1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. megazez

  megazez Well-Known Member

  Úgy tudom Yoda faját nem ismerjük név szerint, ezért ragadt rá a baby yoda arra a valamire.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 3. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Dokumentumfilmek.


   
  anonim999 likes this.
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Loki19, fishbed and Negan like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Skacok, ha ennyi baromságra adnak pénz esküszöm felcsapok filmsztori / forgatókönyvírónak. Úgy látszik ehhez szart sem kell tudni. :)

   
  Luthero likes this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hat ez a 7-8-9 egy rakas xar volt. Ettol a haromtol minden korabbi resz jobb. Tegnap megneztem a Szevasztopolt, na az orosz film letere magasan veri ezt a tobb milliardos produkciot. Aztan utana megneztem delutan a Solot, meg a Zsivany 1-et, mindketto pont teljesen jo film. De hogy ezt a harmat hogy tudtak igy elbaxni? Meg minek is forgattak le, mikor cgi- vel mar a fiatal Lejla hercegno is megy... Inkabb csinaltak volna valami jo Thrawn vagy Daala admiralis filmet mert az a csoro birodalom nem tudom mitol olyan felelmetes ha folyton hulyet csinal belole egy marek civil...
   
  Luthero, Septimus, alali77 and 3 others like this.
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ezt?
  https://videa.hu/videok/film-animacio/csata-szevasztopolert-2015-feliratos-x8plbASy4GbpYwtS
   
 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  https://sg.hu/cikkek/film/139537/jol-halad-a-holnap-hatara-2-itt-a-kepi-bizonyitek

  "Ez most komoly?

  Csináltak egy filmet, ami teljesen kerek, lezárt, és bár az "idétlen időkig" zsenialitásához nem ér fel, alapvetően teljesen rendben van.
  Erre most akarnak egy izzadságszagú második részt? Ráadásul úgy hogy az előzményeket gyakorlatilag már elsütötték, hiszen a narrátor szépen elmondja, hogy hogyan mi történt korábban."

  Egyet értek a taggal
   
  fip7, arbalest and molnibalage like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Azt olvastam, hogy Cruise ötletére csavarnak még egyet a történeten. Mondjuk számomra a Holnap Határa jöhet minden mennyiségben. :cool:
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ez így kultúrált, mivel nem feszegetsz sokkal mélyebb és nem népszerű dolgokat, melyek nagyon is hozzájárulnak a filmet övező utálathoz.
  -Említve vannak mindenhol a hulladék karakterek - kevéssé a rettenetesen ócska casting. A szereplők totál ellenszenvesek, ahogy ahogy a karakterek maguk is (a Witcher szintjén van a casting - azt is HC mentette meg).
  - Nem, egy nő ilyen formában NEM jó főhős. Pont. Női főhősnek is megvan a maga helye (igen bizony Alien, stb...), de ebben a formában nem.
  - A fehér férfi a legalja ebben a trilogiában - Po (vagy mi a retek a neve) egy borzalmasan ellenszenves karakter (a színész arcra is), az összes többi meg POC/nő. Pedig az SWt fehér pasik emelték fel és tartották el (bár elismerem, Abrams próbált itt szentségtörni, betett fekete nőt csillagromboló kapitánynak, nem csupa fehér fazon volt a rosszak gyülekezete).
  - Az meg már csak hab a tortán, hogy az egyik fő vonal, hogy a feka gyerek meg akarja dugni a kiscsajt - ahogy az összes feka csóka fehér nőt akar dugni a világban. Ez tetszik vagy sem, fehér nézőkből hányingert vált ki.

  Szóval ez nem film, hanem a Disney megvett 4 milliárdért egy settinget (Star Wars világát), hogy abba belecsomagolhassák az üzenetet (tudjukmit). Nem pénz kell nekik, abból korlátlan mennyiség van. Csakhogy a dolog kezd kifutni, és a Solo volt az első, ami beleállt a földbe - de már ezeket is csak a név viszi előre, semmi más. Parkolópályára is teszik egy időre, akkora a fail. Mert a 4 milliárdos névvétel fullad ki, mára az SW a régi rajongókon kívül másnak már csak egy tucatbrand, mert nem történetmesélésre használják, hanem ideológia átadásra.

