F4U Corsair (Vought, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 802
8 480
113
Csillagmotoros vadászrepülőgép volt, amely a második világháborúban és a koreai háborúban is szerepet kapott, mint haditengerészeti repülőgép.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 802
8 480
113
F4U_Corsair_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Több olyan világháborús pilóta adott a gépről jellemzést, akik egyaránt repültek a Hellcattal és a Corsairral is. William "Buck" Hanner szerint minden más általa repült géphez képest a Corsair úgy viszonyult, mint a Ford T-hez képest egy Cadillac, a Hellcatban meg olyan hintaszék-érzése volt. Jefferson Dorroh alezredes és Richard Harmer is azon a véleményen voltak, hogy a Hellcat a frissen kiképzett, átlagos képességű pilóták számára is egyszerűen és könnyen vezethető volt, méltán becsülték pilótái. De tisztán a teljesítményt figyelembe véve nem volt párja az erőtől duzzadó ("powerful") Corsairnek egy jól kiképzett, gyakorlott és sokat tapasztalt profi pilóta ("precision aviator") kezében.