1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Földközi-tenger

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - ruszkik.haza által indítva @ 2018. június 25..

 1. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Ilyenkor nem szeretjük magyar szârmazâsát hangsúlyozni. :) :)
   
 2. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Számomra mindig is disszonáns volt a magyar származásának emlegetése. Kit is hívtak Sárközinek az Egri csillagokban?...
   
  Sniper, laiki, antigonosz and 4 others like this.
 3. Sarkozy magyar származását csak az hajtogatja aki sosem olvasott róla egy szót sem. Elég felcsapni a wikipédiát, néhány idézet onnan:

  " Amikor 2004-ben pénzügyminiszterként Nicolas Sarkozy Magyarországon járt, semmilyen utalást nem tett magyar származására

  Nicolas Sarkozy gyermekkorát a párizsi XVII. kerületben és Neuilly-sur-Seine-ben töltötte.

  Nagybócsai Sárközy Pál nem tanította meg gyermekeit magyarul, és nem próbálta átadni nekik a magyar hagyományokat. Nicolas szerint édesapja túl kis országnak tartotta Magyarországot, és értéktelennek vélte a magyar nyelvet és kultúrát a modern világban. "

  Egy bogról:
  https://toriblog.blog.hu/2009/05/14...arsagarol_torteneti_huseggel_1_resz_de_genere
  " Először is szögezzük le, hogy Nicolas Sarkozy NEM magyar származású. George Soros magyar származású, meg Charles Simonyi, vagy, hogy a franciáknál maradjunk, André Kertész, Brassaï, Vasarely, vagy Joseph Kosma. De egy nem magyarnak született, anyjától magyar nyelvet nem tanult, magyar identitással sosem rendelkezett személy, aki egy percig nem vallhatta Ernest Renan (megint csak egy francia) megfogalmazását a nemzeti hovatartozásról, "nem tud" magyar származású lenni. (sem közös emlékek nincsenek, sem közös akarat a közös folytatásra). Az édesapja igen, ő magyar származású. S franciává lett, mert franciává akart lenni. S azzá "tette" gyermekeit. Tudatosan. "
   
  LMzek 2.0, laiki, b4l4g3 and 12 others like this.
 4. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Apja tudtommal Magyarorszâgon született. Igy volt elnök magyar származâsú. Ez egy tény. Nem arról van szó, hogy jó magyar stb.
  Hozzâ hasonlómentalitású magyar van dögivel az orszâgban most is.
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mikor elmondtam a multkor ebben a multikulti utcaban a kulfoldieknek hogy a Sarkozi az egy magyar original cigany nev, akkorat neztek hogy elkapott a rohoges.
   
  csibeszke, LMzek 2.0, gergo55 and 4 others like this.
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nato szövetség, ellenség nem is kell.
  Török - görög faszméregetés.  Hopp, Egyiptom, melyik oldalon????
  Líbia utan újabb török - egyiptomi front.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  https://www.vesselfinder.com/?imo=9675470
   
 9. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Törökország már csak névlegesen NATO tag, de jelenleg mindenkinek jobb, ha hivatalosan nem vágják ki/lép ki (és az majd csúnyább lesz, mint a csigazabálók távozása)
  1, To. pont addig van kivételes helyzetben, míg NATO tag, mert szövetségesként jópár dolgot elnéznek neki. Addig tud erőből szórakozni az oroszokkal is. Húzza a kiesést, amíg lehet;
  2, a többieknek sem érdekük még, mivel óriási lyuk lesz a dél-keleti szárnyon, területben és légtérben egyaránt. Ezenfelül a balkán jó eséllyel automatikusan destabilizálódik megint, mert onnantól nem fogják vissza magukat, sőt érdekük lesz a görögöket két oldalról szivatni.

  Mindenesetre ezt már nem lehet sokáig húzni. Előbb-utóbb lépnek, a NATO pedig pont ugyanolyan csúnya csapást kap ezzel, mint annó a franciák lelépésével.
   
  fishbed and Bleroka like this.
 10. Heim

  Heim Well-Known Member

 11. Heim

  Heim Well-Known Member

  Szerkeszteni már nem engedi..

  A cikkben hadihajóként hivatkoznak rá, de a neve alapján az inkább a kutató hajó lehet amit a gázmezőkhöz küldtek. Vagy lehet ezt a nevet több hajó is megkapta náluk?

