Márpedig amikor Európában szélkerék fog a napelemfarmokon tükröződni.Édes istenem, a valóság igen erősen kamuzásba csomagolva.
Persze, hogy enerigamennyiségre exportőr GER, ha kényszerexport is van, amikor ők fizetnek.
Az ellátásbiztonság az, amikor évi 250+ órában te fizetsz, hogy vegyék az áramot miközben minden szabályozható kapacitás a fékre lép?
Majd aztán SOS import kell, amikor minden nyélgázon megy? Persze, ha többet exportálnak a fenti módon, hogy ne legyen blackout, akkor lehet kummantani azt, hogy export mennyisége = ellátásbiztonság van, csak az ember, aki nem teljesen hülye ezt lehet, hogy nem hiszi le.
Mert nem éves energiamérleget kéne nézni mr habeck.
Mivel az ész megáll és a napelemteleptő lobbi miatt apolitikus erkölcsileg ingatag:
Annyi naperőmű épül idén az EU-ban, hogy jelentősen csökkenhet a gázigény
2021. rekord év volt a megújuló erőművek terjedésében, de tovább kell fokozni a tempót.
greendex.hu
Az én munkahelyem tömegével készít városi energiahatékonysági, intelligens város meg klímavédelmi tanulmányokat, egy hosszú szünet után megint bent lehettem egy egyeztetésen, mikor a napelemre azt mondtam hogy az csak áttolja az egészet a hálózatra és azon élősködik a telepítő, hihetetlen hörgés volt. Próbáltam magyarázni az este 8-as meg a téli fogyasztási csúcsokról, senkit nem érdekelt, a mellettem ülő villamosmérnök kolléga annyit mondott: -Hagyjad. Nem értik és nem is akarják.
Mindenesetre most megint nem kell szerintem ilyenre mennem egy darabig. Pedig küzdöttem hogy bekerüljön az anyagba településre érkező folyón/patakokon vizszint és vízhozam mérés, ami riasztja az önkormányzatot és a katasztrófavédelmet. A városi időjárás radarra úgysincsen esélyem.