanokba bele sem megyek, hogy miért nem per fő/lakás-ban mérik a támogatott mennyiséget.
Én egyedül élek, engem az sem vág földhöz, ha az én támogatott értékemet megfelezik.
Ellenben apumék, húgommal, férjével és a babávan 4-en vannak.... Nem lenne logikus oda magasabb határt húzni?
Én ellennék egy 100 kWh-s támogatással (49 kWh volt a legutóbbi fogyasztásom), ők meg 200 helyet kaphatnának 300 kWh-s támogatást , mert 4-en vannak.
Vagy akinek csak áram van annak miért nem számolnak valamit pluszba, ha már gázt nem használ?
És a vicc az, hogy neked, nekem, meg még egy csomó embernek eszébe jutnak ezek, de a Rezsi Szilárd (nyilatkozat alapján) kurvára nem volt tisztában ezekkel a dolgokkal, ahogyan a komplett kormány sem! Most látták ezeket FB kommentben XD
Hogy lehetnek ilyen inkompetensek! De komolyan
Sokszor védem őket, mert nincsenek könnyű helyzetben, és se országot se céget nem könnyű meló vezetni, így elég megértő vagyok velük szemben.
De amikor nettó kretének akkor nettó kretének és azt ki is kell mondani! És ez most egy ilyen pillanat!
Morcos vagyok...