Fehérorosz Szuhojok nyugdíjban

Milyen verziójú Mig-29-eseket reptetnek? Az Indiától "visszakapott" Su-30K-kat végül modernizálják, vagy a Su-27 selejtezésével ez az ötlet is megy a kukába?

Két dolog jutott eszembe.

1. Mennyire szerencsés volt az aki 2009-ben a lengyelországi Radomban pénteken látta bemutatót gyakorolni a fehérorosz Szu-27-est. Ilyet se látunk már.

2. Akkor lehet hogy ezért nem kellett nekik az ex-indiai Szu-30 sem?

http://htka.hu/2012/05/19/elado-indiai-szuhojok/

Engem azért meglepet a SU-27-esek kivonása. Lehet nem katonai, hanem anyagi okok állnak a háttérben.
(Talán egy éve voltak hírek arról, hogy államcsőd fenyegeti Fehéroroszországot.)

"1. Mennyire szerencsés volt az aki 2009-ben a lengyelországi Radomban pénteken látta bemutatót gyakorolni a fehérorosz Szu-27-est. Ilyet se látunk már."

Így van, nekem volt szerencsém.http://jets.hu/gallery?cat=19

A kivonásban annak is komoly része lehet, hogy a Szu-27-esek élettartama hasonlóan rövid, mint a 29-eseké. Nem véletlenül selejteztek már le több százat.

Nem csodalkoznek ha mar a vevok is meglennenek a Szuhojokra.

A 27 es a legdragabban uzemben tarthato tipus es igazabol nincs akkora fenyegetettsegben az orszag hogy a 29 sek ne lennenek elegek a vedelemre. Amugy sem duskalnak a penzben szoval ha akad egy vevo akkor inkabb igy szabadulnak meg tole.

Legalabbis szerintem.

Én sem hiszem hogy bármilyen külső fenyegetés miatt kéne aggódniuk, az oroszokkal meg úgyis kéz a kézben járnak, szóval spórolhatnak nyugodtan.
Úgyis túl nagy sereget tartanak fönt, legalábbis az anyagi lehetőségeikhez képest.

De most látom csak, hogy igazából elég lett volna csak annyit írnom, hogy:
Kuruc71 +1 :)

Azért tömzsi, mert az utóbbi évtizedek tapasztalatai azt mutatták, hogy a légiharcban az győz, akinek több a naftája. Ezért szerencsétlen MiG29es kapott egy nagy és ronda gerinctartályt, amivel ugyan sokat romlott a repülő tudománya, de tovább tud a levegőben maradni.

"Ezért szerencsétlen MiG29es kapott egy nagy és ronda gerinctartályt,"

Kevered az SzMT-vel. A képen egy korszerűsített 9.13-as látható, amelynek a gerincrésze nem több üzemanyagot, hanem plusz elektronikus rendszereket tartalmaz.

Az is lehet. Mindenesetre az is ronda, és útba van a levegőnek.
Meg röhelyes is. Minden elektronika egyre kissebb lessz, a ruszki meg egyre nagyobb. Kac,kac.

gacsat

F-16 Block 50/52???Nemrémlik egy halom elektronikai doboz amit a gerincre raktak?

"Meg röhelyes is. Minden elektronika egyre kissebb lessz, a ruszki meg egyre nagyobb. Kac,kac."

Erre írtam...

Azért senki ne gondolja, hogy a magasított gerincú Sufa ECM és egyéb elektronikai rendszerei azok egyáltalán "kilóra" azonosak azokkal a Sólymokkal, amik a jól megszokott kinézetűek még annak ellenére is, hogy a Block 52+ gépek már integrált ECM-mel bírnak,