  Ezért nézek jóformán már csak távol-keleti filmeket/játékokat. Azokban van még tartalom.

  Az eredet köny, az "All you need is kill" ugyan eléggé más volt, ahogy a manga is, de ja, lezárt, kerek volt. Ennek ellenére nem bánom, mivel van benne potenciál - HA nem valami nyálas szar lesz, hanem a japán írót is beveszik. Alapvetően innováció már csak keletről érkezik, a nyugati világ szórakoztatóipara teljesen kiégett tartalmilag.

  A manga akit érdekel, itt elolvashatja, szerintem üti a filmet (pl. rendes exoskeleton páncélzat), a Death Note rajzolójának munkája:
  https://mangadex.org/title/10854/all-you-need-is-kill
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ha az egész egyszerűen inkoherens logikátlan szar az egész, azon a casting sem segít. A bibi az, hogy mivel trilógia a film, ha az első film el van baszva, akkor a többi kettő ezen nehezen javít. Nem sikerült. Igazából lövésem sincs, hogy miért ezek a színészek kerültek be a filmbe. Egy 300+ milliós blockpusternél nem telik normális színészre? Mindenképpen ismeretlenekkel kell, akik láthatólag kb. B filmes szinten vannak?

  De a történetírók még azon sem. Remake, reciklált szar ötletek. A galaxist átszelő flották, de a kibaszott hajók nem tudják, hogy merre van a fel...?
  Kész, én kb. itt gondolom azt, hogy ezt valami 6 éves hülyegyerek írta.

  Az egész alkotás azért is volt egy rakás szar, mert képtelen volt elszakadni az egész 1-6 karaktereitől. 40 éve ugyanazt a néhány évtizedet és karaktereket ugrálja körbe ez a széria.
  Tetszettek volna akkorát ugrani, hogy minden karakter halott és csak emlékek. Na, az lett volna valami ha hozzá vesszük a RO szintjét, amivel azt megcsinálták. Az ért is volna valamit. Ez így fostaliga a köbön.

  Ő szerintem latino, de nem mintha ez számítana. Kb. leszarom a bőrszínét.

  Szerintem hiba általánosítani. A baj az, hogy igazából a két ebbe a kategóriába eső szereplő karakter történetszála volt a legröhejesebb és OFF irány a 2. részben. Ott az ember azt hitte, hogy valami PETA - disney filmet néz...

  Több üzenetet + merchandise. 1 mrd+ dollárból nem sikerült egyetlen filmet sem még átlagosra sem megcsinálni. Mindhárom film egy szájbavert remake volt, amiből egészen elképesztő, de még az 7. rész volt a legjobb. Nem hittem volta azután, hogy azután lefelé megy majd az egész.
  Kb. olyan szintű hibákat vét el a sorozat, ami után kezdő egyetemi hallgatók is filmszakon jobb, ha pályát módosítanának. 30 éves képregény, mint alapanyag, főgonosz logikátlan feltámasztása, amivel a TELJES 6 részes előd narratívája kuka. Mert így DV feláldozása és fordulása teljesen jelentéktelen lett. Semmi értelme nem volt az egésznek...

  Temérdek jó korábbi filmet nem láttam a 90-es évekből sem. Vagy akár a 80-asból. Sorozat meg van dögivel. Szomorú, de moziba lassan már csak csalódni járok...
   
  Spartan.asfv, Loki19, Luthero and 5 others like this.
 12. Árpicsek

  Árpicsek Member


  Üdv!
  Beszélgetés Antal Nimróddal. 31:45-től elmeséli, hogyan készült a Predators film. Kb. 10 perc.
  Mindent megmagyaráz, hogy miért szarok a hálivúdi filmek nagy része.
   
  Loki19, Luthero and molnibalage like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez jó volt még benne.
   
