1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Szép, de ha csak eredeti nyelven sugároznak felirat és szinkron nélkül, akkor sokra nem mennek. Mert csak azok fognak orosz filmeket nézni, akik valamennyire tudnak oroszul. Ha tényleg azt szeretnék,hogy sokan nézzenek orosz filmeket és ne csak hollywoodit, esetleg nagy ritkán egy franciát,németet,ahhoz többet kell ráfordítani. Szinkron az alkotások többségére, és felirat. Úgy összerakni a műsort, hogy egy adott alkotás egy napon legyen szinkronnal is, meg felirattal is. Akár a Legenda 17 akár a Prityjazsenyije mind olyan filmek, amiknek itt Magyarországon is a moziban kellett volna menniük, mert olyan színvonalasak. Így a minimum volna, hogy legalább ezeket szinkronizálják. Amíg nem lépik ezt meg, addig komoly ugrásszerű nézőnövekedésre ne számoljanak. Mert arra nem fog előfizetni senki, hogy kb. némafilmet nézzen,mert nem érti. És ezen az sem segít, ha más szolgáltatókkal is sikerrel megegyeznek,például a UPC-vel. Annak aki meg tud oroszul, annak ott van alternatívának a START, vagy a Gazprom Media féle TNT-Premier csatorna. Olyanok mint a Netflix vagy az HBO,sok jó saját gyártású sorozattal, plusz új egész estés filmekkel, csak éppen olcsóbb rájuk az előfizetés. Több készüléken nézhetőek, okostelefontól az okos TV-ig. Gyakorlatilag az orosz nézőkkel egyidőben lehet sasolni a legújabb sorozataikat. A START hátterét nem tudom, talán állami, de mindenesetre hozzájuk és a Pervij Kanalhoz köthető a Netflix által megvásárolt "Jobbak nálunk" című robotos sorozat. A TNT-Premierhez meg a tavaly novemberben indult igen kemény, világjárványról szóló Epidemia című sorozat fűződik.Persze sok egyéb sorozat társaságában, csak ezek a legismertebbek.
   
  jurgenbauer, fip7, boki and 1 other person like this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Pont nem azért. Ezt a testcserés marhaságot már láttuk. A lövöldözés meg csak ront a helyzeten.
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Én próbálok nézni orosz sorozatokat, de elég rosszak. A robotnőset se néztem végig.
  Még a vidéki Mig-29es repülőtéri sorozat is unalmas volt.
  Jó volt pl a Csernobilos sorozat még a HBO előtt. Azt koppintották le a HBosok.
   
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Csak most tudtam le az új Majmok bolygója trilógiát.


  Kár volt eddig várni, jól összerakták az előzménysztorit, és logikusan levezették az emberiség bukását.

  Tulajdonképp nem is nagyon maradt hiányzó láncszem. Az easter egg-ek is jók voltak.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mondjuk a másik robotnős se tetszett. Az egész alapproblémát nem értem. Az a robot, amelyik fingik és szarik.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 7. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Melyik filmről beszélsz pontosan? A Csata Szevasztopolért-ban semmiféle testcsere nem volt. A lövöldözés csak ront a helyzeten??? A világ legeredményesebb mesterlövész nőjéről szóló filmben ne legyen lövöldözés? Nem igazán értem mire gondolsz. Én az Amerikai mesterlövészhez képest keveselltem az akciójeleneteket, pedig többszörös mennyiségű ellenséget küldött a túlvilágra, mint az amerikai kollégája.
   
 8. Roni

  Roni Well-Known Member


  Szerinted megfilmesítik azt a részt amikor az első 2011 Lázadás részben egy jelentben megemlítik a tv-ben hogy a mars felé indított űrhajó nyomtalanul eltűnt ?
   
  jurgenbauer likes this.
 9. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Akkor sikerül belenyúlnod mindig a rosszba. Odin, Jekatyerina (2-3-ik évad), Parvusz memoranduma. Az utóbbi sorozat Leninről és a hazaútjáról szól, és az egyik legfőbb szponzoráról, Parvuszról arról az oroszországi zsidó emigránsról, aki a német vezetésnél elérte, hogy adjanak meg Leninnek minden támogatást. A főszerepben Jevgenyij Mironov és Fjodor Bondarcsuk. A stáblistában jó sok magyar név is szerepel,mert ezt is Magyarországon forgatták. Ha meg érdekel a jégkorong,akkor az Ifjusági Liga sorozat("Mologyozska"). A youtube-on is elérhető. Egy évadra tervezték, de akkora siker lett, hogy eddig már a 6. évadnál tart. Ez állítólag az utolsó. Csak ezt már mondták a második és a negyedik után is.
   
  jurgenbauer likes this.
 10. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Na látod erre az Easter Egg-re fel sem figyeltem...
   
