Ráadásul, mikor most már látszik, hogy az időjárásfüggő villanytermelés drágasága miatt is fogyaszthatatlan az ipar és a lakosság számára, hát én ennek a pályának nem sok jövőt jósolok.. Gondolom az állam is úgy osztja ezért a pénzeket hogy nagy lelkesedés ne legyen e témában (mert zsákutca a gazdasági fejlődés szempontjából)Ilyen előzmények után, vajon mennyien mernek itthon belevágni, egy utófinanszírozású, energetikai korszerűsítési pályázatba?
A minisztérium tagadja, hogy a kifizetések késleltetése miatt kukacoskodnának a napelempályázaton
Ha valami hiányzik, akkor hiánypótoltatni kell, akár több körben.m.hvg.hu
Egyik haverom napelemes kivitelező, a másik őstermelő. Évek óta várják az államtól a pénzüket.
Onnan tudom, hogy gondolkodtam a jelentkezésen, a legújabb energetikai korszerűsítéses pályázatra, és mondták, hogy ha nem akarok egy hosszú lejáratú, magas kamatozású hitelt a nyakamba venni, megelőlegezvén a vissza nem térítendő támogatást az államnak, akkor felejtsem el az egészet!
Állítólag több tízezer igénylőre számítanak és hogy gyorsan elfogy a keret, de ilyen előzmények után kötve hiszem!
Nem gondolom, hogy ekkora számban, évekre meg tudnak finanszírozni családok 7 milliós felújítást, maximum 10 éves futamidejű törlesztéssel!
Vissza kell állni a régi 10 Ft-ért termelt villany kerékvágására, amelyre az akkori gazdaság alapozva volt ,
Egész EU nem olyan gazdag hogy az akár 5X 10X áremelést elviselje egy pillanaton belül..
Azért most még nincs olyan politikus, aki ki merne állni a néptömegek elé hogy "Emberek! Évtizedeken keresztül félrevezettünk benneteket... Bocsánat."