  Ha kutatóhajóról van szó akkor az elvileg nem is tudja ha becélozzák, vagyis gondolom akkor csak elkergették, "veszélyesen megközelítették".

  Egy francia nyelvű oldalon azt írják, hogy a La Fayette fregatt és két Rafale a görög erőkkel hajtott végre gyakorlatokat, amik (gondolom teljesen véletlenül :D) veszélyesen közel voltak a török kutatóhajóhoz ezt már csak én gondolom hozzá. Erdogan csak Athént emelte ki, idézem:

  "Csütörtök reggel Recep Tayyip Erdogan azzal vádolta Athént, hogy ebben az ügyben "ellenséges" megközelítést alkalmazott"

  https://www.challenges.fr/top-news/...ute-attaque-contre-le-navire-oruc-reis_722974
   
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Amíg a világ a koronavírussal van elfoglalva, majdnem háborúhoz vezetett egy súlyos konfliktus Európa határán. A kijelentés nem túlzás, a Bild és az euobserver is így írta le a helyzetet, ami Görögország és Törökország között éleződött ki. A német lap magas rangú német tisztségviselőket is megszólaltatott, akiket állítólag sokkolt a helyzet komolysága, amit a kubai rakétaválsághoz hasonlítottak. A helyzet olyannyira komoly, hogy minden görög katonának felfüggesztették a szabadságát, és a vezérkari főnök visszasietett az országba Ciprusról, ahol a konfliktus eszkalálódott. Ciprus török oldalának közelében evakuálni kezdték a lakosságot, akik a határtól lőtávolban élnek. A sziget felett török F-16-os harci repülők jelentek meg, és mindkét oldal készenlétbe helyezte a flottáját.
  Majdnem kitört a háború Európa határán
   
  fishbed and Bleroka like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  "Az utóbbi időben egyre komolyabb fenyegetéseket megfogalmazó Erdogan – nemrég úgy fogalmazott, hogy a nyugati országok prosperitásának hamarosan vége, és befejeződött az a korszak, amikor kihasználhatják az európaiak a világ többi részét – terveitől állítólag egyelőre csak azért állt el, mert Merkel emlékeztette, hogy a németek megakadályozták a Törökország elleni újabb EU-szankciókat."

  Kis-Ázsiából jól látszik amit itt senki nem mer kimondani, a második világháború utáni világrendnek lassan vége és a minden téren meggyengült Európa nem lesz képes állni a versenyt az új kihívókkal.
   
  tindalos likes this.
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Majd ha jön a trauma és a sokk, akkor talán megváltozik a helyzet, mert a nehéz helyzetek beköveztekor megjelennek az erős emberek akik képesek lesznek (áldozat árán) megoldani a problémát. Csak az odáig vezető út lesz rögös és sajnos tragikus is.
   
  Morishima likes this.
 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Na ezt irom mar evek ota sziriai topikba mar ezerszer leirtam a libiai majd a ciprusi lepest... A vegeredmeny is boritekolhato ahogy azok kihatasa... /egyebkent off de panaszkodom hogy nem hivnak be mikozbe mimden oke hamarosan kezdodik a suli es mar csak 7 honapom van a 60 nap teljesitesere ha gyorsan nem tudok belolle faragni vagy a suli bukik a hianyzott oraszam miatt vagy a tartalekossag.../
   
 17. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Az elképzelés szép, de sajnos csak akkor működik ha még nem késő, azaz van még annyi integritás az adott társadalomban, hogy újra tudja építeni magát. Ez 20%-ot meghaladó iszlám hódítóval és TikTok-on felnőtt metroszexuális polgársággal már valószínűleg lehetetlen lesz.
   
  Rex meus Deus meus and b4l4g3 like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Már évek óta úsznak be török hadihajók és fúróhajók görög és ciprusi vizekre, hogy az ottani földgázkészleteket tárják fel. A héten viszont a görög-török konfliktus olyan szinten eszkalálódott, hogy vannak, akik már egy fegyveres konfliktust sem tartanak kizártnak. De mit akar Ankara a görög és ciprusi partoknál, és mi Törökország „kék hazája”, amit magának követel a Földközi-tengeren? Elmagyarázzuk!
  JÖHET-E TÖRÖK-GÖRÖG HÁBORÚ A FÖLDKÖZI-TENGEREN?
   
  Bleroka, fishbed and Hegylakó like this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. jani22

  jani22 Well-Known Member

  fishbed, fip7 and zeal like this.

Ezen oldal megosztása