Érdekességek a világ országaiból

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Van zene topik!
Kezdjek most ide több tucatjával minőségi Ukrán könnyű zenei videókat klippeket posztolni?
Hm?
Ez az Oroszországgal kapcsolatos hírek, események,érdekességek megosztására van. Konkrétan tudomány, technika, gazdaság, kultúra, sport és egyéb témák részére hoztam létre 9 éve. Elfér a videoklipp ebben a topikban.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 839
113
Orosz humor:


31df0d00c80b0dd7989252ce25bf7c12fbca99d77751f65ec714d67f4eeec2cb.jpg
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
268
820
93
Milyen érdekes, kevesebb, mint fél év alatt megoldották… voltunk itt páran, akik ezt jósolták.
Naná, hogy megoldották, várható volt. Azért 2022-ben ezek az alkatrészek már nagyon alap dolgok, Kínából is simán beszerzik. Ahogy a szankciók nagy része csak ideiglenes veszteséget és kellemetlenséget okoz nekik. Az alternatív beszerzési útvonalak előbb-utóbb kialakulnak.
 
  • Hűha
Reactions: formosa1

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Lassan ritka lehet a levegö Shojgu körül a különleges operâció folyamân felmerült hiânyossâgok miatt. Nagy csalódâs lehet Putyin számára, hogy a honvédelmi miniszter, akiben nyilvânvalóan megbizott, nem volt képes biztositani a fegyveres erökre szánt pénzek hatékony felhasználását ès a komoly sikkasztás megakadâlyozâsát.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Igazából csak rá akartam pillantani mi lett vele azóta... tanulságos.


In 1991, she and her family emigrated to the United States, because they were worried about the effects of fallout from the Chernobyl disaster on Belarus. They settled in New Jersey, where she taught gymnastics.[6] They moved to Georgia two years later where she continued to coach. Korbut and Bortkevich divorced in 2000;[7] she became a naturalized U.S. citizen the same year.[8][9] In 2002 Korbut moved to Scottsdale, Arizona, to become head coach at Scottsdale Gymnastics and Cheerleading. Korbut faced Darva Conger on an episode of Celebrity Boxing which aired on 22 May 2002. Conger won by unanimous decision.[10] Korbut lives in Scottsdale, Arizona.[11][12] She now works with private gymnastics pupils and does motivational speaking.[13]

Korbut travelled to London for the 2012 Summer Olympics. She watched the gymnastics competitions in the North Greenwich Arena, providing commentary by way of Twitter and Facebook.[3] During the Olympics the Royal Opera House hosted an exhibit it created with the Olympic Museum in Lausanne, Switzerland, titled The Olympic Journey, The Story of the Games.[14] As well as historical artifacts, the exhibit featured the personal stories of 16 Olympic medallists, including Korbut. Korbut celebrated the 40th anniversary of her Olympic victories with an appearance at the exhibition on 3 August.[15] She said "I didn't even expect this. I am so honored to be here."[16]

In 2017, Korbut sold her 1972 and 1976 Olympic medals amongst 32 lots (including two golds and a silver from the Munich Olympics) which fetched $333,500 at Heritage Auctions.[17][18][19][20]

In 1999 she spoke out about alleged sexual assault and rape she suffered at the hands of her coach, Renald Knysh, which he denied. Later in 2018 Korbut appeared in a TV show in which she again spoke out about several incidents in which she alleged that her coach sexually assaulted her. As a result of Korbut speaking out publicly, several other gymnasts who had also trained under Knysh spoke of similar incidents to Korbut's allegations.[21]
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Ezt a csajt kár mutogatni. Egy pár videóját megnéztem, miután a youtobe feldobálta a sok Life in Yakutsk és Eli from Russia videok nézését követően. Alapvetően a csajszi is kimondja talán a vlagyivosztoki videojában, hogy Oroszországban nincsenek barátai, nincs senki közelálló ember hozzá, nincs pasija sem. Egy depressziós fiatal csajszi, aki kb a nyugati életmód rabja. Értem én, mikor bemutatta a gyerekkori környékét, meg az otthonát,az tök szegényes, nem jólétben nőtt fel. Tetszik neki az az életstilus, amiből látott egy keveset. Az orosz diktatúra csodálatos bemutatása, hogy többszázezres nézettséggel nyugodtan vloggerkedhet. Kutyát nem érdekli otthon, mert kb 10 perc nézése és hallgatása után lehet látni rajta hogy teljesen kivan érzelmileg. Biztos igaz amiket mond a saját szemszögéből. Alapvetően csak sajnálom szegényt. Nem a gondolkodása miatt, hanem mert nincs senkije.