  Árpicsek likes this.
 14. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nekem két dolog fájt nagyon a Skywalker korában. Az egyik, hogy bár Abrams viszonylag tisztességes tűzoltást csinált, az Utolsó Jedik egyetlen értelmes vonalát is gyakorlatilag kukázta.: hogy az ifjú Erő használok egy harmonikusabb, se Jedi, se Sith életet éljenek. A másik, hogy csináltak egy 2,5 órás fanservice-t (a pletykák szerint durván megvágatták Abrams eredeti, közel 3 órás változatát), amiben a Disney megmutatta, hogyan kell lefeküdni pár tízezer, leghangosabb fórumhuszárnak.

  A történet lezárását sikerült úgy kivitelezniük, hogy a Galaxis gyakorlatilag ugyanott tart, mint A Jedi visszatér végén. Innentől a bevételen kívül mi szükség volt erre a trilógiára? :(
   
  therob likes this.
 15. Árpicsek

  Árpicsek Member

  Én azon cseszem fel magam mindig, hogy van költségvetés (baszki 40 millió dollár! Azért az kurva sok pénz.), van bemutató dátum, van stáb, de a legfontosabb dolog, ami az alapja mindennek, a forgatókönyv, nincsen SEHOL! Hogyan számolnak így költségvetést meg mindent? Az én munkahelyemen addig nem állunk neki semminek, amíg a szituációs rajzok és költségelemek nincsenek elfogadva a megrendelő részéről, bár "csak" 5-8000 euróról van szó. Itt meg odaadnak 40 millió dollárt aztán lesz valami? Anyám... És a sztárvórsz is így készült.
   
  Luthero, fip7 and molnibalage like this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ennél rosszabb. Mert előre tudták, hogy 3 rész lesz. Nem volt fix rendező és semmi. A linkelt időponttól 11:37-ig.
   
  fip7 and Árpicsek like this.
 17. Árpicsek

  Árpicsek Member

  Azt nem értem, hogy a Marvel filmeknél (ami ugye szintén dizni) meg tudták azt csinálni, hogy a tizenvalamennyi filmnek van egy egyirányba mutató történetszála és a végén az összeáll? Ennyire kellett a pénz vagy mi?
  Nagy csalódás volt nekem, hogy kukázták a Timothy Zahn féle regényeket, meg mindent, de azt hittem, hogy van valami koncepciójuk vagy bármi.
  De csak a nagy nulla.
  Egy tetszőleges Halálos iramban filmben több a konzisztencia, pedig az aztán nem a filmművészet csúcsa.
   
  antigonosz likes this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert egyetlen ember (Kevin Feige) fogja össze. Na, nem mintha azt nézném...
   
  fip7 and Árpicsek like this.
 19. alali77

  alali77 Well-Known Member

  23 darab film van egybe fogva és egy kupac sorozat.
  A színvonal nem teljesen egyenletes, de egyik sem egyértelműen szar, mindig az MCU-t hozom fel példának hogy a Star Warsból annál sokkal-sokkal jobbat ki lehetett volna hozni, sokkal jobb sztorikkal. Szomorú hogy a Rogue One és a Solo kivételével egyik új Star Wars univerzumos film sem tetszett, a Mandalorian szódával elmegy. A Rebels rajzfilmsorozat sztorija jobb volt mint a filmeké, ami azért elég gáz.
  Űrhajóknak irányjelző sugár, ááááh, de kibaszott erőltetett szar. Akkor mondta volna azt hogy távirányított űrhajók. Az egészben minden aránytalan és buta volt. A második részben bombákat ejtenek le az űrhajóra, aaaaaa.
  (a Han Solo jelenetek voltak a legjobbak a három filmben, meg amikor Luke "lepöcköli" a válláról a lövéseket, ezért végigbaszódni három részt)
   
  fip7, antigonosz and Árpicsek like this.
 20. Árpicsek

  Árpicsek Member

  Itt van a ketlinkenedi meg a Jar Jar Abrams, aki nagy SW fan, mégis szar.
   

Ezen oldal megosztása