  Roni likes this.
 11. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Az Eddie a sas/Eddie the eagle-t nézzétek meg. Eredeti hanggal, felirattal.

  Az az egyik legjobb "motivációs" film amit valaha láttam. Zseniális.

  Most nézek meg kihagyott filmeket, hogy össze tudjam állítani az évtized*** Top50-es listáját, ez benne lesz az első 10-be.

  *** Oké, tudom, hogy az évtized elvileg 2011 január 1-től 2020 dec 31-ig tart, deakkor mondjuk úgy, hogy a 10-es évek.
   
  fip7 likes this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nem, nem. Az Altered Carbonról. A mesterlövésznős az egynek elment.
   
 13. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  OK. Az Altered Carbont nem nézem. Most épp a Mellékhatás című új, magyar, és eredeti, saját fejlesztésű sorozat lepett meg egy baromi erős kezdéssel. Pedig a Mi kis falunk után nem gondoltam volna, hogy találni fogok nézhető műsort az rtl klubon. Jó színészek,hihető erős sztori, és nem külföldi átvétel. Folyatatnom kéne a SWAT-ot, a Csendes Don-t,a "Zeta Csoportot",a Gomorrát és az Orville-t is. Csak éppen időm az nem nagyon van.
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Annyira unalmas,hogy minden fémet,energia ellátást,meg ami kellhet egy terminátornak,vissza tud küldeni a gonosz AI,de sem ő,sem az emberek képtelenek vissza küldeni 1,azaz egy db kikurblizott jövőbeli csúzlit,amivel egy lövéssel öklömnyi lyukat lehet csinálni a csúf gép bármely részébe.....:(
  Vagy ha már folyékony fém,rejtsen el magában egy ilyen csúzlit,vagy könyörgöm,legalább egy ilyen csúzli terveit,alkatrészeit,vagy valamit,bekészülök,mikor 2 gép elkezd birkózni egymással,vagy elkezdik ütni egymást ököllel,vagy egy vasdarabbal,no,és ettől pillanatokra elszédül a másik gép,esetleg le lassul,vagy kis időre kikapcsol,de aztán visszatér....:(

   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A T2 óta minden T alkotás ősbűn a szememben. Az egész meggyalázása. Azok pont úgy lerombolták az egészet, ahogy most tette az SW 7-9 az összes előddel. Értelmetlenné tették az egészet.
   
  Heim, therob and fip7 like this.
 16. Roni

  Roni Well-Known Member


  Azért a T3 ne írjuk le mert az még elég nézhető volt de ami utána jött az már trágya mind
   
 17. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  500$-ból egész jó.

  Hollywood: :eek:

  wake up!!! :p
   
  Luthero, bartinieffektus and gacsat like this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A Sarah Connor krónikái sorozat kimondottan jó volt, sok kiváló ötlettel. Sikerült a 2. évad végén, pont az egyik legizgalmasabb résznél kinyírni az egészet :(
   
  svajcibeka and zeal like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Az volt a csajos rész, amikor a gépek leolték az embereket a skynet kozpontban?
  Hát, ott is szétcsúszott a sztory rendesen, a folyékony gépnek azért Inkább mégis csak volt alváza :rolleyes:, meg sikított is :rolleyes:, a wc-beli bunyó meg katasztrófa, nem is értem, hogy 2 gépet miért verekedtetnek?
  4másodpercig tolta a csajt keresztul a wc fulkéken, komótosan, az meg addig hagyta magát, majd elfogytak az elválasztó falak, ekkor döntött úgy a gép, hogy mégis visszatámad..... :(:oops:
  Ja, távirányította a rendőrautókat, mindegyik rendőrautóban volt 1-1 kis elektromotor, ami forgatta a kormányt, kiengedte a kéziféket, nyomta a gázt, betette sebességbe, és a szirénát is bekapcsolta a rendőratókban... :rolleyes:
  Huhh.
   
  fip7 and svajcibeka like this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  A T2 volt a legjobb Szerintem, a vágások, a gesztusok, a zene, az a legtöbb benne, folyamatos, baljós hangeffektek, na az össze van rakva, ott még Cameron volt a rendezo, azt bármikor egyben meg tudom nézni. ;)
  A T1 is jó, a sztori, az Otlet nagyon egyedi, addig senki sem csinált hasonlót, mai szemmel a trukkok viszont már nagyon satnyák, nagyon gyenge ma már a korabeli technika, a bábokkal, a maga idejében kemény volt, lerágtuk a kormunket rajta, még vhs-n láttam eloszor, alámondással. :D
  A T1 megérne 1 digitális verziót, felhozni a mai mércére az effekteket, hangokat.
   
  svajcibeka likes this.

Ezen oldal megosztása